Ministar Tomislav Tolušić obišao farme peradi u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji

In Inspekcijske službe
tolusic

Ministar Tomislav Tolušić obišao je danas, 7. prosinca 2016. godine peradarske farme u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji. Posjetio je pogone Perutnine Ptuj Pipo d.o.o., KOKA d.d., Tvornicu stočne hrane Blagodar i OPG Marija Magdalenića.

Cilj ministrovog posjeta bila je podrška domaćim proizvođačima, a htio se osobno uvjeriti i u sustav samokontrole koji su uspostavili subjekti u poslovanju s hranom. Sigurnost hrane jedan je od prioriteta ministra Tolušića, a najviši stupanj sigurnosti moguće je postići samo suradnjom i postavljanjem zajedničkog cilja.

Danas obilazim domaće proizvođače piletine da se osobno uvjerim da rade po propisima i da je njihovo meso zdravstveno ispravno. Sva hrana koju kupujemo – bilo domaća ili uvozna – mora biti sigurna i zato nećemo posustati s kontrolama hrane u cijelom lancu opskrbe. Dajem podršku lokalnim proizvođačima i poljoprivrednicima jer su oni najbliži potrošačima i mogu osigurati svježiju i kvalitetniju hranu od one iz drugih zemalja“, izjavio je ministar Tolušić.

Ministarstvo radi na cijelom nizu propisa koji će osim zaštite potrošača za cilj imati i zaštitu domaće proizvodnje hrane i prehrambene industrije.

You may also read!

1-Inicijativa-30-za-2019-godinu

Raste broj članica HUP-ove inicijative 30%

U petak je u HUP-u još šesnaest vodećih tvrtki i medijskih kuća pristupilo HUP-ovoj Inicijativi 30%, a posebna gošća

Read More...
1-Pink ribbon

dm obilježava mjesec borbe protiv raka dojke

Tijekom listopada kupci u dm prodavaonicama mogu podržati donaciju Udruzi P.I.N.K. life U četvrtak, 12. rujna dm i partneri najavili

Read More...
Zavod za zapošljavanje

Revidirani podaci o broju zaposlenih

Podaci o broju zaposlenih iz administrativnih izvora u Hrvatskoj dosad su imali dosta manjkavosti, što je smanjivalo njihovu relevantnost

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.