Kvarner: U devet mjeseci 80 posto prometa iz rekordne 2019., rujan još bolji

In Iz zemlje
kvarner

Na Kvarneru je u rujnu boravilo 305 tisuća turista, koji su ostvarili 2,1 milijun noćenja, a u prvih devet mjeseci na tom je području boravilo 2,1 milijun turista s ostvarenih 14,5 milijuna noćenja, pa je u rujnu ostvareno 95 posto, a u devet mjeseci 80 posto turističkog prometa iz rekordne 2019. godine.

Kako je na konferenciji za novinare kazala direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov, u rujnu je najviše noćenja ostvareno u objektima najviše kategorije, s pet zvjezdica, 28 posto više u odnosu na rujan 2019.

Gosti iz Njemačke su u rujnu ostvarili oko 917 tisuća noćenja, 33 posto više nego u rujnu 2019.

Gosti iz Češke i Poljske u rujnu su ostvarili 7 posto više noćenja, a gosti iz Austrije u rujnu su ostvarili 99 posto noćenja iz 2019.

“S obzirom na više nego odličan rujan, sve ukazuje na to da ćemo i listopad odraditi uspješno”, kazala je direktorica Turističke zajednice, naglasivši da je uspjeh ove turističke godine važan i za sljedeću godinu.

Govoreći o rezultatima za prvih devet mjeseci, navela je da su gosti iz Njemačke ostvarili nešto više od 4 milijuna noćenja, gotovo na razini 2019., s slijede gosti iz Hrvatske i Slovenije.

Turisti iz Češke i Poljske ostvarili su 98 posto, odnosno 95 posto noćenja u odnosu na 2019. godinu.

U svim vrstama smještaja s pet zvjezdica je u devet mjeseci ove godine ostvareno je 75 posto više noćenja u odnosu na prošlu godinu i 4 posto više u odnosu na 2019.

Nautički charter promet također je imao izvanredne rezultate, kazala je Irena Peršić Živadinov navodeći da je od siječnja do rujna ostvaren gotovo jednak broj noćenja kao rekordne 2019. godine te 83 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje lani.

Najviše je nautičara iz Njemačke, Austrije i Slovenije, a analiza turističkog prometa pokazuje kako je ove godine taj dio turističke ponude tražen i među domaćim gostima, koji su od početka godine ostvarili 35 posto više noćenja u odnosu na rekordnu 2019.

Svih sedam kvarnerskih subregija ostvarilo je odlične rezultate u odnosu na prošlu godinu, sa 70 do 80 posto prometa iz 2019., a najviše je turista boravilo na otoku Krku gdje je ostvareno 5,3 milijuna noćenja, gotovo 80 posto u odnosu na 2019.

U odnosu na lani, otok Krk i cresko-lošinjski otoci imaju znatna povećanja broja noćenja u smještajnim objektima s pet zvjezdica – otok Krk 73 posto više, a cresko-lošinjski otoci 59 posto više.

Gorski kotar se ove godine po broju noćenja najviše približio rezultatima iz 2019., s ostvarenih 90 tisuća noćenja, 96 posto u odnosu na 2019. godinu. (H)

You may also read!

jabuke

ENNA Fruit će ove godine otkupiti više od 10.000 tona domaće jabuke

Tvrtka koja se bavi otkupom i plasmanom voća i povrća ENNA Fruit ove godine planira otkupiti više od 10.000

Read More...
Valamar_zaposlenici

Valamar pokrenuo zapošljavanje za sezonu 2022. godine

Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu. S obzirom na kasno

Read More...
Udruga Strujni krug

Udruga Strujni krug pokrenula inicijativu za suradnju najvećih hrvatskih operatera punionica za električna vozila

Vozači električnih automobila dulje se vrijeme suočavaju s problemom velikog broja aplikacija koje je potrebno instalirati da bi mogli

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.