Mastercard® Start Path ponovno okuplja fintech startupe iz cijelog svijeta, uključujući i one iz Hrvatske

Start Up - Divido at Work

Startupi upravo uključeni u program razvijaju rješenja bazirana na umjetnoj inteligenciji, a prijave za novi ciklus su otvorene do 24. travnja 2017.

Mastercard je u svoj program Start Path Global, inicijativu za okupljanjem „zrelijih“ startupa koji oblikuju budućnost trgovine, uključio pet novih startupa te najavio novi krug prijava otvoren do 24. travnja 2017. Na program se mogu prijaviti startupi koji žele unaprijediti bankarstvo i plaćanje te su prikupili značajna seed ulaganja ili ona serije A.

U zadnjem krugu je među startupima uključenim u program dominirala tema umjetne inteligencije. Tako čak tri od pet startupa koriste umjetnu inteligenciju da bi analizirali ponašanje potrošača, poboljšali njihov angažman na prodajnom mjestu te obrađivali podatke o računima i plaćanju, uz niz inovacija u segmentu maloprodaje. Preostala dva startupa su razvila inovativna rješenja za prodajna mjesta koja potrošačima pojednostavljuju pristup.

Divido sa sjedištem u Londonu pruža trgovcima i zajmodavcima višekanalnu platformu koja potrošačima omogućava kupnju na rate. Endor iz Tel Aviva prva je inteligentna softverska platforma koja poslovnim korisnicima omogućava postavljanje bilo kojeg pitanja vezanog uz prognoze ili predviđanja te dobivanje kvalitetnih, točnih i brzih rezultata. Regalii surađuje s više od 30 vodećih banaka i fintech aplikacija kako bi potrošači u SAD-u i Srednjoj Americi mogli upravljati financijama i plaćati račune na inovativan način.

Fluid AI kombinira umjetnu inteligenciju i proširenu stvarnost kako bi pomogao bankama i subjektima u maloprodaji u stvaranju iskustva nove generacije na prodajnim mjestima. NetPlusDotCom trgovcima omogućava tranziciju u digitalnu sferu pomoću mogućnosti za digitalno plaćanje.

„Fintech startupi diljem svijeta kreiraju digitalnu budućnost“, rekla je Amy Neale, potpredsjednica, Mastercard Start Path. „Stvaraju novi pristup poboljšavanju izbora i iskustva potrošača diljem industrije. Naša suradnja s tim startupima omogućava spajanje nove tehnologije s pouzdanim, sigurnim financijskim mrežama i procesima kako bi se stvorilo još naprednije iskustvo u trgovinama.“

Inače, od 2014. Start Path je primio prijave preko 5.000 različitih startupa, a ostvario je suradnju sa 100 tvrtki iz 24 zemlje. U prva četiri ciklusa, 20% sudionika radilo je s kompanijom Mastercard u komercijalnim projektima.

U Europi Mastercard surađuje sa startupom DigiSEq koji nudi IoT uređaje za plaćanje, povezujući korisnike uređaja s Mastercard uslugama tokenizacije i omogućujući plaćanje nosivim tehnološkim dodacima. U 2016. Mastercard je surađivao i sa startupom Rainbird u kreiranju virtualnog asistenta s ciljem unaprjeđenja dijeljenja znanja i procesa donošenja odluka u prodajnom loyalty timu u kompaniji Mastercard u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Mastercard surađuje i sa startupom VAT Box koji je službeni partner kompanije za nuđenje usluge povrata poreza za kartične transakcije.

Startupi, uključujući one iz Hrvatske, se mogu prijaviti na ljetni ciklus programa Start Path na www.startpath.com do ponedjeljka, 24. travnja 2017. u 5:59 sati.

O programu Mastercard Start Path
Mastercard Start Path je globalni program koji podržava inovativne startupe u razvoju trgovinskih rješenja nove generacije već danas. Pokrenut 2014. s ciljem pružanja pomoći startupima u razvoju poslovanja brže nego to samostalno mogu. Startupi dobivaju pristup znanju globalne mreže Mastercard stručnjaka, pristup korisnicima Mastercard kartica i partnerima te mogućnost uvođenja inovacija u postojeća Mastercard rješenja. Mastercard korisnici koji se pridruže programu kao partneri povezuju se s najboljim startupima i dobivaju pristup inovacijama iz cijelog svijeta. Za više informacija posjetite www.startpath.com ili pratite Mastercard Path na Twitteru uz @MAstartpath.

O kompaniji Mastercard
Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, tehnološka je kompanija u globalnoj platnoj industriji. Predstavlja najbržu platnu mrežu, povezuje potrošače, financijske institucije, prodavače, javne uprave i poslovne subjekte u više od 210 zemalja i teritorija. Proizvodi i rješenja kompanije Mastercard čine svakodnevne trgovačke aktivnosti – kao što su kupnja, putovanja, poslovanje i upravljanje financijama – jednostavnijima, sigurnijima i učinkovitijima. Pratite Mastercard na Twitteru uz @MastercardNews, pridružite se razgovoru na blogu Beyond the Transaction i prijavite za najnovije vijesti na Engagement Bureau.

Pročitajte još vijesti!

Summit2

Počeo je 6. godišnji SUMMIT100 poslovnih lidera JI Europe

Pred više od stotinu eminentnih poslovnih lidera regije te specijalnih gostiju iz međunarodnih financijskih institucija, generalni direktor tvrtke Alkaloid

Read More...
1-Grupna fotografija dobitnika nagrade SJAJ

Podravki nagrada SJAJ – za afirmaciju društveno odgovornog poslovanja i održivosti tvrtke

Podravkina vrijedna riznica priznanja za društvenu odgovornost bogatija je za nagradu SJAJ, koju za afirmaciju društveno odgovornog poslovanja i

Read More...
1-trend IT UP_predstavljanje

dm predstavio novu marku trend IT UP

Međunarodni make-up trendovi dostupni svima U ponedjeljak, 16. listopada, dm je predstavio novu marku dekorativne kozmetike trend IT UP

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Prijavite se na naš newsletter!