METRO podržava Coffee Cloud u širenju poslovanja na HoReCa tržište

In HoReCa
metro

U srijedu, 25. srpnja, Coffee Cloud i METRO Cash & Carry potpisali su ugovor o suradnji zahvaljujući kojem će startup osnivača Miroslava Kovača dobiti podršku u širenju poslovanja na HoReCa tržište. Tvrtka METRO Cash & Carry vodeći je veletrgovac na hrvatskom HoReCa tržištu te surađuje s više od 20.000 hotela, restorana, kafića i tvrtki za catering.

Coffee Cloud, IoT (Internet of Things) uređaj koji se instalira u espresso aparat za kavu namijenjen je ugostiteljima, hotelijerima te vlasnicima kafića. Uređaj prikuplja podatke o kvaliteti pripremljene espresso kave, broju pripremljenih kava, rukovanju i održavanju aparata za kavu te stanju zaliha. Mobilnom tehnologijom uređaj podatke šalje na internet, gdje su dostupni vlasnicima uređaja putem web aplikacije.

“Nakon desetak godina bavljenja ugostiteljstvom, uočio sam kako nadzor potrošnje kave može povećati profit i do 20 posto. Upravo je nadzor potrošnje glavna funkcija uređaja koje korisnicima Coffee Clouda osigurava poboljšanje kvalitete poslovanja te smanjenje troškova. Vjerujem kako će suradnja s METRO-om približiti sve prednosti Coffee Clouda hrvatskim ugostiteljima i kako ćemo im zajedno pomoći da iskoriste digitalizaciju za još uspješnije poslovanje”, izjavio je Miroslav Kovač, osnivač i direktor Coffee Clouda.

METRO Cash & Carry među prvim je investitorima u Coffee Cloud. Naime, upravo je Coffee Cloud odabran kao jedan od najperspektivnijih startupova u sklopu METRO Accelerator powered by Techstars, globalnog programa namijenjenog startupovima koji razvijaju tehnološka rješenja za hotele i ugostitelje. Kroz sudjelovanje u programu, Coffee Cloud je pronašao mentore koji su im pomogli da se povežu s kupcima, uključujući i one na tržištima Australije i Azije.

“Profesionalnim kupcima iz HoReCa sektora želimo osigurati pristup prednostima digitalizacije kako bismo im pomogli u razvoju poslovanja. Potrebu za podrškom i smanjenjem troškova u procesu digitalizacije HoReCa sektora potvrđuje i činjenica da je u tri mjeseca preko METRO-ove eatbu.hr platforme za izradu besplatnih stranica otvoreno više od 500 novih web stranica, a suradnja s Coffee Cloudom METRO-u će omogućiti da napravi još jedan korak u digitalnoj transformaciji poslovanja naših kupaca”, izjavio je Tomislav Kostanjevac, specijalist za digitalne platforme, METRO Cash & Carry Hrvatska.

Podsjećamo, eatbu.hr je besplatan i jednostavan alat za izradu i hosting web stranica namijenjen ugostiteljima uz koji je METRO svim hrvatskim ugostiteljima stavio na raspolaganje i besplatnu aplikacija za online rezervacije s ciljem doprinosa digitalizaciji HoReCa sektora.

You may also read!

1-Valamar Collection Isabella Resort

Valamar Riviera lansirala novu web stranicu dobarposaouvalamaru.com

Na novoj web stranici dostupne su sve informacije o Valamaru kao TOP Poslodavcu, otvorenim radnim mjestima, uvjetima rada, napredovanju,

Read More...
Franck

Na 30. Plava Laguna Croatia Openu Umag održane kvalifikacije za Franck regionalno barističko natjecanje

Deset najboljih barista iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine dobit će priliku pokazati svoje vještine na natjecanju za

Read More...
jump

Nastavlja se humanitarna priča milenijskog skoka dm-a: tri skoka sa zadarske rive za djecu s poteškoćama u razvoju

Trinaesti dm millennium jump održat će se u subotu, 27. srpnja, na zadarskoj rivi, najavili su organizatori na konferenciji

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.