Konzum pomaže SOS Dječjem selu Hrvatska

In DOP
Konzum_humanitarna akcija

Blagdanska akcija Konzuma traje do 20. prosinca, a dio sredstava prikupljenih prodajom prigodnog ukrasnog papira, vrećica i kartica-čestitki za poklone namijenjen je djeci u SOS Dječjem selu Hrvatska.

Zajedno sa svojim vjernim kupcima Konzum u blagdansko vrijeme već godinama pokazuje kako je „radost u malim stvarima“. U ovogodišnju Konzumovu tradicionalnu blagdansku humanitarnu akciju, usmjerenu na pomoć najugroženijim skupinama društva, kupci se mogu uključiti kupnjom posebno dizajniranog prigodnog ukrasnog papira, vrećica i kartica za pakiranje blagdanskih darova. Od svakog kupljenog proizvoda Konzum će jednu kunu donirati djeci u SOS Dječjem selu Hrvatska.
SOS Dječja sela brinu za djecu bez roditelja i roditeljske skrbi, pružaju im ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo.

„U duhu misije Udruge SOS Dječje selo Hrvatska djeca u našim selima, u Lekeniku i Ladimirevcima, odrastaju u obiteljskom okruženju. U toplini i zajedništvu 31 SOS obitelji trenutno odrasta 170 djece, gdje zajedno sa svojim SOS mamama, braćom i sestrama nestrpljivo iščekuju nadolazeće blagdane i dolazak Djeda Božićnjaka. Svim ljudima velikog srca koji će se uključiti u Konzumovu akciju i na taj način postati dijelom naše velike SOS obitelji od srca hvala u ime naše djece“, rekla je Marinka Šenjug, direktorica odjela za donacije i komunikacije SOS Dječjeg sela Hrvatska.

„Blagdani su vrijeme kad uživamo u društvu najmilijih, stvaramo uspomene i radujemo se malim stvarima, ali istovremeno mislimo i na one manje sretne kojima možemo i trebamo pomoći. Blagdanske humanitarne akcije tradicija su Konzuma i nastavak naše sustavne usmjerenosti na odgovorno djelovanje u zajednicama u kojima poslujemo, a ove smo godine odlučili uljepšati blagdane djeci u SOS Dječjem selu Hrvatska. Siguran sam da će nam se naši kupci, kao i uvijek dosad, u tome rado pridružiti“, izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma.

Udruga SOS Dječje selo Hrvatska djeluje od 25. veljače 1992. godine kao ravnopravan član SOS Kinderdorf Internationala, najveće svjetske nevladine organizacije za zbrinjavanje djece i mladeži, sa sjedištem u austrijskom gradu Innsbrucku. Prvo SOS Dječje selo u svijetu utemeljio je i izgradio Hermann Gmeiner u austrijskom gradiću Imstu 1949. godine, a zahvaljujući lakoći kojom se prilagođava različitim kulturama i tradicijama, SOS ideja prihvaćena je u 135 država diljem svijeta. Danas u svijetu postoji 571 SOS Dječje selo i 2.310 popratnih SOS projekata – SOS dječjih vrtića, SOS projekata za mlade, SOS društvenih centara, SOS škola, SOS obrazovnih centara, SOS bolnica te SOS projekata za hitne intervencije.

Akcija traje do 20. prosinca 2018. godine i provodi se u svim većim Konzumovim prodavaonicama diljem Hrvatske, a najavljuje je simpatična pjesma kojom popularni glazbenici Bizzo i Baby Dooks, poznatiji pod imenom Bolesna Braća, u svom prepoznatljivom stilu pozivaju kupce da se pridruže akciji i tako pomognu djeci u SOS Dječjem selu Hrvatska.

You may also read!

Održano prvo Vijeće ministara poljoprivrede i ribarstva Europske unije pod hrvatskim predsjedanjem

Održano prvo Vijeće ministara poljoprivrede i ribarstva Europske unije pod hrvatskim predsjedanjem

Ministrica Marija Vučković je 27. siječnja 2020. godine po prvi puta predsjedala Vijećem poljoprivrede i ribarstva Europske unije koje

Read More...
Ostojic_Sonje

Turizam na prekretnici – uklonimo li prepreke investiranju u hotele visoke kategorije produktivnost može skočiti 40-tak posto

Hrvatski turizam može biti održiv samo povećanjem kvalitete, i to investiranjem u hotelske kapacitete koji stvaraju visoku dodanu vrijednost

Read More...
Pevec potpisao ugovor o izgradnji prodajnog centra u Vinkovcima

Pevec potpisao ugovor o izgradnji prodajnog centra u Vinkovcima

Pevec, prvi hrvatski trgovački lanac, potpisao je ugovor za izgradnju novog suvremenog prodajnog centra vrijednog 40 milijuna kuna u

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.