Ministar Darko Horvat u Kutini predao nove cisterne na čuvanje, održavanje i korištenje

In Korisno
Cisterne_MINGO

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat prisustvovao je jučer u Kutini na svečanoj primopredaji novih vatrogasnih vozila, koja se predaju na čuvanje, održavanje i korištenje javnim vatrogasnim postrojbama, dobrovoljnim vatrogasnim društvima i jedinicama lokalne samouprave na rok od četiri godine, uz mogućnost produljenja.

Naime, Ravnateljstvo za robne zalihe do sada je u strateškim robnim zalihama imalo 59 višenamjenskih autocisterni te je nabavilo još 12 novih višenamjenskih autocisterni za prijevoz pitke vode, postupkom javne nabave.

Primopredaja prve polovice novih cisterni obavljena je u Kutini na prostoru tvrtke Ziegler d.o.o., dok će se preostalih šest cisterni naknadno predati danas u Ozlju, na prostoru tvrtke Flammifer d.o.o.

Ovo je hrvatski proizvod koji će koristiti za borbu protiv poplava i požara, ali i za opskrbu pitkom vodom

Upravo su ove dvije tvrtke dobile natječaj i proizvele sama vozila, na što je posebno ponosan bio i sam ministar Horvat. „Ovo je hrvatski proizvod, radi se o hrvatskim firmama i poduzetnicima koje su do sada većinom taj proizvod izvozile, a drago mi je što su na ovaj način doprinijele tome da se pojedina vatrogasna društva, općine i gradovi u Hrvatskoj sada lakše nose s brojnim izazovima. Također, ovo je rezultat istraživanja i razvoja hrvatskih stručnjaka i tu činjenicu ne smijemo izostaviti“ naglasio je tom prilikom ministar, uz kojeg je svečanoj primopredaji prisustvovao i pomoćnik ministra Damir Juzbašić, a domaćin im je bio direktor tvrtke Ziegler d.o.o. Dario Marinić.

„Ravnateljstvo je u proteklih 10 godina nabavilo 59 vozila slične namjene, a ovih 12 vozila nadopunjuje asortiman onoga što iz robnih rezervi Ministarstvo investira u nekoliko ključnih ciljeva. To je, prije svega, pomoć vatrogasnim postrojbama da se novom tehnologijom što bolje i fleksibilnije nose s nastalim situacijama, bile one poplave ili požari. No, ova multifunkcionalna vozila također će doprinijeti opskrbi pitkom vodom onim krajevima koji je trenutno nemaju“, zaključio je ministar.

You may also read!

1-Valamar Collection Isabella Resort

Valamar Riviera lansirala novu web stranicu dobarposaouvalamaru.com

Na novoj web stranici dostupne su sve informacije o Valamaru kao TOP Poslodavcu, otvorenim radnim mjestima, uvjetima rada, napredovanju,

Read More...
Franck

Na 30. Plava Laguna Croatia Openu Umag održane kvalifikacije za Franck regionalno barističko natjecanje

Deset najboljih barista iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine dobit će priliku pokazati svoje vještine na natjecanju za

Read More...
jump

Nastavlja se humanitarna priča milenijskog skoka dm-a: tri skoka sa zadarske rive za djecu s poteškoćama u razvoju

Trinaesti dm millennium jump održat će se u subotu, 27. srpnja, na zadarskoj rivi, najavili su organizatori na konferenciji

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.