Ljekovita biljka koja nas spašava u menopauzi

In Zdravlje
Femiplant

Poteškoće za žene u menopauzi postoje oduvijek, baš kao i ljekovite biljke koje pomažu ublažavanju ili otklanjanju simptoma. Tradicija predlaže, a moderna medicina potvrđuje biljku Cimicifuga racemosa.

U prosjeku 2100 dana živimo s njom, a što kada nestane?
Većina se žena sjeća svoje prve menstruacije – točno zna u koji je išla razred, je li ju zatekla nespremnu i kako joj je mama ili prijateljica pojašnjavala male tajne ženske intime. U svakom slučaju, taj trenutak je onaj kada djevojčica pomisli: Postajem djevojka! I pritom osjeti neki mali ponos. Sva eventualna neugoda koju donosi mjesečnica u tome trenutku uopće ne smeta jer je samo potvrda ulaska u divni i novi svijet djevojaštva. I tako, iz mjeseca u mjesec menstruacija je ženi stalni suputnik koji ima svoju osobnost i ne boji ju se pokazati.

Nekima je bolna, nekima samo neugodna, neke ju s nestrpljenjem očekuju, neke se jako vesele kada izostane. Budući da prosječna žena provede preko 2000 dana svog života u ovom zanimljivom društvu, dolazak menopauze koja označava posljednji menstrualni ciklus se i ne čini kao loša ideja. Međutim, za veliki broj žena tek tada počinju neugodni simptomi koji nažalost ne traju samo 4 – 5 dana mjesečno već više puta dnevno tijekom dugog perioda perimenopauze, menopauze i postmenopauze. Ovaj period može trajati i do 10 godina!

Stigla je menopauza, što sada?
Simptomi menopauze uzrokovani su padom estrogena i većina žena se susreće s naletima vrućine, pojačanim znojenjem, osjećajem umora i iscrpljenosti, nesanice pa sve do ozbiljnijih poteškoća poput anksioznosti i depresije.

Dokazano je da je vrijeme ulaska u menopauzu genetski predodređeno (žena ulazi u menopauzu u slično vrijeme kao njezina majka), a uglavnom je to između 45. i 55. godine. U tom je periodu žena još pri vrhuncu profesionalne i privatne snage te joj simptomi menopauze mogu ozbiljno remetiti svakodnevni život.

Iako je žensko reproduktivno zdravlje tema o kojoj se tek odnedavno otvoreno govori, žene su oduvijek tražile rješenja i savjete po ovom pitanju. Jedna od najistraživanijih i najviše tradicionalno korištenih biljki za ublažavanje simptoma menopauze kao što su naleti vrućine i pojačano znojenje je Cimicifuga racemosa. Biljka potječe iz Sjeverne Amerike i tamošnje ju je stanovništvo koristilo kao lijek kod niza različitih bolesti, a moderna medicina ju prepoznaje kao odličan odgovor na tegobe uzrokovane menopauzom.

Femiplant je biljni lijek koji sadrži suhi ekstrakt cimicifuginog podanka (Cimicifuga racemosa) i jedini je biljni lijek s cimicifugom pripremljen kao 40 % izopropilni ekstrakt. Upravo je ovaj ekstrakt najčešće proučavan oblik cimicifuge s više od 20 kliničkih studija i s preko 12.000 žena diljem svijeta koje potvrđuju učinkovitost u borbi protiv simptoma koji mogu značajno umanjiti kvalitetu života žena u menopauzi. Za razliku od sličnih proizvoda, Femiplant ne sadrži estrogene niti ispoljava učinak sličan estrogenima.

Otkrijte ljepotu četrdesetih i pedesetih
Mudre žene znaju da svaki period u životu nosi svoje ljepote i izazove. I u svakom periodu znaju uživati. Uz Femiplant i menopauzu možete pamtiti po dobrome što nose četrdesete i pedesete godine.

You may also read!

Konzumova inovativna izložba „Poruke iz šume“ naglasak stavlja na važnost smanjenja količine plastičnog otpada

Konzumova inovativna izložba „Poruke iz šume“ naglasak stavlja na važnost smanjenja količine plastičnog otpada

Ella Dvornik, Nevena Rendeli i Saša Lozar prošetali neobičnom šumom u Super Konzumu Radnička Konzumova inovativna izložba „Poruke iz šume“

Read More...
Kaufland

Sjedište Kauflanda trajno na Donjim Sveticama, preko puta grade trgovinu

Kupovinom zgrade u kojoj ima sjedište i izgradnjom velike trgovine odmah nasuprot, Kaufland planira aktivno sudjelovati u pozitivnom razvoju

Read More...
Juicy

Stanić Beverages uložio 10 598 000 kuna u tvornicu Juicy sokova

Gordan Grlić Radman i Dragan Čović posjetili nove pogone u tvornici Juicy sokova i s odobravanjem prihvatili nove investicije. Hrvatska

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.