M San Grupa proizvodi pametne televizore

msan

M San Grupa predstavila je u utorak liniju pametnih Smart UHD 4 K LED televizora pod svojim brendom Vivax, koje u cijelosti proizvodi u pogonu u blizini Zagreba, što je jedan od rijetkih takvih pogona u EU-u, čime je M San zapravo među vodećim proizvođačima u Uniji, istaknuto je na predstavljanju tih televizora.

“Rijetki smo u EU-u jer imamo vlastitu proizvodnju pametnih tehnološki naprednih televizora u svom pogonu u Rugvici kod Zagreba, gdje proizvodimo i LED TV uređaje i ekrane. Drugi manje-više proizvode u Kini ili Turskoj, a nama najbliži proizvodni pogon televizora je u blizini Bratislave i doista ih nema više puno u EU-u”, kazao je na predstavljanju izvršni direktor za vlastite brendove M San Grupe Vladimir Brkljača.

S proizvodnjom nove linije televizora M San je počeo ovoga ljeta, a do kraja godine planira ih proizvesti oko četiri tisuće, očekujući da će u idućih godinu do dvije televizori prestići najveće udjele koje među svim Vivaxovim proizvodima sada zauzimaju klima uređaji i pametni telefoni.

M San Grupa proizvodnjom televizora slijedi globalne trendove sve veće zastupljenosti UHD 4 K TV uređaja koji se u Europi vežu uz proces digitalizacije koja omogućuje prijenos sadržaja u 4 K rezoluciji, što očekuje i u Hrvatskoj za koju godinu te u drugim zemljama EU-a, i što će, prema očekivanjima, pojačati i potražnju za takvim televizorima.

“Osim multifunkcionalnosti, prilagođenog softvera, mogućnosti instaliranja aplikacija, visoke rezolucije slike i drugih oznaka, nove televizore držimo konkurentnima i zbog cijene koje su i do nekoliko stotina eura niže od cijena najkonkurentnijih proizvođača, pri čemu ne zaostaju u kvaliteti. Vjerujemo da ćemo s novom linijom TV-a naći svoje mjesto na domaćem, ali i europskih tržištima, među kojima smo na slovenskom, češkom i slovačkom već krenuli s prodajom nove linije”, istaknuo je Brkljača.

Napomenuo je i da Vivax proizvodi (potrošačka elektronika, mali i veliki kućanski uređaji i dr.) u ukupnim prihodima M San Grupe imaju udjel od 15 do 17 posto, a da godišnje proizvedu 180 tisuća televizora kojih imaju oko 25 vrsta, i svi se gotovo u cijelosti proizvode i sklapaju u pogonu u Rugvici, gdje je zaposleno više od 30 radnika. (H)

Pročitajte još vijesti!

viroexpo

Otvoren Viroexpo na kojem se predstavlja više od 800 izlagača

Na prostor Visoke škole u Virovitici u petak je otvoren 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo, na

Read More...
wallstreet

Wall Street skočio više od 1 posto, prinosi pali

Na Wall Streetu su u petak cijene dionica skočile više od 1 posto, što se zahvaljuje jačanju tehnološkog sektora

Read More...
dukat

Neto dobit Dukata 40,3 milijuna kuna

Neto dobit Dukata u 2017. godini iznosila je 40,3 milijuna kuna i bila je 71,9 posto manja nego u

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja