“Kulturno nasljeđe otoka Krka” najbolji inovativni projekt u turizmu

krk

Projekt “Kulturno nasljeđe otoka Krka”, koji je Turistička zajednica otoka Krka osmislila u suradnji s Centrom za industrijsku baštinu Sveučilišta u Rijeci dobitnik je nacionalne godišnje nagrade “Simply the Best” u kategoriji Inovativni projekt u turizmu koju dodjeljuje Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) i turistički časopis Way to Croatia.

“Kulturno nasljeđe otoka Krka” je projekt digitalne multimedijalne karte kulturne baštine toga otoka. Obrađeni su razdoblje antike, povijesni gradovi, kašteli, središta glagoljske baštine te sjedišta knezova Frankopana.

Pretraživanje obuhvaća 50-ak kataloških jedinica u kategorijama kao što su arheološki ostaci, crkve, samostani, utvrde te opis mjesta u kojima se lokaliteti nalaze. Posebno je obrađena povijest otoka Krka te karta otoka označena lokalitetima koji se mogu pretraživati.

Iz Turističke zajednice otoka Krka napominju da je izradom digitalne karte objedinjena vrijedna kulturno-povijesna baština otoka Krka te da se kulturnim sadržajima čuva i oplemenjuje kulturni identiteta Krka.

Projekt Kulturno nasljeđe otoka Krka dio je aktivnosti koji je Turistička zajednica toka Krka provela u skladu sa smjernicama Strategije razvoja turizma otoka Krka do 2020, a njeni predstavnici će preuzeti nagradu na 19. međunarodnoj poslovno-turističkoj burzi PUT koja će se održati u Splitu od 15. od 17. studenog. (H)

Pročitajte još vijesti!

posao

Eurostat: Rast stope slobodnih radnih mjesta u prvom kvartalu u EU i Hrvatskoj

Stopa slobodnih radnih mjesta u prvom je ovogodišnjem kvartalu u Europskoj uniji i eurozoni uvećana prema tromjesečju ranije i

Read More...
Čedomir Momčilović, Udruga trgovaca Sjever Plus i Marko Malić, Velpro

Velpro potpisao ugovor o suradnji s Udrugom trgovaca Sjever Plus

Suradnja između najveće hrvatske veleprodajne mreže i udruge malih trgovaca donosi obostrane pogodnosti i predstavlja korak dalje u nastavku

Read More...
JDcom

Google investira 550 milijuna dolara u kineskog diva e-trgovine JD.com

Google će investirati više od pola milijarde dolara u kinesku tvrtku za e-trgovinu JD.com u sklopu nastojanja širenja maloprodajnih

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake