KentBank primio nagradu „Most Innovative SME Banking Services Provider” za 2019. godinu

In Bankarstvo
KentBank

KentBank je osvojio nagradu u kategoriji „Most Innovative SME Banking Services Provider“ za 2019. godinu. Nagrada je uručena na gala događanju International Finance Banking Awards 2019. u organizaciji međunarodnog magazina International Finance u Dubaiju.

Damir Brkic, clan Uprave KentBank
Damir Brkić, član Uprave KentBank

Globalni bankarski sektor neprestano se transformira i razvija kako zbog tehnoloških inovacija, tako i zbog procesa globalizacije i tržišnih regulativa. The International Finance Banking Awards odaje priznanje bankarskim institucijama predanim inovacijama, razvoju infrastrukture kao i najboljim bankarskim praksama.

„Iznimno smo ponosni i počašćeni primitkom ove nagrade. Uz uspješne rezultate ostvarene u 2019. godini kao i kontinuirano unaprjeđenje postojećih i uvođenje novih usluga, ovo je više od svega odraz kvalitete rada kojeg općenito pružamo, pri čemu je značajan iskorak lani napravljen u SME segmentu čemu svjedoči i rast bruto plasmana od 22 posto upravo u ovom sektoru – u 2019. godini. Ova nagrada rezultat je i odličnog timskog rada zaposlenika naše Banke i našeg vlasnika, Suzer Grupe.“ izjavio je prilikom preuzimanje nagrade Damir Brkić, član Uprave KentBank.

KentBanka je 2019. godine nastavila trend ostvarenja pozitivnih rezultata, koji je započela još 2015. godine. Banka je 2019. godine prema nerevidiranim podacima ostvarila svoju rekordnu dobit prije oporezivanja u iznosu 20 milijuna kuna, što je porast od 166 posto usporedbi s prethodnom godinom. Pri tom, SME segment poslovanja čini značajan udio, a plan je nadalje ga razvijati kao bi se odgovorilo na potrebe ovog rastućeg segmenta. U 2019. broj klijenata banke iz SME segmenta porastao je za 18 posto, dok su kamatni prihodi u istom segmentu u odnosu na 2018. rasli za 19 posto. Također, banci je prošle godine JCR Eurasia Rating potvrdio A-dugoročni i A-1 kratkoročni kreditni rejting

O KentBank
KentBank je moderna, univerzalna banka fokusirana na poslovanje s građanima te malim i srednjim poduzetnicima kojima na raspolaganju stoji 15 poslovnica diljem Hrvatske. Banka raspolaže aktivom od 2,48 milijarde kuna uz visoku stopu adekvatnosti kapitala, 184 zaposlenih i oko 25.000 klijenata.

Banka je orijentirana na poslovanje s građanima te malim i srednjim poduzetništvom gdje je najveća prednost i fokus Banke na brzini i fleksibilnosti te potpunoj orijentiranosti na klijente. Banka nudi proizvode i usluge „po mjeri klijenta“ u najvećoj mogućoj mjeri prilagođene potrebama i željama svakog pojedinog klijenta, kako u segmentu poslovanja s građanstvom, tako i u segmentu poslovanja s malim i srednjim poduzetništvom.

You may also read!

Pevex

Hrvatska udruga poslodavaca osnovala Koordinaciju neprehrambene trgovine i trgovačkih centara

Hrvatska udruga poslodavaca, neovisna udruga koja promiče poduzetnički duh, osnovala je HUP-Koordinaciju neprehrambene trgovine i trgovačkih centara. Sektor maloprodaje

Read More...
erste

Erste banka privremeno otvara dodatnih 12 poslovnica za isplatu mirovina

Kako bi svojim klijentima umirovljenicima omogućila što sigurnije i jednostavnije podizanje mirovina, koje će se isplaćivati od 3. travnja,

Read More...
trgovina

U veljači zabilježen rast maloprodajnoga prometa

U veljači 2020. godine realan je promet u trgovini na malo bio, prema kalendarski prilagođenim podacima, 4,9% veći u

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.