Ministarstvo turizma sufinancira projekte strukovnih udruga

Gari Capelli

Ministarstvo turizma i ove će godine sufinancirati projekte strukovnih udruga u turizmu i ugostiteljstvu, s ukupno 1,7 milijuna kuna, a na objavljeni javni poziv zainteresirani se mogu javiti do 19. ožujka, izvijestili su u petak iz Ministarstva.

Riječ je sufinanciranju strukovnih udruga dodjelom bespovratnih potpora za njihove projekte kojima se povećava kvaliteta ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu, za stručno osposobljavanje i usavršavanje udruga u turizmu i/ili ugostiteljstvu, a koji daju dodanu vrijednost djelatnicama/icima i članicama/članovima udruga te time utječu i na jačanje konkurentnosti ljudskih potencijala i konkurentnosti turističkog proizvoda Hrvatske.

“Ljudski potencijali temelj su dugoročnog razvoja turizma u Hrvatskoj i zato je iznimno važno kontinuirano ih razvijati, pri čemu strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu imaju važnu ulogu. Vjerujem da će i ove godine pristići velik broj prijava za sufinanciranje projekata strukovnih udruga, a pri odabiru ćemo posebno vrednovati projekte koji počivaju na izvrsnosti i održivosti te koji doprinose kvalitetnom upravljanju destinacijama”, poručio je ministar turizma Gari Cappelli.

Projekte mogu prijaviti strukovne udruge koje statutom imaju utvrđeno djelovanje u području turizma i/ili ugostiteljstva, kao i u partnerstvu s udrugama čije je područje djelovanja tematski vezano za projekt.

Iznos traženih sredstava može biti od 50 tisuća kuna do 150 tisuća kuna po pojedinom projektu a prijavitelj može tražiti najviše do 70 posto vrijednosti projekta. (H)

Pročitajte još vijesti!

Designer Outleta Croatia

Svečano otvoren Designer Outlet Croatia

U četvrtak, 21. lipnja, svečanim presijecanjem ružičaste vrpce, proslavljeno je nestrpljivo iščekivano otvorenje novog premium outleta u Hrvatskoj, Designer

Read More...
dow

Na Wall Streetu Dow Jones pao, S&P 500 porastao

Na Wall Streetu je u srijedu u opreznom trgovanju Dow Jones indeks oslabio četvrti dan zaredom, dok je S&P

Read More...
lova

Zagrebačka plaća za ožujak 7.302 kune

Prosječna neto plaća u Zagrebu za ožujak iznosila je 7.302 kune i bila je nominalno 4,9 posto veća nego

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake