Kaufland Hrvatska novi nositelj Certifikata Poslodavac Partner

In DOP
1-Kaufland - Uručenje Certifikata Poslodavac Partner

Tvrtki Kaufland Hrvatska k.d. po prvi puta je uručeno vrijedno priznanje, Certifikat Poslodavac Partner za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima, čime se pridružila tvrtkama koje iz godine u godinu dokazuju da ulažu u procese upravljanja ljudskim resursima i da su lideri u tom području.

Da bi tvrtka ili organizacija stekla pravo na Certifikat, potrebno je proći kroz zahtjevan proces provjere svih važnih funkcija u upravljanju ljudskim resursima svrstanih u pet kategorija: strategija, regrutiranje i selekcija, rad, motivacija i nagrađivanje, usavršavanje i razvoj te odnos prema zaposlenicima. Kako bi zadovoljila standarde Certifikata, kompanija mora imati najmanje 75% ukupnih mogućih bodova, ali i najmanje 70% bodova u svakom od 5 ocjenjivanih područja.

Kaufland Hrvatska značajnu pažnju pridaje procesu regrutiranja i selekcije te je upravo u ovom području ostvaren najbolji rezultat prilikom certifikacije, ponajprije zahvaljujući korištenju različitih regrutacijskih kanala te jasnom i transparentnom procesu selekcije.

Unutar kompanije također postoji mnoštvo prilika za razvoj i usavršavanje zaposlenika, te se značajan dio resursa ulaže upravo u edukacije i treninge namijenjene poboljšanju kompetencija zaposlenika i njihovom profesionalnom razvoju.

Miroslav Orešković, član Uprave Kauflanda Hrvatska za financije i administraciju primio je Certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO. „Izuzetno smo zadovoljni i ponosni što smo postali nositelj Certifikata Poslodavac Partner, koji doživljavamo kao vrijednu potvrdu visoke kvalitete naših procesa u području upravljanja ljudskim potencijalima. Kao kompanija koja je posvećena konstantnom unapređenju uvjeta rada za naše zaposlenike i koja se na tržištu rada u Hrvatskoj želi nametnuti kao poslodavac prvog izbora, odluka da se podvrgnemo procesu certificiranja u projektu Poslodavac Partner nametnula se sama od sebe. Ovaj smo Certifikat prepoznali kao priliku da temeljem sveobuhvatne i duboke analize dobijemo potvrdu od neovisne institucije da su naši procesi u upravljanju ljudskim resursima usklađeni s priznatim standardima i da pripadamo odabranom broju poslodavaca u Hrvatskoj koji s maksimalnom pažnjom brinu o svojim zaposlenicima, od trenutka prijave za posao i prolaska kroz selekcijski postupak do nagrađivanja za postignute rezultate rada te profesionalnog i osobnog razvoja. Ovime, međutim, naša posvećenost daljnjem unapređenju procesa upravljanja ljudskim potencijalima u našoj kompaniji ne prestaje – već u nadolazećem razdoblju implementirat ćemo projekte koji će, sigurni smo, doprinijeti još lakšem prepoznavanju Kauflanda kao dobro organiziranog, stabilnog, prosperitetnog poslodavca s velikim mogućnostima za razvoj,“ istaknuo je gospodin Orešković.

You may also read!

IMR

Hrvatska je pristupanjem EU profitirala, ali nedovoljno

„Hrvatska je danas, šest godina nakon pristupanja EU, gospodarski znatno snažnija zemlja. O tome svjedoče svi pokazatelji, od povećane

Read More...
Zaher: Cijene nekretnina neprimjereno visoke

Zaher: Cijene nekretnina neprimjereno visoke

„Tržište nekretnina u Hrvatskoj raste, ali je visoko segmentirano, ponajprije prema lokaciji, a potom i prema vrstama i kvaliteti

Read More...
kupujmo hrv

Akcija Kupujmo hrvatsko u Splitu

Hrvatska gospodarska komora obilježit će 22. rođendan akcije Kupujmo hrvatsko, u Splitu gdje će 21. i 22. svibnja domaći

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.