METRO proširio suradnju s AZRRI-jem i ponudu mesa boškarina

In HoReCa
metro

Mario Mihelj i Duje Kanajet kuhali za kolege i vlasnike zagrebačkih restorana

U utorak 19. lipnja, METRO Cash & Carry okupio je više od 100 zagrebačkih chefova, ugostitelja i vlasnika restorana na Gourmet garden partyju u La Grmi. Uz pomoć Maria Mihelja, chefa restorana El Toro, Duje Kanajeta, chefa restorana ARTiČOK te Marina Medaka, vlasnika RougeMarina, METRO je predstavio novu, proširenu ponudu boškarina te mise en place asortiman predpripremljenih namirnica kao što su rezovi mesa, filetirana i porcionirana riba, narezano povrće i voće.

Pripremom sedam različitih burgera, uključujući i burger od mesa bizona, RougeMarin Marina Medaka ugostiteljima je pokazao zašto su upravo burgeri zauzeli povlašteno mjesto na zagrebačkoj gastronomskoj sceni. Gosti Gourmet garden partyja prvi su u Hrvatskoj kušali AZRRI burger od mesa boškarina koji proizvode proizvođači okupljeni u Agenciji za ruralni razvoj Istre i koji se od sada nalazi u METRO-ovoj ponudi Premium burgera. Time je proširena suradnja METRO-a i AZRRI-ja koja je započela u srpnju 2016. godine.

Mario Mihelj i Duje Kanajet koristili su predpripremljene namirnice kojima je METRO proširio svoj asortiman kako bi ukazao na važnost mise en placea za učinkovitost, optimizaciju vremena, ali i smanjenje troškova rada profesionalne kuhinje.

“Manjak osoblja u kuhinji s kojim se suočavaju gotovo svi ugostitelji u Hrvatskoj te sve zahtjevniji gosti restorana snažno utječu na promjene u industriji, pa je tako potreba vlasnika restorana i chefova da optimiziraju vrijeme i pojednostave pripremu jela potaknula METRO da dodatno razvije mise en place asortiman. Riječ je o proizvodima kao što su rezovi mesa, filetirana i porcionirana riba, narezano i oprano povrće te drugi unaprijed pripremljeni sastojci koji ubrzavaju kuhanje”, istaknuo je Tomislav Nikšić, voditelj razvoja asortimana za HoReCa kupce tvrtke METRO Cash & Carry Hrvatska.

Duje Kanajet je pri pripremi Brudet tečade i filet brancina uz odreske brancina koristio unaprijed očišćeno i narezano povrće pokazao kako mise en place može riješiti problem manjka osoblja u kuhinji s kojim se ugostitelji u Hrvatskoj sve češće suočavaju. Mario Mihelj pripremao je Garden steak tagliatu te je uz porcionirane odreske argentinske govedine pokazao kako uštedjeti vrijeme i brzo pripremiti vrhunsko jelo.

You may also read!

Iva Bahunek

Iva Bahunek dobitnica nagrade „The Great Sea Award“

U posljednjih 6 godina, na svjetskoj karti glavnih događanja u turističkom svijetu, nametnuo se kongres pod nazivom Mediterranean Tourism

Read More...
Forum Berlin

Burilović: Pristup njemačkom tržištu nije lagan, ali naše tvrtke su konkurentne

Održan Njemačko-hrvatski gospodarski forum „Njemačka je naš najvažniji vanjskotrgovinski partner i četvrti najveći izravni strani investitor u našu zemlju. Iako

Read More...
cappelli

Gastronomija sve važnija i daje dodatnu kvalitetu turizmu

Ministar turizma Gari Cappelli i i njegov pomoćnik Tonči Glavina u utorak su na Otvorenom danu Visoke škole Aspira

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.