Ljiljana Šapina predsjednica Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije HGK

In Karijere
šapina

Na izbornoj sjednici Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije Hrvatske gospodarske komore za novu predsjednicu Udruženja izabrana je Ljiljana Šapina, članica Uprave Podravke.

„Svi zajedno moramo intenzivno raditi na tome da povećamo našu proizvodnju, njen volumen i da radimo što više proizvoda s visokom dodatnom vrijednosti. Cilj nam mora biti da što više sirovine dobivamo od domaćih proizvođača. Zato planiram zajedno sa svima vama u iduće četiri godine raditi na aktivnom sudjelovanju u pripremi nacionalnih strateških dokumenata kako bi se cijeli sektor bolje pozicionirao u povlačenju sredstava EU, ali i iz državnog proračuna. Sa zakonodavnim tijelima ćemo raditi na ukidanju poreznih opterećenja, regulaciji tržišta rada, većim standardima sigurnosti hrane i energetskoj učinkovitosti. Također ćemo promicati našu industriju u inozemstvu kroz sajmove i povezivati primarnu proizvodnju hrane s turizmom“, izjavila je Šapina.

„Unatoč padu ukupne industrijske proizvodnje u siječnju ove godine od 5,5 posto, ohrabruje podatak da nam je prehrambeno-prerađivačka industrija rasla i to po stopama od 2,9 posto u proizvodnji hrane, 7,4 posto u proizvodnji pića i 17,6 u proizvodnji duhanskih proizvoda. Ove brojke potvrđuju stratešku ulogu prehrambeno-prerađivačke industrije u kojoj trebamo još snažnija ulaganja u inovacije te implementaciju najnovijih tehnoloških dostignuća i ICT-a u svim segmentima poslovanja“, istaknuo je potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević.

Naglasio je da će ključne aktivnosti Udruženja u narednom razdoblju, uz zakonodavstvo i promociju, biti izrada Strategije razvoja poljoprivrede i sedmogodišnjeg Strateškog plana za provedbu svih mjera Zajedničke poljoprivredne politike u RH. „Ti bi dokumenti u novom sedmogodišnjem programskom razdoblju 2021. – 2027. trebali bolje pozicionirati hrvatsku poljoprivredu i prehrambeno-prerađivačku industriju i zato to treba biti naš prioritet“, zaključio je Kovačević.

U sklopu sjednice održan je i izbor za 11 članova Vijeća Udruženja te je usvojen i poslovnik o radu Udruženja.

You may also read!

trgovina

U veljači zabilježen rast maloprodajnoga prometa

U veljači 2020. godine realan je promet u trgovini na malo bio, prema kalendarski prilagođenim podacima, 4,9% veći u

Read More...
fortenova

PIK Vinkovci pozvali male poljoprivredne proizvođače iz Hrvatske da se prijave za otkup proizvoda koji će se plasirati u Konzumu

PIK Vinkovci pozivaju sve zainteresirane male poljoprivredne proizvođače i OPG-ove u Hrvatskoj koji žele plasirati svoju proizvodnju Konzumu, da

Read More...
Gospodarska klinika nudi rješenja za poslovanje u krizi COVID-19

Gospodarska klinika nudi rješenja za poslovanje u krizi COVID-19

Ovih dana čuje se mnogo pretpostavki i projekcija koliko će COVID-19 kriza trajati te kakve će sve posljedice biti

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.