Ključne poruke XXII. Svjetskog kongresa o sigurnosti i zdravlju na radu

In Konferencije / savjetovanja
Ključne poruke XXII. Svjetskog kongresa o sigurnosti i zdravlju na radu

Nove prijetnje, modeli suradnje i preventivno razmišljanje samo su neke od tema o kojima se raspravljalo na kongresu.

Na XXII. Na Svjetskom kongresu o sigurnosti i zdravlju na radu održanom u Kanadi, kojeg su organizirali Međunarodna organizacija rada (ILO), Institut za rad i zdravlje (IWH), Kanadski centar za zdravlje i sigurnost na radu (CCOHS) i Međunarodna udruga socijalne sigurnosti (ISSA), istaknuto je pet zajedničkih globalnih tema:

1. Socijalni dijalog doprinosi poboljšanju razine sigurnosti i zdravlja na radu
Na konferenciji je predstavljen niz primjera dobre prakse čiji je ključ uspjeha bio socijalni dijalog. Inicijative za sigurnost i zdravlje na radu mogu biti uspješne samo uz sudjelovanje radnika i njihovih predstavnika.

2. Stručnjaci za sigurnost i zdravlje na radu moraju se baviti i novim i tradicionalnim rizicima
Sigurnost i zdravlje radnika ugroženi su kada umjetna inteligencija i algoritmi dodjeljuju radne zadatke i određuju tempo rada, kada zlonamjerni hakeri otmu mrežnu opremu i uređaje ili kada su radni odnosi narušeni modelima usluga i proizvodnje koji se temelje na online platformama. Čak i rad na daljinu, koji je procvjetao tijekom pandemije, može izložiti radnike rizicima kao što su izolacija, depresija i nemogućnost prekida veze. Istodobno, ne smijemo zaboraviti tradicionalne rizike za sigurnost i zdravlje na radu, koji ubijaju dva milijuna radnika diljem svijeta svake godine.

3. Kultura sigurnosti je važna
Bilo da su govornici i sudionici konferencije raspravljali o novim rizicima ili tradicionalnim izazovima u području sigurnosti i zdravlja na radu, često su se vraćali moći sigurnosne kulture. Pojam se odnosi na uvriježeno uvjerenje koje prihvaćaju svi – menadžeri i zaposlenici – u organizaciji da se sve nesreće na radu mogu spriječiti i da nitko ne smije biti ozlijeđen ili bolestan zbog rada. Predstavljen je i napredak programa Vision Zero kojemu se već pridružilo više od 15.000 tvrtki, organizacija i stručnjaka zaštite na radu.

4. Pandemija nas je naučila puno novih stvari u području sigurnosti i zdravlja na radu
Predavači su istaknuli važnost sustava socijalne sigurnosti u izvanrednim situacijama, potrebu za fleksibilnošću ovih sustava, potrebu zaštite najugroženijih radnika, važnost sigurnosti i zdravlja na radu za javno zdravlje te potrebu dobrog prikupljanja podataka. sustava.

5. Komuniciranje je učinkovit način podizanja svijesti o važnosti sigurnosti i zdravlja na radu
Komunikacija je vrlo važna. Jedan od učinkovitijih načina komuniciranja je pripovijedanje, koje se može koristiti na radnom mjestu za poboljšanje razumijevanja pitanja sigurnosti i zdravlja na radu. S njima možemo istaknuti različite perspektive, produbiti empatiju i pobrinuti se da se poruke zadrže. Nije uvijek moguće boriti se protiv emocionalnih reakcija iznošenjem činjenica, posebno kada su u pitanju novi rizici. To je bilo vidljivo iz kreativnih i inovativnih doprinosa iz cijelog svijeta prikazanih na Međunarodnom medijskom festivalu za prevenciju.

Preko 200 govornika iz više od 40 zemalja i 2000 sudionika Kongresa koji predstavljaju međunarodne organizacije, vlade, poslodavce i radničke organizacije, akademske krugove i stručnjake za zaštitu na radu pozvali su na ulaganja u otporne sustave sigurnosti i zdravlja na radu kako bi se odgovorilo na pandemiju COVID-19, bolje izgradilo, spriječilo i pripremilo se za buduću krizu i učinio posao pozitivnim ljudskim iskustvom.

Među ključnim temama o kojima se raspravljalo tijekom Kongresa bile su nove profesionalne opasnosti koje su se pojavile u povezanoj dobi.

Pitanja kao što su rad na daljinu ili rizici povezani s novim tehnologijama bili su na čelu rasprave, ali su se bavile i dugotrajnim profesionalnim opasnostima jer ljudi i dalje umiru zbog izloženosti rizicima u sektorima kao što su građevinarstvo, poljoprivreda ili proizvodnja.

Posebna zabrinutost izražena je u vezi sa skupinama u nepovoljnom položaju kao što su radnici u neformalnom gospodarstvu, radnici migranti i integracija osoba s invaliditetom. Također se raspravljalo o posebnim karakteristikama sigurnosti i zdravlja na radu u globalnim lancima opskrbe, klimatskim promjenama i automatizaciji, mentalnom zdravlju i nezaraznim bolestima.

Posebna značajka Kongresa bio je glas dat mlađoj generaciji da izrazi svoje zabrinutosti i nade. Svaki šesti mladi koji je bio zaposlen prije pandemije, prestao je raditi, a 42 posto onih koji su nastavili raditi smanjena su primanja. Kako kaže mladi poduzetnik, sigurnost i zdravlje nisu uvijek prioritet za mlade pri traženju posla i to se mora promijeniti, polazeći od važnosti očuvanja radne sposobnosti od početka do završetka radnog vijeka, i ispunjavanja uvjeta za punu starosnu mirovinu, ali i zdravog života nakon završenog rada.

Uz poruku za sretne božićne blagdane, uspješnu, sigurniju i zdraviju novu 2022. godinu, potrebno je jačati društvenu odgovornost u poslovanju, zaštitu zaposlenika u radnom okružju i unapređivati kulturu prevencije rizika.

Vitomir Begović

You may also read!

nafta

Cijene nafte potonule na najniže razine od veljače

Na svjetskim tržištima prošloga tjedna cijene nafte oštro su pale, spustivši se na razine od veljače ove godine pod

Read More...
vito

Nova pravila EU za radne uvjete

Početkom ovog mjeseca navršio se rok do kojeg su države članice EU-a trebale prenijeti Direktivu o transparentnim i predvidivim

Read More...
industrija

Pad narudžbi njemačkim tvornicama u lipnju blaži od očekivanog

Narudžbe njemačkim tvornicama smanjile su se u lipnju manje nego se očekivalo jer su veće domaće narudžbe djelomično neutralizirale

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design