Ministarstvo turizma sufinancira projekte strukovnih udruga

Gari Capelli

Ministarstvo turizma i ove će godine sufinancirati projekte strukovnih udruga u turizmu i ugostiteljstvu, s ukupno 1,7 milijuna kuna, a na objavljeni javni poziv zainteresirani se mogu javiti do 19. ožujka, izvijestili su u petak iz Ministarstva.

Riječ je sufinanciranju strukovnih udruga dodjelom bespovratnih potpora za njihove projekte kojima se povećava kvaliteta ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu, za stručno osposobljavanje i usavršavanje udruga u turizmu i/ili ugostiteljstvu, a koji daju dodanu vrijednost djelatnicama/icima i članicama/članovima udruga te time utječu i na jačanje konkurentnosti ljudskih potencijala i konkurentnosti turističkog proizvoda Hrvatske.

“Ljudski potencijali temelj su dugoročnog razvoja turizma u Hrvatskoj i zato je iznimno važno kontinuirano ih razvijati, pri čemu strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu imaju važnu ulogu. Vjerujem da će i ove godine pristići velik broj prijava za sufinanciranje projekata strukovnih udruga, a pri odabiru ćemo posebno vrednovati projekte koji počivaju na izvrsnosti i održivosti te koji doprinose kvalitetnom upravljanju destinacijama”, poručio je ministar turizma Gari Cappelli.

Projekte mogu prijaviti strukovne udruge koje statutom imaju utvrđeno djelovanje u području turizma i/ili ugostiteljstva, kao i u partnerstvu s udrugama čije je područje djelovanja tematski vezano za projekt.

Iznos traženih sredstava može biti od 50 tisuća kuna do 150 tisuća kuna po pojedinom projektu a prijavitelj može tražiti najviše do 70 posto vrijednosti projekta. (H)

Pročitajte još vijesti!

bujković

Na Jadranskom sajmu u Budvi tri sajma otvaraju jubilarnu 50. sajamsku sezonu

Na Jadranskom sajmu u Budvi od 22. do 24. marta održat će se 44. Sajam hraneufi , 27. Međunarodni

Read More...
Zrinušić

Zrinušić: PDV bi mogao pasti, ali uz reforme

Bez poreznih izuzetaka, međustopa i sniženih stopa PDV bi mogao pasti na 20 posto, ali uz usporedne reforme, prvenstveno

Read More...
sberbank

AGROKOR – Postignut dogovor sa Sberbankom

Agrokor i Sberbank potpisali su sporazum koji omogućuje povratak Sberbanka u pregovore o nagodbi, a koji predviđa da izvanredna

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja