Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo platformu Tržnica.hr

In Trgovina na malo
trznica

Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je internet platformu Tržnica.hr gdje se mogu kupiti poljoprivredni proizvodi iz cijele Hrvatske, objavili su u ponedjeljak iz Ministarstva, dodavši da trenutno u prodaji sudjeluje 550 poljoprivrednih proizvođača.

Ministarstvo je pokrenulo nacionalnu internet platformu pod nazivom Tržnica.hr, u cilju pomoći hrvatskim poljoprivrednicima i ribarima u izvanrednim okolnostima nastalima pandemijom Covid-19.

Nova nacionalna internet tržnica omogućava kupnju i prodaju domaćih proizvoda iz cijele Hrvatske, kaže se u priopćenju. U ovom trenutku u prodaji svojih proizvoda sudjeluje 550 poljoprivrednih proizvođača, kupci mogu odabrati između 11 kategorija proizvoda, a nacionalna internet tržnica svakog dana nastavlja širiti svoju ponudu.

Platforma nudi proizvode u kategorijama voća, povrća, mesa, ribe, mliječnih proizvoda, jaja, pčelarskih proizvoda, žitarica i proizvoda, ulja i masti, pića te ostalih proizvoda poput bilja i začina te prirodne kozmetike.

Putem platforme nacionalne internet tržnice javni naručitelji pronalazit će dobavljače i objavljivati potrebe za nabavu domaćih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u skladu s odlukom Vlade o uvjetima i kriterijima koje pri javnoj nabavi moraju zadovoljiti poljoprivredni i prehrambeni proizvodi, na temelju koje se javni naručitelji obvezuju na nabavu domaće, svježe i kvalitetne hrane iz kratkih lanaca opskrbe.

“Iako ubrzana izvanrednim okolnostima uzrokovanima pandemijom Covid-19, Tržnica.hr nastavak je procesa digitalizacije poljoprivrede kao strateškog smjera njezinog razvoja”, kazala je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Cilj nacionalne internet tržnice, kako je navela, je omogućiti građanima jednostavan i brz pristup domaćim, svježim i kvalitetnim proizvodima, a proizvođačima dati efikasnu platformu za prezentaciju i prodaju proizvoda.

“Poticanje domaće proizvodnje i trženje domaćim poljoprivredno-prehrambenim proizvodima važne su smjernice i strategije hrvatske poljoprivrede koja je u finalnoj fazi izrade te će uskoro biti predstavljena javnosti za raspravu i dijalog”, naglasila je Vučković.

Iz Ministarstva navode kako poljoprivredni proizvođači imaju operativnu i administrativnu podršku pri korištenju platforme koju će im pružati djelatnici Ministarstva dodijeljeni po županijama koji će pomoći poljoprivrednicima i ribarima pri kreiranju njihove ponude na Tržnica.hr. (H)

You may also read!

wall

Svjetske burze prošloga tjedna pale s rekordnih razina

Na svjetskim su burzama prošloga tjedna cijene dionica znatno pale jer su zbog daljnjeg širenja koronavirusa i slabih makroekonomskih

Read More...
trump

Trgovinski rat s Kinom stajao SAD 245 tisuća radnih mjesta

SAD je zbog trgovinskog rata koji je predsjednik Donald Trump zapodjenuo s Kinom izgubio 245.000 radnih mjesta, a postupno

Read More...
radnik

Potražnja za radnicima u 2020. pala za 26,5 posto

Potražnja za radnicima prošle je godina pala za četvrtinu u odnosu na 2019., a veliki porast se ne očekuje

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.