Ministarstvo poljoprivrede: Sredstva za preradu povećana za 162 milijuna kuna

In Financije i gospodarstvo
poljoprivreda

Ministarstvo poljoprivrede u utorak je izvijestilo da je zbog velikog broja kvalitetnih projekta odlučilo povećati sredstva za natječaj za operaciju “Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima” za 162 milijuna kuna, čime je ukupan iznos te potpore za preradu povećan na 462 milijuna kuna.

Ministarstvo poljoprivrede je radi velikog broja prijavljenih kvalitetnih projekata donijelo odluku o povećanju sredstava za natječaj za provedbu tipa operacije 4.2.1 Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima za 162 milijuna kuna, čime je ukupan iznos prihvatljivih sredstava povećan s početnih 300 milijuna kuna na 462 milijuna kuna, navodi se u priopćenju.

“Na četvrtom natječaju za provedbu tipa operacije 4.2., otvorenom 14. veljače 2020. godine, ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore povećan je za čak 50 posto. Time želim poslati poruku da je prerada izuzetno važna za hrvatsku poljoprivredu, stvara proizvode više dodane vrijednosti i takva ulaganja smatram strateškim smjerom koji će rezultirati dodatnim rastom hrvatske poljoprivrede”, izjavila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Korisnici te mjere su fizičke i pravne osobe koje se bave ili se namjeravaju baviti preradom proizvoda, a prihvatljivi troškovi su ulaganja u građenje i/ili opremanje objekata za poslovanje s mlijekom i preradom mlijeka; za klanje, rasjecanje, preradu mesa, jaja; za preradu voća, povrća, grožđa (osim za proizvodnju vina); aromatičnog, začinskog i ostalog bilja, cvijeća i gljiva; za preradu maslina, komine masline; za preradu žitarica, uljarica i industrijskog bilja; za preradu, punjenje i pakiranje pčelinjih proizvoda, za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda, ulaganje u kupnju mehanizacije, gospodarskih vozila, strojeva i opreme te kupnju zemljišta i objekata radi realizacije projekta.

Po podacima Ministarstva poljoprivrede, iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020. je za operaciju 4.2.1. do sada ukupno ugovoreno 127 projekta vrijednosti 555,5 milijuna kuna, od čega je isplaćeno 377,3 milijuna kuna za 88 korisnika. (H)

You may also read!

plenkovic

Tri segmenta djelovanja za ublažavanje rasta cijena energenata

Premijer Andrej Plenković u srijedu je najavio kako će Vlada s ciljem ublažavanja rasta cijena energenata na građane djelovati

Read More...
Donacija dm

Donacija dm-a u iznosu od 67.595 kuna za nastavak istraživanja raka prostate

U srijedu, 26. siječnja, dm je Institutu Ruđer Bošković predao donaciju u iznosu od 67.595 kuna koja je namijenjena

Read More...
Milanović Kraš

U slavljeničkoj godini Kraš potvrđuje lidersku poziciju i nastavlja rasti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je posjetio Kraš prehrambenu industriju d.d. koja obilježava 110 godina poslovanja. Početak poslovanja

Read More...

One commentOn Ministarstvo poljoprivrede: Sredstva za preradu povećana za 162 milijuna kuna

  • Dr Donald Hospital

    Zdravo!
    Kako si?
    Moja bolnica trenutačno treba tri (3) darivatelja bubrega za hitnu transplantaciju, svaki darivatelj bubrega bit će nadoknađen ukupnom svotom od 550 000,00 USD. Odgovorni smo za vaše putne isprave i sve troškove koji mogu nastati nakon što ste potvrđeni. Zdravo i sposobno tijelo treba kontaktirati ovu e-adresu: dr.donaldhospital@gmail.com (dr.donaldhospital@gmail.com)
    Samo ozbiljni donatori, 100% zajamčeno.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.