Kretanja u tekstilnoj industriji – Nova Armanijeva marketinška strategija

Giorgio Armani

Nakon što je početkom godine Giorgio Armeni najavio da će Armani Jeans i Armani Collezine prmjestiti u Emporio Armani prvi put je milansko poduzeće u grubim crtama dalo naslutiti kako se namjerava postaviti u buudćnosti.

Prema tome, u budućnosti će se na tržištu javljati samo tri linije: Giorgio Armani, Emporio Armani i A/X Armani Exchange. Svaka od te tri linije trebala bi se samostalno profilirati na društvenim mrežama, što znači na Facebooku, Instragramu ili Twitteru. „To je odgovor na scenarij koji se stalno mijenja na izuetno konkurentnom svjetskom tržištu“ – objavljeno je na stranicama tvrtke.

Top-linija Giorgio Armani (kojoj pripadaju Giorgio Armani Prive i kućni asortiman Armani/Casa, i dalje stoji za „bezvremensku eleganciju, s brojnim ručno izrađenim detaljima i čiste linije“

Emporio Armani je „vozilo“ pomoću kojega će se nuditi široki izbor odjeće i asesora, preko sportske odjeće, sve do prigodne odjeće. Linija se oslanja na široki krug korisnika/kupaca. Linija slijedi određene modne trendove.

Linija A/X Armani Exchange , koja je do sada bila uglavnom zastupljena i proširena u SAD i Aziji, trebala bi biti meka za „uličnu odjeću“. Postupno će se uvoditi u Europu. Pojedine proizvodne kategorije koje su se dosad vodile u liniji Armani Jeans sada se prebacuju u liniju A/X Armani Exchange.

Milanska tvrtka se nada da će reorganizacijom i novom marketinškom strategijom zaustavi pad. Naime, u 2016. smanjen je poslovni rezultat za 5 osto na ukupno 2,51 milijardu eura. Istina, dobit je povećana sa 241 na 271 milijun eura, a likvidna sredstva su povećana sa 654 na 881 milijun eura. „2016. bila je za modnu i liksuznu industriju vrlo teška godina“ – izjavio je predsjednik tvrtke Giorgio Armani.

Nova marketinška strategija predviđa rekonstrukciju prodajne mreže koji će se dugoročno povoljno odraziti na financijske rezultate. Riječ je o „ekspanziji i racionalizaciji“. U 2015. (noviji podaci nisu poznati) u svijetu je bilo 165 prodajnih mjesta Giorgio Armani, 338 od Emporio Armani, 880 Armani Jeans, 754 Armani Collezioni, 238 A/X Armani Exchange, 198 Armani Junior i 56 Armani/Casa. A.G.

Pročitajte još vijesti!

1-plenkovic-1

Predsjednik Vlade u Parizu: Hrvatska želi unaprijediti gospodarske odnose s Francuskom

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković boravi danas i sutra u Parizu, gdje je održao sastanak s glavnim tajnikom

Read More...
Plava_Laguna

Plava laguna dobila višečlanu upravu i završava spajanje s Istraturistom

Plava laguna dobila je višečlanu upravu na čelu s predsjednikom Nevenom Staverom koji je do sada bio jedini član,

Read More...
posao

Krajem studenog 188.056 nezaposlenih

Krajem studenog ove godine u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) bilo je registrirano 188.056 nezaposlenih osoba, što je

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Prijavite se na naš newsletter!