Ministar Tolušić obišao novi pogon PPK karlovačke mesne industrije

In Tvrtke i tržišta
ppk

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić sa svojim suradnicima te župan Karlovačke županije Damir Jelić i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić danas su posjetili PPK karlovačku mesnu industriju, jednu od vodećih mesnih industrija u Hrvatskoj i regiji koja se bavi proizvodnjom, prodajom i distribucijom svježeg mesa i mesnih prerađevina. U sklopu posjeta ministar Tolušić je sa suradnicima obišao proizvodni pogon u koji je u okviru posljednjeg investicijskog ciklusa tijekom protekle tri godine uloženo ukupno 95 milijuna kuna u razvoj i modernizaciju pogona te optimizaciju poslovanja.

Ulaganje je obuhvatilo izgradnju novog pogona za proizvodnju svježeg mesa, čime je godišnji kapacitet te proizvodne linije narastao preko 20.000 tona. Nabavljeni su i novi strojevi za proizvodnju i pakiranje prerađevina, njihovo označavanje i metaldetekciju. U potpunosti su obnovljeni i prošireni svi kapaciteti punjenja polutrajnih salama i kobasica te su izgrađene bijele sobe za pakiranje narezanih proizvoda. U rad je pušten i pogon za proizvodnju masti i čvaraka, najveći u Europi, koji PPK karlovačkoj mesnoj industriji omogućava godišnju proizvodnju oko 250 tona čvaraka i oko 1.000 tona svinjske masti.

Zahvaljujući ovoj i dosadašnjim investicijama PPK danas raspolaže i cjelovitom linijom za rasjecanje i otkoštavanje svježeg mesa dnevnog kapaciteta od 60 tona, kao i novom linijom za proizvodnju steriliziranih konzervi godišnjeg kapaciteta do 2.000 tona. Udvostručen je i kapacitet proizvodnje trajnih salama koji sad iznosi 2.000 tona godišnje, a nabavljena su i nova transportna vozila čime su značajno povećani kapaciteti prijevoza robe.

„Praćenje trendova u tehnologiji, razvoj novih proizvoda i kontinuirano poboljšanje postojećih, uz zadržavanje tradicionalne komponente, trajan su smjer našeg trenutnog i daljnjeg poslovanja. Novih će 6.000 četvornih metara pogona, zajedno s linijama za nove proizvode poput masti i čvaraka, nabavom novih strojeva, modernizacijom, optimizacijom i informatizacijom proizvodnih procesa te logističko-distributivnom podrškom pridonijeti još većoj razini kvalitete po kojoj je PPK nadaleko poznat“, istaknuo je Igor Miljak, predsjednik Uprave PPK karlovačke mesne industrije. Ujedno je i zahvalio svim djelatnicima na njihovom iznimnom angažmanu u realizaciji cjelokupne značajne investicije.

PPK karlovačka mesna industrija od 2003. godine članica je Grupacije Pivac i otad se neprestano povećavaju njena konkurentnost, prihodi i dobit. Ukupna su ulaganja premašila iznos od 350 milijuna kuna, dok je pogon s prvotnih 3.000 četvornih metara povećan na današnjih 20.000 četvornih metara. Sve su investicije realizirane iz akumuliranih sredstava i europskih fondova te usmjerene u tehnologiju i povećanje kapaciteta, a s njima je došlo i do potrebe za većim brojem zaposlenika pa je tako u proteklih 14 godina zaposleno 400 novih radnika čime je broj zaposlenih dosegnuo današnjih 640 djelatnika.

PPK danas u asortimanu ima preko 300 proizvoda čiju su kvalitetu prepoznali i brojni kupci u Njemačkoj, Mađarskoj, Sloveniji i drugim europskim državama, gdje se proizvodi plasiraju putem najvećih trgovačkih lanaca za koje PPK radi robne marke. PPK-ove prepoznatljive recepture prisutne su i pod imenima različitih robnih marki u Hrvatskoj u svim većim trgovačkim lancima poput Kauflanda, Konzuma, Lidla, Plodina, Spara i drugih. Proizvodni proces u skladu je s najvišim svjetskim standardima, standardiziran je i visoko automatiziran, a tehnološki procesi i kvaliteta obavljenih operacija pod stalnim su nadzorom. Dio je sustava i vlastiti laboratorij za kontrolu ispravnosti i kvalitete hrane, a certifikati EN ISO 9001:2008, IFS Food te sustav HACCP dodatno potvrđuju visoku razinu zdravstvene sigurnosti i ispravnosti proizvoda.

PPK karlovačka mesna industrija među vodećim je poduzećima privatnog sektora koja aktivno koriste sredstva iz fondova Europske unije. Tako su dosad realizirane investicije iz programa IPARD u iznosu od 11,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava za modernizaciju i unapređenje procesa. U tijeku je i realizacija dviju velikih investicija iz programa ruralnog razvoja koje su sufinancirane iz mjere „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednih proizvoda“ u iznosu od oko 37 milijuna kuna bespovratnih sredstava te mjere „Smanjenje štetnih utjecaja gnojavke“ u iznosu od 13,9 milijuna kuna bespovratnih sredstava. U pripremi je još nekoliko velikih projekta iz prehrambene i primarne proizvodnje.

You may also read!

tolusic

Ministar Tolušić na neformalnom sastanku Vijeća ministara poljoprivrede EU

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić sudjelovao je na neformalnom sastanku Vijeća ministara poljoprivrede Europske unije

Read More...
Burilovic

Burilović: Posebni oblici turizma ključni za produljenje sezone

„Turizam donosi skoro 17 posto BDP-a i baš zato moramo s posebnom pažnjom pristupiti tom sektoru. Čeka nas nova

Read More...
erste

Općoj bolnici Zadar i Ligi protiv raka Zadar Erste banka ukupno donirala 200.000 kuna

U svrhu podizanja i unapređenja kvalitete medicinske usluge, Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banka) svečano je uručila donacije Ligi protiv

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.