Kongres Mobilni svijet 2017.: Novi Boschev mikroskener BML050 za interaktivnu lasersku projekciju

dječko

„Uzbudljivi razvoji na području interneta stvari kreću se nevjerojatnom brzinom te Bosch Sensortec nastavlja poticati inovacije”, rekao je Stefan Finkbeiner, glavni direktor društva Bosch Sensortec. „Nije samo riječ o tome kako uređaji komuniciraju ili osjećaju svoju okolinu, nego o tome kako je tehnologija sve više u interakciji s ljudima. Laserski projicirana virtualna sučelja novo su fascinantno rješenje u svijetu prilika na koji ranije nismo ni pomišljali.”

Temeljna komponenta ovog rješenja koje omogućava lasersku projekciju bez potrebe fokusiranja i pretvara svaku površinu u virtualno korisničko sučelje (eng. user interface – UI) jest BML050 – MEMS skener visoke preciznosti za interaktivne primjene laserskog projiciranja. Virtualno UI rješenje daje svakoj vrsti uređaja njegovu vlastitu osobnost i tehnologiji omogućuje interakciju s ljudima, ne bi li život olakšala i učinila ga uzbudljivijim.

BML050 omogućava stvaranje preciznog korisničkog sučelja na zahtjev za međusobno povezani svijet interneta stvari (IoT), npr. za kućanske aparate, tablete i društvene robote. BML050 je inovativno rješenje za ugrađene projektore i primjene s proširenom stvarnosti kao što su igre, infozabava te zasloni za prikaz u vidnom polju u automobilima. S pomoću tog rješenja uređaji mogu ostvariti interakciju na složen, intuitivan i praktičan način da bi udružili svoje funkcije s našim svakodnevnim životima.

Boscheva tehnologija omogućuje interaktivne projektore

S pomoću mikroskenera BML050, Bosch Sensortec proširuje svoj postojeći asortiman optičkim mikrosustavima. Skener sadržava dva mala MEMS zrcala za projekciju lasera u RGB bojama na bilo koju površinu radi stvaranja projicirane slike. BML050 je kompaktan i energetski učinkovit, što ga čini idealnim za uređaje s ograničenim prostorom i napajanjem.

boschBosch Sensortec nudi referentni dizajn projektora koji je spreman za uporabu i uključuje izvor RGB svjetlosti. To olakšava brzu procjenu i štedi na vremenu potrebnom za postizanje željenog dizajna kako bi rani usvajači imali bitnu početnu prednost. Interaktivnost omogućuje fotodioda koja mjeri intenzitet reflektiranog svjetla po pojedinačnim pikselima, a kalibracija nije potrebna.

Rješenje tvrtke Bosch Sensortec nudi vrhunsku kvalitetu projekcije putem naprednog smanjenja pojave nasumično osvijetljenih piksela (eng. speckle) i preciznim upravljanjem MEMS zrcalima za skeniranje i laserskim diodama. Načelo projiciranja putem mikroskenera BML050 uklanja potrebu za prilagođavanjem fokusa, a nativni laserski prostor boja uvelike premašuje industrijske standarde, kao što je Adobe®RGB.

Robusna i kompaktna rješenja koja se lako integriraju

MEMS skener proizvođača Bosch Sensortec temelji se na poznatoj i robusnoj tehnologiji jezgre smještenoj u kompaktnim modulskim pakiranjima na razini pločica. U jezgri našeg sustava nalaze se dva neovisna, hermetički učahurena MEMS zrcala za skeniranje, koja su optički poravnata za brzu i jednostavnu integraciju. BML050 također uključuje procesor za videozapise, upravljačke sklopove, laserske upravljačke programe i IC-ove za upravljanje napajanjem.

Particioniranje senzora BML050 također podržava široki raspon primjena znatno smanjujući vrijeme za rokove na tržištu, čime se kupcima pruža prednost u fazi ranih usvajača u razvoju tržišta.

Bosch Sensortec pruža softversku podršku za glavne upravljačke sustave te može pomagati kupcima u radu i konfiguraciji parametara kao i pri integraciji hardvera i zadacima kalibracije.

BML050 će biti dostupan za projekte odabranih kupaca u drugoj polovini 2017.

Tvrtka za istraživanje tržišta IHS Markit predviđa da će između 2017. i 2020. prihodi od MEMS zrcala za skeniranje porasti na stabilnu složenu godišnju stopu rasta (CAGR) od 18 %*.

„MEMS skeneri trenutačno imaju sve veće područje primjene*”, objašnjava Jérémie Bouchaud, direktor odjela MEMS & Sensors tvrtke IHS Markit. „Boschev Sensortec MEMS skener BML050 pruža dvije funkcije u jednom proizvodu i to zaslon za prikaz i korisničko sučelje s podrškom za geste. Ostale nove primjene MEMS skenera uključuju npr. prilagodljiva prednja svjetla i automobilske zaslone u visini glave.”

Pročitajte još vijesti!

metro

METRO proširio suradnju s AZRRI-jem i ponudu mesa boškarina

Mario Mihelj i Duje Kanajet kuhali za kolege i vlasnike zagrebačkih restorana U utorak 19. lipnja, METRO Cash &

Read More...
podravka

Održan Dan polja pšenice

Podravka planira otkupiti 40.000 tona pšenice Podravka je i ove godine obilježila početak žetve pšenice organizacijom stručnog skupa „Dan

Read More...
podravka

Podravka osvojila nagradu Regionalni Biznis Partner 2018. godine

Na svečanoj ceremoniji dodjele Regionalne nagrade Biznis partner 2018, koja je održana u Hotelu Crowne Plaza u Beogradu u

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake