„Kriza kao prilika“ – u tijeku natječaj za šesnaeste Erste fragmente

In Bankarstvo
Erste fragment

Jedinstveni natječaj za mlade umjetnice i umjetnike do 30 godina Erste fragmenti, otvoren je po šesnaesti put. Prijave se zaprimaju do 4. rujna, a iznimno je ove godine natječaj tematski vezan uz aktualnu situaciju te su svi sudionici natječaja pozvani predati djela koja se nedvojbeno uklapaju u temu: 2020 – kriza kao umjetnički poticaj i prilika za stvaranje boljeg društva. Kao i dosad, dodjeljuje se Grand Prix nagrada, jedna godišnja stipendija i nagrada Facebook publike. Novost je ove godine dodatna nagrada za najbolju skulpturu.

Osim otkupa, za autoricu ili autora najboljeg rada predviđena je dodatna novčana nagrada u iznosu od 10 tisuća kuna, a dobiva i priliku za samostalno izlaganje u organizaciji Erste banke tijekom 2021. godine. Autoricu ili autora najbolje skulpture, osim otkupa, očekuje i nagrada od 5 tisuća kuna, dok je za dobitnicu ili dobitnika najviše glasova publike na Facebook stranici Erste banke predviđena nagrada od 3 tisuće kuna. Osim toga, dodjeljuje se i jednogodišnja stipendija u iznosu od tisuću kuna mjesečno, a u razmatranje kandidata uzima se kvaliteta radova, dosadašnje ocjene na studiju te motiviranost i sveukupni umjetnički potencijal koji se procjenjuju temeljem razgovora s predstavnicima komisije za dodjelu stipendija.

Svi otkupljeni i nagrađeni radovi bit će prikazani na izložbi u galerijskom prostoru Lauba u Zagrebu krajem rujna. Također, od prošle je godine uvedena novost koja svim sudionicima pruža mogućnost na grupnoj izložbi predstaviti i dodatne radove koji će biti ponuđeni na prodaju. Osim dodatne financijske pomoći, na taj način natjecatelji imaju priliku vježbati procjenu tržišne vrijednosti svog rada te izoštriti svoje pregovaračke vještine.

Prijave se zaprimaju do 4. rujna 2020. godine na web stranici Erste banke, a uz online prijavu svaki sudionik natječaja treba poslati isprint kvalitetnih fotografija prijavljenih radova na adresu: Erste&Steiermärkische Bank d.d., ‘Erste fragmenti – OTKUP DJELA/ NAJBOLJA SKULPTURA/ STIPENDIJA’, Sektor marketinga, Ulica Ivana Lučića 2, 10000 Zagreb. Propozicije natječaja, kao i više informacija, mogu se pronaći na web stranicama Erste banke.

Projekt Erste fragmenti, koji Erste banka organizira od 2002. godine, zamišljen je kao projekt potpore mladim, neafirmiranim likovnim umjetnicama i umjetnicima te studenticama i studentima likovnih umjetnosti. Osim financijske potpore, sudionicima natječaja potpora se pruža i promocijom putem organizacije skupne izložbe u nekoj od renomiranih galerija te približavanjem njihovih radova široj publici na društvenim mrežama. Otkupljene umjetnine izložene su i na više od 120 lokacija (poslovnice i uredski prostori) Erste banke u Hrvatskoj, podižući tako svijest o važnosti umjetnosti u svakodnevnom životu. U dosadašnjim izdanjima Erste fragmenata otkupljeno je 200-tinjak djela mladih likovnih umjetnika, a neki od njih u međuvremenu su postali renomirani umjetnici.

You may also read!

Jurica Lovrinčević

Lovrinčević: Bitno je graditi partnerske odnose

PEVEX d.d. (bivši PEVEC) prvi je hrvatski trgovački lanac na tržištu od 1990. godine. Kada je riječ o trgovini

Read More...
maric

Zadržavanje investicijskog rejtinga dobra vijest za Hrvatsku

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić u subotu je dobrom vijesti za Hrvatsku ocijenio zadržavanje investicijskog kreditnog rejtinga

Read More...
wall

Wall Street pao treći tjedan zaredom, pale i europske burze

Na Wall Streetu su burzovni indeksi pali i prošloga tjedna, trećega zaredom, što je posljedica nastavka korekcije cijena dionica

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.