Mepas grupa i Stanić grupa potpisale ugovor o kupoprodaji Maraske

In Strateški savezi
1-maraska

Stanić Beverages, tvrtka u vlasništvu Stanić Grupe, potpisala je sa Saponijom d.d. i Koestlinom d.d., članicama Mepas grupe, kupoprodajni ugovor o kupnji Maraske d.d.

Stanić Beverages postat će novi vlasnik 98,25 % dionica Maraske d.d., 45,3 % dionica kupuje od dioničkog društva Koestlin, a 52,90 % od dioničkog društva Saponia. Također, objavit će se i obvezujuća javna ponuda za otkup svih 100 % dionica nakon završetka transakcije sa Saponijom i Koestlinom. Nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) Stanić Beverages postat će novi većinski vlasnik Maraske d.d.

Stanić Beverages renomirani je proizvođač sokova u Hrvatskoj te vlasnik dviju tvornica u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini sa zajedničkim kapacitetom od 150 milijuna litara. Uzdanica Stanić Beveragesa jest brand Juicy, a kupnjom Maraske d.d. Stanić Beverages širi svoje proizvodne kapacitete i ulazi u novi segment jakih alkoholnih pića, u kojem vidi priliku za rast i razvoj.

Maraska d.d. proizvodi bezalkoholna pića i jaka alkoholna pića, a među njima su najpoznatiji sokovi Amarena i likeri Maraschino, Pelinkovac, Orahovac, Travarica, Šljivovica te drugi biljni i voćni likeri.

„Proces preuzimanja Maraske d.d. počeo je 2020. godine, no zbog pandemije bolesti COVID-19 bio je usporen. Drago nam je što smo upravo pri završetku kupovine dionica Maraske d. d. i što ćemo potkraj 2021. godine postati novi vlasnici jedne od najstarijih kompanija u Hrvatskoj. Maraska Zadar ima bogatu povijest, ali, što je još važnije, svijetlu budućnost. Vjerujemo da će sinergija Stanić Beveragesa i Maraske d. d. rezultirati vrhunskim proizvodima u svim kategorijama, koji će kreirati nove trendove na tržištu. Cilj nam je odgovoriti na zahtjevne želje i potrebe domaćih i inozemnih potrošača te u sinergiji moći ponuditi bolje uvjete prema tržištu i povoljnije proizvode potrošačima“, izjavio je Svjetlan Stanić, vlasnik i predsjednik Uprave Stanić Grupe.

Sa strane kupca za pravno savjetovanje angažirani su Odvjetničko društvo Uskoković & partneri, a za financijsko savjetovanje tvrtka Grubišić & Partneri Korporativne financije. Na strain prodavatelja angažiran je bio Deloitte.

You may also read!

jabuke

ENNA Fruit će ove godine otkupiti više od 10.000 tona domaće jabuke

Tvrtka koja se bavi otkupom i plasmanom voća i povrća ENNA Fruit ove godine planira otkupiti više od 10.000

Read More...
Valamar_zaposlenici

Valamar pokrenuo zapošljavanje za sezonu 2022. godine

Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu. S obzirom na kasno

Read More...
Udruga Strujni krug

Udruga Strujni krug pokrenula inicijativu za suradnju najvećih hrvatskih operatera punionica za električna vozila

Vozači električnih automobila dulje se vrijeme suočavaju s problemom velikog broja aplikacija koje je potrebno instalirati da bi mogli

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.