Mihoković metal solutions: Back to the future!

In Tvrtke i tržišta
djelatnici

U utorak, 11. rujna 2018., u Poduzetničkoj zoni Pisarovina otvoren je Proizvodni pogon tvrtke Mihoković d.o.o.

Među dvjestotinjak uzvanika otvaranje proizvodnog pogona pozdravili su pomoćnica ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Katica Mišković, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić te načelnik općine Pisarovina Tomo Kovačić, sa zamjenicom Šteficom Radinić.

„Uvijek sam izuzetno sretan kada otvaramo nove pogone, pogotovo kada su to proizvodni pogoni. Time dokazujemo da nismo pogriješili kada smo imali viziju o poduzetničkim zonama i privlačenju novih investicija putem otvaranja zona te u konačnici i otvaranja novih radnih mjesta i zaustavljanje iseljavanja mlađe populacije. Povećali smo brzinu, kvalitetu i razinu podrške novim investicijama, mi kao lokalna i regionalna samouprava to činimo niz godina. I dalje ćemo podržavati razvoj i siguran sam da ćemo tako zadržati mlade“, izjavio je župan Kožić.

Mihoković metal solutions je obiteljska tvrtka koju vodi Stjepan Mihoković sa suprugom Anom i troje djece. Mnogi zahtjevni i inženjerski kompleksni projekti potiču tim Mihoković za daljnje inovacije i ulaganja u tehnologiju proizvodnje. Od male tvrtke prerasli su u prepoznatljivi domaći metalurški brend s više od 40 zaposlenih.

„Realizacijom projekta, Mihoković metal solutions, povećat će prostorne i tehničke kapacitete, kvalitetu rezanja i finalizaciju te skratiti rokove isporuke. Naravno, ovime se podiže i standard kvalitete proizvoda, povećava produktivnost poduzeća, a samo širenje asortimana proizvoda i usluga znači i otvaranje novih radnih mjesta“, izjavio je tehnički direktor Stjepan Mihoković.

„Tvrtka se bavi proizvodnjom metalnih konstrukcija i njihovih dijelova. Naše poslovanje je podijeljeno u tri glavna smjera: proizvodi, usluge i projekti. Imamo svoje 4 proizvodne linije koje većinom prodajemo na domaćem tržištu. Najveći dio poslovanja su nam usluge koje radimo za velike tvornice, pojavljujemo se kao outsourcing partneri i pružamo podršku u proizvodnji određenih dijelova proizvoda. S obzirom na to da se radi o dugoročnoj suradnji, ulažemo u opremu i proizvodne procese. Projektni dio poslovanja ima najveći rast i podrazumijeva izradu proizvoda prema dizajnu ili crtežu partnera. Mi razrađujemo tehničke detalje, a nerijetko sudjelujemo i u razvoju proizvoda. Pratimo s metalnim konstrukcijama marketinšku, modnu, kozmetičku i IT industriju gdje se nerijetko radi o proizvodima superiorne završne obrade. A naši planovi za 2019.? Jasni i svakako izvedivi! Povećani prostorni i tehnološki kapaciteti za 58%, produktivnost povećana za 15%, efikasnost procesa rezanja metala povećana za 40%, prihodi od izvoza povećan 30%, zapošljavanje i edukacija novih djelatnika te povećan stupanj energetske učinkovitosti i zašite okoliša“, izjavila je Marina Mihoković, direktorica prodaje i marketinga.

Ukupna vrijednost projekta povećanja prostornih kapaciteta i jačanja tehnološke opremljenosti iznosi: 8.544.602,37 kuna, a iznos sufinanciranja od strane Europske unije je nešto veći od 3,6 milijuna kuna. Sredstva su dobivena iz Europskog fonda za regionalni razvoj koji se provodi u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020. Projektom je sagrađena proizvodna zgrada od 1.100 m2 te nabavljen fiber laser za rezanje metala i cijevi, kao i strojevi potrebni za posluživanje lasera (viličar, kompresor i dizalica s vakuum sistemom za dizanje ploča i postavljanje na mjesto rezanja).

Vođeni su idejom kako su kvaliteta proizvoda i usluga, stabilnost u poslovanju, visoka tehnologija i znanje te dobri odnosi s kupcima – uistinu ključ uspjeha. Zahvaljujući tom „zdravom“ načinu poslovanja i osobnog razvoja uspješno postoje već 25 godina.

You may also read!

METRO podržava lokalne proizvođače i razvoj domaće gastro ponude

METRO podržava lokalne proizvođače i razvoj domaće gastro ponude

METRO poziva hrvatske dobavljače da plasiraju svoje proizvode putem METRO-ovih prodajnih centara, U sklopu projekta „Stvoren za hrvatski meni“, METRO

Read More...
grcic

Održan sastanak s Udrugom slijepih Sisačko-moslavačke županije – Sisak na temu digitalne pristupačnosti

Digitalna pristupačnost bila je tema predstavnika Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije – Sisak, Instituta za integrirano-inkluzivne komunikacije jugoistočne Europe i

Read More...
Kaufland

Kaufland: Našim kupcima nudimo isključivo domaću lubenicu

Sezona lubenica u punom je jeku, a ovoj slatkoj i osvježavajućoj ljetnoj poslastici teško je odoljeti u vrućim ljetnim

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.