Ministarstvo turizma dodjeljuje 24,6 milijuna kuna za jačanje konkurentnosti

In Iz zemlje
Gari Capelli

Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za dodjelu ukupno 24,6 milijuna kuna za povećanje kvalitete smještajne ponude, razvoj posebnih oblika turizma, dostupnost i sigurnost turista te za prepoznatljivost proizvoda, koji je otvoren do 20. ožujka ove godine.

Javni poziva Ministarstvo je objavilo na temelju svoga dugogodišnjeg programa za jačanje konkurentnosti turističkog gospodarstva, čiji predstavnici po ovom programu za prijavljene projekte mogu računati na bespovratne potpore u rasponu od 20 tisuća do 400 tisuća kuna projektu.

Sredstva će Ministarstvo po ovom programu dodjeljivati u četiri kategorije odnosno kroz četiri mjere – za povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih proizvoda u destinaciji, održivi razvoj, internacionalizaciju poslovanja, korištenje novih tehnologija i druge aktivnosti s ciljem povećanja konkurentnosti.

Iz Ministarstva ističu da će posebnu pažnju posvetiti projektima razvoja turizma na kontinentu, dalmatinskom zaleđu i otocima, kao i održivom razvoju, korištenju novih digitalnih tehnologija te povezivanju poljoprivrede i turizma.

Javni poziv namijenjen je subjektima malog gospodarstva odnosno trgovačkim društvima izvan javnog sektora, obrtima i zadrugama, kao i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge.

“Uz ovaj program pružamo financijsku podršku turističkim djelatnicima kako bi tržištu ponudili nova i inovativna rješenja te tako dodatno ojačali ponudu, osigurali visoku razinu i popunjenost turističkog smještaja, a time osnažili i potrošnju u destinaciji. Vjerujemo da će projekti koji će proizaći iz ovog programa u konačnici ostvariti ravnomjerniji turistički razvoj naše zemlje te pridonijeti razvoju turizma kroz cijelu godinu”, poručio je ministar turizma Gari Cappelli. (H)

You may also read!

sajam

Na Jadranskom sajmu od 19. do 23. rujna na programu tri sajamske priredbe

40. Sajam građevinarstva 13. Sajam vode, vodovodi i sanitarne tehnologije 6. Sajam energetike U godini jubileja, kada Jadranski sajam proslavlja 50 godina

Read More...
maric

Smanjenje stope PDV-a na određene proizvode građani trebaju osjetiti na cijenama

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je kako bi najavljeno smanjenje stope PDV-a na određene prehrambene proizvode građani trebali osjetiti

Read More...
METRO

METRO AG proglašen najboljom svjetskom kompanijom

Lider u kategoriji Prodaja prehrambenih namirnica METRO AG četvrti put proglašen najboljom svjetskom kompanijom prema Dow Jones indeksu održivosti Četvrtu godinu

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.