METRO Grupa ostvarila prognozirani rast prodaje

In HoReCa

Prema preliminarnim, nerevidiranim podacima, u poslovnoj godini 2015./16. METRO Grupa ostvarila je rast like-for-like prodaje od 0,2%, čime je ostvarena prognoza prodaje za proteklu poslovnu godinu. Prijavljena prodaja u iznosu od 58,4 milijarde eura niža je u odnosu na poslovnu godinu 2014./15. za 1,4% uslijed negativnih učinaka valute i portfelja, dok je prodaja u lokalnoj valuti rasla za 0,4%.

“Poslovna godina 2015./16. bila je važna za METRO Grupu”, rekao je Olaf Koch, predsjednik Uprave METRO Grupe. “Napravili smo značajan napredak u transformaciji tvrtke i sada se sustavno fokusiramo na vrijednost za kupca. To se odražava u pozitivnom razvoju naših pokretača rasta – online prodaje i dostave. U izazovnom tržišnom okruženju, ostvarili smo ciljanu razinu prodaje. Razdvajanje poslovanja METRO Grupe na veleprodajnu i prehrambenu grupu te na grupu za proizvode i usluge u potrošačkoj elektronici, logičan je sljedeći korak u transformaciji. Pripreme za razdvajanje teku po planu.”

Uprava METRO Grupe u ožujku 2016. godina najavila je kako će se poslovanje Grupe razdvojiti na dvije tvrtke kojima je cilj omogućiti punu kontrolu nad korporativnim strategijama kako bi se osnažio fokus na kupce te ubrzao rast poslovanja. Razdvajanje će omogućiti nezavisne strategije akvizicija i partnerstva te definiranje vlastitih strategija širenja.

Nakon razdvajanja na (1) veleprodajnu i prehrambenu grupu (METRO, MAKRO i Real) i (2) grupu za proizvode i usluge u potrošačkoj elektronici (Media-Saturn). nacionalne podružnice METRO Cash & Carryja poslovat će neovisno – u skladu s novim operativnim modelom. METRO Cash & Carry Hrvatska nastavit će s procesom transformacije i modernizacije s ciljem zadržavanja vodeće pozicije na hrvatskom HoReCa tržištu i nastavka trenda rasta prodaje.

You may also read!

wall

Svjetske burze oštro pale zbog nove varijante koronavirusa

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna oštro pale jer je sklonost ulagača rizičnijim investicijama splasnula nakon što

Read More...
zadar

U Zadru predstavljen projekt Doline za digitalne nomade

U Zadru je u petak predstavljen projekt prve Doline za digitalne nomade u Hrvatskoj, osmislili su ga Mario Mrkša

Read More...
kuna

Snažan rast BDP-a u trećem tromjesečju diže prognoze za cijelu 2021.

Rast BDP-a u trećem tromjesečju za snažnih 15,8 posto potaknuo je analitičare RBA da svoju trenutnu prognozu ukupnog rasta

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.