METRO podržava lokalne proizvođače i razvoj domaće gastro ponude

In Tvrtke i tržišta
METRO podržava lokalne proizvođače i razvoj domaće gastro ponude

METRO poziva hrvatske dobavljače da plasiraju svoje proizvode putem METRO-ovih prodajnih centara,

U sklopu projekta „Stvoren za hrvatski meni“, METRO Cash & Carry Hrvatska poziva zainteresirane domaće proizvođače, uzgajivače i poljoprivredna gospodarstva da se prijave kako bi postali METRO-ovi partneri i plasirali svoje proizvode putem METRO-ovih prodajnih centara diljem Hrvatske. Jedan od strateških fokusa tvrtke METRO je razvoj kontinuirane suradnje s lokalnim dobavljačima, kako bi podržao domaću proizvodnju i ujedno svojim kupcima ponudio kvalitetne hrvatske proizvode od domaćih sirovina, uzgojene ili prerađene prema domaćoj tradiciji ili recepturi.

Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji s domaći proizvođačima, gotovo 80 posto METRO-ovih dobavljača svježeg voća i povrća su hrvatski proizvođači, a udio hrvatskih proizvoda u METRO-ovoj vlastitoj robnoj marki trenutno iznosi 50 posto.

„METRO surađuje s brojnim restoranima i hotelima diljem Hrvatske te domaćim dobavljačima možemo osigurati pristup velikom broju profesionalnih kupaca iz HoReCa sektora, koji inzistiraju na sljedivosti i svježini visokokvalitetnih namirnica. Tu važnu ulogu igraju proizvodi hrvatskih dobavljača, jer primjećujemo trend rasta potražnje za domaćim proizvodima, a njihova je kvaliteta prepoznata i u METRO centrima izvan Hrvatske. Zato pozivamo sve domaće proizvođače, uzgajivače i poljoprivredna gospodarstva, koji s nama žele graditi što bogatiju ponudu hrvatskih proizvoda da nam se obrate, kako bismo zajedno stvorili dodatan prostor na tržištu za hrvatske proizvode i potaknuli daljnji razvoj proizvodnje naših lokalnih partnera“, naglasio je Thierry Guillon-Verne, predsjednik Uprave METRO Hrvatska.

Osim bogatog izbora domaćih proizvoda u ponudi vlastite robne marke, u METRO-ovom asortimanu nalaze se i vrhunski proizvodi hrvatskih dobavljača poput mesa autohtonog istarskog boškarina Agencije za ruralni razvoj Istre (AZRRI), peradi iz slobodnog uzgoja OPG-a Orehovec te klica, inovativne superhrane koje uzgaja obiteljska tvrtka Solina klice. Kupci u METRO-u mogu pronaći i proizvode lokalnih dobavljača, koji su ekskluzivno dostupni u METRO centrima poput plavoperajne tune sushi/sashimi kvalitete Pelagos Net Farme.

Svi zainteresirani domaći proizvođači, uzgajivači i poljoprivredna gospodarstva, METRO-u se mogu javiti putem kontakt forme dostupne na internetskoj stranici tvrtke METRO Hrvatska, s kratkim opisom organizacije, kontakt podacima i ponudom. METRO će, nakon pregleda pristiglih ponuda, izravno stupiti u kontakt sa zainteresiranim lokalnim dobavljačima.

You may also read!

Erste fragment

„Kriza kao prilika“ – u tijeku natječaj za šesnaeste Erste fragmente

Jedinstveni natječaj za mlade umjetnice i umjetnike do 30 godina Erste fragmenti, otvoren je po šesnaesti put. Prijave se

Read More...
Rovinj-1

Istra želi postati top destinacija i za IT stručnjake

Istra je već odavno poznata kao vrhunska turistička destinacija, a tvrtke iz ICT sektora koje djeluju putem Strukovne grupe

Read More...
turizam

Poduzetnici Primorsko-goranske županije lani s dobiti od milijardu kuna

Poduzetnici Primorsko-goranske županije u prošloj su godini ostvarili konsolidiranu neto dobit u iznosu od milijardu kuna, što je povećanje

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.