“Kulturno nasljeđe otoka Krka” najbolji inovativni projekt u turizmu

krk

Projekt “Kulturno nasljeđe otoka Krka”, koji je Turistička zajednica otoka Krka osmislila u suradnji s Centrom za industrijsku baštinu Sveučilišta u Rijeci dobitnik je nacionalne godišnje nagrade “Simply the Best” u kategoriji Inovativni projekt u turizmu koju dodjeljuje Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) i turistički časopis Way to Croatia.

“Kulturno nasljeđe otoka Krka” je projekt digitalne multimedijalne karte kulturne baštine toga otoka. Obrađeni su razdoblje antike, povijesni gradovi, kašteli, središta glagoljske baštine te sjedišta knezova Frankopana.

Pretraživanje obuhvaća 50-ak kataloških jedinica u kategorijama kao što su arheološki ostaci, crkve, samostani, utvrde te opis mjesta u kojima se lokaliteti nalaze. Posebno je obrađena povijest otoka Krka te karta otoka označena lokalitetima koji se mogu pretraživati.

Iz Turističke zajednice otoka Krka napominju da je izradom digitalne karte objedinjena vrijedna kulturno-povijesna baština otoka Krka te da se kulturnim sadržajima čuva i oplemenjuje kulturni identiteta Krka.

Projekt Kulturno nasljeđe otoka Krka dio je aktivnosti koji je Turistička zajednica toka Krka provela u skladu sa smjernicama Strategije razvoja turizma otoka Krka do 2020, a njeni predstavnici će preuzeti nagradu na 19. međunarodnoj poslovno-turističkoj burzi PUT koja će se održati u Splitu od 15. od 17. studenog. (H)

Pročitajte još vijesti!

traktor

Cijene u poljoprivredi krajem 2017. porasle 9,7 posto

Prosječne proizvođačke cijene poljoprivrednih proizvoda u četvrtom tromjesečju prošle godine porasle su za 9,7 posto u odnosu na isto

Read More...
krevet

U Hrvatskoj više od milijun turističkih kreveta, 56,7 posto u kućanstvima

U Hrvatskoj je u 2017. turistima bilo dostupno ukupno nešto malo više od milijun kreveta u komercijalnom smještaju, od

Read More...
-denis dik

Na Wall Streetu najveći tjedni skok u pet godina

Na Wall Streetu su u petak burzovni indeksi ostali gotovo nepromijenjeni, no u cijelom prošlom tjednu S&P 500 indeks

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja