METRO proširio suradnju s hrvatskim proizvođačima craft piva

In Trgovina na veliko
Craft pivo

Craft pivoMETRO je proširio suradnju s hrvatskim proizvođačima craft piva te je na police svojih centara uvrstio craft pive Pale Ale i Neon Stout pivovare Varionica, pivo Red Baron koje proizvodi Air Craft Brewery te craft pive ABA i LELA 5th Element.

Uz više od 100 različitih etiketa svjetskih i hrvatskih proizvođača piva, u centrima METRO Cash & Carryja moguće je pronaći i 20 etiketa hrvatskih craft pivovara, što na domaćem tržištu predstavlja najširu ponudu proizvoda hrvatskih craft piva. Među proizvodima koje METRO nudi su i craft pive pivovare San Servolo te pivovara zaslužnih za razvoj craft pivarstva u Hrvatskoj: pivnica Medvedgrad i Zmajska pivovara.

“Zanatsko, craft pivarstvo trenutno je jedan od najbrže rastućih sektora u Hrvatskoj u proizvodnji pića. Ovaj način proizvodnje piva svojstven je malim, zanatskim pivovarama koje su u većinskom privatnom ili neovisnom vlasništvu.

Nastojimo okupiti što veći broj hrvatskih craft pivara kako bismo našim profesionalnim kupcima omogućili da prate trendove i razvijaju svoju ponudu i trenutačno METRO Cash &Carry ima najširu ponudu craft piva u Hrvatskoj”, izjavila je Ivana Petras, voditeljica kategorije pića i duhanskih proizvoda.

Craft pivovare odlikuje inovativan i kreativan pristup proizvodnji koji, ovisno o stilu i tehnikama proizvodnje, na tržište donosi proizvode jedinstvenih okusa i aroma.

Do sada je u sektoru craft pivarstva zabilježeno više od 25 različitih stilova proizvodnje. Zahvaljujući visokoj kvaliteti i posebnosti okusa, najpopularniji stilovi proizvodnje craft pive su Belgian Ale, Pale Ale, Porter i Stout, među kojima je najpoznatija ale pivo, prepoznatljivo po svojoj gustoći i slatkastom okusu.

You may also read!

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Hrvatski turizam ima potencijal za širenje sezone kroz kulturni, aktivni i gastro turizam

Drugi dan internacionalne konferencije 365 dinamičnim i intenzivnim programom potvrdio je sve najave o iskoraku u organizaciji i novoj

Read More...
ribarstvo

Hrvatske tvrtke na vodećem sajmu ribarstva Conxemar 2023

Pet hrvatskih tvrtki iz sektora ribarstva predstavlja svoje proizvode na međunarodnom sajmu smrznutih morskih plodova Conxemar 2023, koji se

Read More...
tomislav-rados

Obilježen Svjetski tjedan ulagatelja: Jačati ulogu fondova rizičnog kapitala u financiranju hrvatskog gospodarstva

Povodom Svjetskog tjedna ulagatelja u Hrvatskoj gospodarskoj komori je održan okrugli stol pod nazivom Nove mogućnosti financiranja gospodarstva –

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design