Ministarstvo turizma dodjeljuje 24,6 milijuna kuna za jačanje konkurentnosti

Gari Capelli

Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za dodjelu ukupno 24,6 milijuna kuna za povećanje kvalitete smještajne ponude, razvoj posebnih oblika turizma, dostupnost i sigurnost turista te za prepoznatljivost proizvoda, koji je otvoren do 20. ožujka ove godine.

Javni poziva Ministarstvo je objavilo na temelju svoga dugogodišnjeg programa za jačanje konkurentnosti turističkog gospodarstva, čiji predstavnici po ovom programu za prijavljene projekte mogu računati na bespovratne potpore u rasponu od 20 tisuća do 400 tisuća kuna projektu.

Sredstva će Ministarstvo po ovom programu dodjeljivati u četiri kategorije odnosno kroz četiri mjere – za povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih proizvoda u destinaciji, održivi razvoj, internacionalizaciju poslovanja, korištenje novih tehnologija i druge aktivnosti s ciljem povećanja konkurentnosti.

Iz Ministarstva ističu da će posebnu pažnju posvetiti projektima razvoja turizma na kontinentu, dalmatinskom zaleđu i otocima, kao i održivom razvoju, korištenju novih digitalnih tehnologija te povezivanju poljoprivrede i turizma.

Javni poziv namijenjen je subjektima malog gospodarstva odnosno trgovačkim društvima izvan javnog sektora, obrtima i zadrugama, kao i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge.

“Uz ovaj program pružamo financijsku podršku turističkim djelatnicima kako bi tržištu ponudili nova i inovativna rješenja te tako dodatno ojačali ponudu, osigurali visoku razinu i popunjenost turističkog smještaja, a time osnažili i potrošnju u destinaciji. Vjerujemo da će projekti koji će proizaći iz ovog programa u konačnici ostvariti ravnomjerniji turistički razvoj naše zemlje te pridonijeti razvoju turizma kroz cijelu godinu”, poručio je ministar turizma Gari Cappelli. (H)

Pročitajte još vijesti!

posao

Eurostat: Rast stope slobodnih radnih mjesta u prvom kvartalu u EU i Hrvatskoj

Stopa slobodnih radnih mjesta u prvom je ovogodišnjem kvartalu u Europskoj uniji i eurozoni uvećana prema tromjesečju ranije i

Read More...
Čedomir Momčilović, Udruga trgovaca Sjever Plus i Marko Malić, Velpro

Velpro potpisao ugovor o suradnji s Udrugom trgovaca Sjever Plus

Suradnja između najveće hrvatske veleprodajne mreže i udruge malih trgovaca donosi obostrane pogodnosti i predstavlja korak dalje u nastavku

Read More...
JDcom

Google investira 550 milijuna dolara u kineskog diva e-trgovine JD.com

Google će investirati više od pola milijarde dolara u kinesku tvrtku za e-trgovinu JD.com u sklopu nastojanja širenja maloprodajnih

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake