Ministar Horvat o borbi protiv korone s ministrima gospodarstva članica EU-a

In Financije i gospodarstvo
Darko Horvat

Hrvatsko predsjedništvo EU u Zagrebu je u petak organiziralo neformalnu videokonferenciju ministara EU-a nadležnih za konkurentnost gospodarstva na kojoj se raspravljalo o mjerama na nacionalnoj i europskoj razini u cilju suzbijanja posljedica pandemije koronavirusa.

Video konferenciju je inicirao ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, nakon prethodnog formalnog Vijeća za konkurentnost (COMPET), održanog 27. veljače u Bruxellesu, priopćilo je ministarstvo gospodarstva.

“Važno je da u ovoj situaciji Europska komisija i države članice redovno razmjenjuju sve relevantne informacije te koordiniraju mjere na europskoj i nacionalnoj razini kako bi se lakše borile protiv daljnjeg širenja virusa Covid-19 i time ograničili negativan utjecaj na gospodarstvo EU-a”, zaključio je Horvat.

Prema priopćenju, naglasak današnje videokonferencije je bio na učinkovitosti jedinstvenog tržišta u uvjetima pritiska vanjskih čimbenika

“Zaključeno je kako bi daljnja fragmentacija jedinstvenog tržišta bila dodatna poteškoća nesmetanom kretanju roba i održavanju lanaca opskrbe”, stoji u priopćenju.

Države članice su razmijenile i stavove o načinima osiguranja dostatne razine proizvodnih kapaciteta za medicinsku opremu kako bi se zadovoljile potrebe svih država članica.

“U svim ovim poteškoćama posebno je važno pronaći zajedničke odgovore kako bi se gospodarstvenicima i poslovnim subjektima što prije omogućili prikladni alati, kao odgovor na postojeće stanje”, istaknuo je ministar Horvat.

Na sastanku se razgovaralo i o pojedinačnim mjerama koje su donesene u samim državama članicama te njihovoj kompatibilnosti s inicijativama dogovorenim na razini EU, uz poruku da je što prije potrebno definirati temeljne potporne aktivnosti za oporavak europskih gospodarstava u budućnosti. (H)

You may also read!

hgk-zgrada

Vlada poslušala gospodarstvenike – tvrtke koje ne rade oslobođene doprinosa i poreza

Drugi set mjera za pomoć gospodarstvu uvažio je prijedloge gospodarstvenika da se tvrtke kojima je poslovanje zaustavljeno zbog koronavirusa

Read More...
pbz

PBZ napravio mjere za pomoć klijentima čiji su prihodi i poslovanje pogođeni COVID -19 pandemijom

MJERE ZA GRAĐANE/POTROŠAČE U svrhu ublažavanja posljedica izazvanih COVID-19 pandemijom, PBZ će omogućiti odgodu plaćanja svim korisnicima kredita kod kojih

Read More...
Burilović

Unatoč osjetnom padu gospodarstva, nije ugrožena opskrba

Podaci iz sustava fiskalizacije Porezne uprave potvrđuju da je domaće gospodarstvo zbog koronavirusa osjetno usporilo u odnosu na prošlu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.