Koronamjere pogodile prihode Coca-Cole u trećem tromjesečju

In Tvrtke i tržišta
cola

Američki prehrambeni div Coca-Cola izvijestio je da su mu prihodi i dobit pali u trećem tromjesečju budući da su mnogi restorani i kina bili zatvoreni kako bi se zaustavilo širenje zaraze koronavirusom.

Prihodi su u razdoblju od srpnja do rujna pali devet posto, na 8,7 milijardi dolara. Dobit po dionici potonula je 33 posto, na 40 centi. Prodaja u javnim mjestima pala je 15 posto, blaže nego u travnju, mjesecu obilježenom najstrožim mjerama zatvaranja, kada je potonula 50 posto.

Coca-Cola ostvaruje oko polovine prihoda prodajom bezalkoholnih pića na javnim mjestima. Izvršni direktor James Quincey rekao je da je stanje “dinamično”, dodajući da bi u slučaju rasta broja slučajeva zaraze tijekom zime pojedini dijelovi SAD-a mogli ponovo uvesti mjere blokade. Istaknuo je i naznake zastoja oporavka prodaje u javnim prostorima u rujnu.

“Ne očekujemo da će broj zaraženih ponovo snažno rasti kao u vrijeme globalnog zatvaranja ali spremni smo za probleme koje bi mogli prouzročiti nagli rast broja slučajeva u pojedinim sredinama i ciljana ograničenja i zatvaranje lokala”, rekao je Quincey.

Kompanija je navela da potrošači sada kupuju više gaziranih bezalkoholnih pića i sokova u trgovinama i na mreži. Planiraju prepoloviti broj brendova i postupno povući iz ponude pojedine proizvode u sklopu strategije smanjivanja portfelja pića i pojačanog fokusa na popularne proizvode. (H)

You may also read!

ICEL 2020

Održana 10. Međunarodna konferencija o učenju za poduzetništvo – ICEL 2020

Jubilarna 10. Međunarodna konferencija o učenju za poduzetništvo – ICEL održana je u petak, 20. studenoga u online okruženju. Glavna

Read More...
Damir Zoric

HUP: Zatvaranje objekata ugrožava gospodarstvo i radna mjesta

Zatvaranjem ugostiteljskih objekata ugrožava se opstojnost gospodarstva i radna mjesta, istaknuli su u srijedu iz Hrvatske udruge poslodavaca (HUP)

Read More...
konobar

Hrvatska obrtnička komora: obeštećenje obrtnika zbog zatvaranja je imperativ, možemo razgovarati samo o uvjetima njegovog provođenja

Hrvatska obrtnička komora smatra kako će Vlada RH biti spremna na kompenzaciju obrtnicima kojima se onemogući rad te traže

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.