“Kulturno nasljeđe otoka Krka” najbolji inovativni projekt u turizmu

krk

Projekt “Kulturno nasljeđe otoka Krka”, koji je Turistička zajednica otoka Krka osmislila u suradnji s Centrom za industrijsku baštinu Sveučilišta u Rijeci dobitnik je nacionalne godišnje nagrade “Simply the Best” u kategoriji Inovativni projekt u turizmu koju dodjeljuje Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) i turistički časopis Way to Croatia.

“Kulturno nasljeđe otoka Krka” je projekt digitalne multimedijalne karte kulturne baštine toga otoka. Obrađeni su razdoblje antike, povijesni gradovi, kašteli, središta glagoljske baštine te sjedišta knezova Frankopana.

Pretraživanje obuhvaća 50-ak kataloških jedinica u kategorijama kao što su arheološki ostaci, crkve, samostani, utvrde te opis mjesta u kojima se lokaliteti nalaze. Posebno je obrađena povijest otoka Krka te karta otoka označena lokalitetima koji se mogu pretraživati.

Iz Turističke zajednice otoka Krka napominju da je izradom digitalne karte objedinjena vrijedna kulturno-povijesna baština otoka Krka te da se kulturnim sadržajima čuva i oplemenjuje kulturni identiteta Krka.

Projekt Kulturno nasljeđe otoka Krka dio je aktivnosti koji je Turistička zajednica toka Krka provela u skladu sa smjernicama Strategije razvoja turizma otoka Krka do 2020, a njeni predstavnici će preuzeti nagradu na 19. međunarodnoj poslovno-turističkoj burzi PUT koja će se održati u Splitu od 15. od 17. studenog. (H)

Pročitajte još vijesti!

izvoznici

Marić: Projekcije rasta su konzervativne, ali i odgovorne

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u ponedjeljak kako se u razdoblju od 2018. do 2020. očekuju stope gospodarskog

Read More...
12. vinocom

U petak i subotu održava se 12. Vinocom koji okuplja oko 300 izlagača

Na ovogodišnjem će se Vinocomu moći kušati i vina koja su na festivalu u Bergamu osvojila zlatne medalje. U

Read More...
france-kras

Dorina Macarons – jedinstvena francuska delicija u omiljenoj Kraševoj čokoladi

Macaroni, francuski sitni kolačići intenzivnih boja i prepoznatljive, pjenaste teksture, kultni su slastičarski proizvod i ujedno jedna od najpopularnijih

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Prijavite se na naš newsletter!