Končar D&ST kupio 74 posto poljske tvrtke za proizvodnju transformatora

koncar

Tvrtka Končar – Distributivni i specijalni transformatori (D&ST) potpisala je ugovor o stjecanju većinskoga, 74 postotnog vlasničkog udjela u poljskoj tvrtki Power Engineering Transformatory (PET) iz Czerwonaka, koje proizvodi i prodaje transformatore isključivo na poljskom tržištu, objavljeno je u ponedjeljak iz Končar Elektoindustrije.

Power Engineering Transformatory bavi se dizajnom, proizvodnjom, plasmanom i servisiranjem srednje energetskih transformatora snage do 63 megavoltampera (MVA) i napona do 145 kilovolta (kV), a zapošljava šezdesetak djelatnika, navode iz Končara, ne iznoseći podatke o vrijednosti transakcije.

“Ovim ugovorom Končar D&ST stječe 74 posto udjela, a ulaganje će se namijeniti za nabavu nove opreme, restrukturiranje i modernizaciju tvornice te ljudske potencijale. Osim financijskoga dijela, Končar D&ST će uložiti i svoj know-how te time potpomognuti daljnji razvoj i stvaranje moderne i konkurentne tvornice srednje energetskih transformatora u Poljskoj, s očekivanim povratom ulaganja kroz srednjoročno razdoblje”, ističu iz Končara.

Dodaju i da je, s obzirom na pozitivne gospodarske pokazatelje za Poljsku – godišnju stopu rasta BDP-a za 3,9 posto, najvišu od svih članica zemalja EU, te ispodprosječnu stopu nezaposlenosti od 5,3 posto, ali i gospodarski razvitak te važan položaj Poljske, Končar D&ST u ovome iskoraku na strano tržište, po prvi puta u vlasničkom obliku, prepoznao poslovno dobru priliku.

Predsjednik Uprave Končar D&ST-a Ivan Klapan tom je prigodom izjavo kako je potpisivanje ovog ugovora rezultat strateškog planiranja za razdoblje od 2016. do 2020. godine.

“Ulaskom na poljsko tržište u vlasničkom obliku olakšan nam je prodor na relativno nedostupna nova tržišta. Također nas veseli prenošenje naših znanja i iskustava ljudima i poduzeću za koje držimo da posjeduju ozbiljan poslovni, ljudski i tržišni potencijal”, istaknuo je Klapan.

Končar D&ST je tvrtka iz sastava grupe Končar za dizajn, proizvodnju, prodaju i servis distributivnih uljnih transformatora snage do 8 MVA i 36 kV, srednje energetskih transformatora do 100 MVA i 170 kV te specijalnih transformatora do 8 MVA i 36 kV.

Iz Končara pritom ističu da ta tvrtka posljednjih 15 godina bilježi značajan rast poslovanja te je u tom razdoblju provedeno je nekoliko investicijskih ciklusa koji su omogućili tehnološki razvoj i jačanje ljudskih potencijala. U posljednjih deset godina prihodi tvrtke rasli su po prosječnoj godišnjoj stopi od 8,4 posto, s 388 milijuna kuna na 869 milijuna kuna u 2016., dok je broj zaposlenih istodobno porastao s 294 na 530. (H)

Pročitajte još vijesti!

Summit2

Počeo je 6. godišnji SUMMIT100 poslovnih lidera JI Europe

Pred više od stotinu eminentnih poslovnih lidera regije te specijalnih gostiju iz međunarodnih financijskih institucija, generalni direktor tvrtke Alkaloid

Read More...
1-Grupna fotografija dobitnika nagrade SJAJ

Podravki nagrada SJAJ – za afirmaciju društveno odgovornog poslovanja i održivosti tvrtke

Podravkina vrijedna riznica priznanja za društvenu odgovornost bogatija je za nagradu SJAJ, koju za afirmaciju društveno odgovornog poslovanja i

Read More...
1-trend IT UP_predstavljanje

dm predstavio novu marku trend IT UP

Međunarodni make-up trendovi dostupni svima U ponedjeljak, 16. listopada, dm je predstavio novu marku dekorativne kozmetike trend IT UP

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Prijavite se na naš newsletter!