Kraš grupa ostvarila 7,3 milijuna kuna neto dobiti

In Tvrtke i tržišta
kras

Kraš grupa je u prvom tromjesečju ostvarila neto dobit od 7,3 milijuna kuna, što je rast od 1,9 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prošle godine, objavili su u četvrtak iz Kraša.

Kraš grupa je u prva je tri mjeseca ostvarila 215,5 milijuna kuna ukupnih prihoda, pri čemu su prihodi od prodaje iznosili 213,8 milijuna kuna. Na domaćem tržištu ostvareni su prihodi od 113,4 milijuna kuna, što je rast od 4,6 posto, dok je u inozemstvu ostvaren slabiji rezultat na godišnjoj razini s ukupno 98,9 milijuna kuna prihoda. Tako je u prvom tromjesečju ove godine udio izvoznih prihoda u ukupnim prihodima od prodaje iznosio 46,2 posto.

Ukupni konsolidirani rashodi Grupe u prvom tromjesečju su iznosili 205,8 milijuna kuna. “Zadovoljni smo ostvarenim poslovnim rezultatima, jer smo unatoč ograničenjima uzrokovanim prevencijom pandemije koronavirusom i njezinoj eskalaciji tijekom ožujka, u prvom tromjesečju zadržali razinu prodaje i izvoz na najvažnija tržišta”, kazao je predsjednik Uprave Damir Bulić.

Kretanja u posljednjih desetak dana ožujka i preliminarni rezultati u travnju, kako je kazao, potvrdila su njihova očekivanja o padu kupovne moći na domaćem tržištu u drugom tromjesečju, a sukladno najavama očekuju i recesiju na najvažnijim izvoznim tržištima. “U tim okolnostima ostajemo fokusirani na zadržavanje gotovo 2.500 radnih mjesta u Kraš grupi i naših poslovnih aktivnosti na više od 50 tržišta diljem svijeta”, rekao je Bulić.

U priopćenju se navodi da je prvo tromjesečje ove godine obilježeno pojavom pandemije korona virusa COVID-19 i uvođenjem niza epidemioloških mjera za ograničavanje širenja virusa. Mjere i preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite implementirane su u potpunosti s fokusom na zaštitu zdravlja zaposlenika, navode iz Kraša.

Napominju i kako se u prvom kvartalu dogodio i potres koji je pogodio Zagreb i okolicu i koji srećom nije prouzročio značajnije materijalne štete na proizvodnim i poslovnim objektima Društva. Unatoč pandemiji i potresu investicijske aktivnosti se nastavljaju u planiranoj visini i dinamici, ističu iz Kraša. (H)

You may also read!

Nestle_zdravija

“Vrtim Zdravi Film” uspješno se zavrtio kao dio nastave na daljinu

"Vrtim Zdravi Film" uspješno se prilagodio novom načinu nastave te po prvi put zaživio i na daljinu, ali i

Read More...
Valamar

Valamar otvara turističku sezonu uz nove usluge i inovacije

Valamar Riviera, najveće turističko poduzeće u Hrvatskoj, započelo je s otvaranjem turističkih objekata 22. svibnja otvorenjem Lanterna Premium Camping

Read More...
Lidl Ilica 201

Otvorena prva Lidlova trgovine u zagrebačkoj Ilici

Moderna gradska trgovina u širem centru Zagreba, Lidlova je 102. trgovina u Hrvatskoj. Lidl, jedan od vodećih trgovačkih lanaca u

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.