U mjesec dana na besplatnim edukacijama više od tri stotine poduzetnica i poduzetnika

In Obrazovna rješenja
besplatna edukacija za poduzetnice i poduzetnike

Gradovi Osijek, Sisak, Zaprešić i Nova Gradiška u suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom.

Koliko je znanje moć – najbolje pokazuju članice i članovi Virtualnog ženskog poduzetničkog centra www.poduzenica.hr, kao i svi oni koji će to tek postati, pohađanjem besplatnih edukacija za što lakše poslovno snalaženje na realnom tržištu. U proteklih mjesec dana Virtualni ženski poduzetnički centar u suradnji s nekoliko hrvatskih gradova održao je cijeli niz besplatnih edukacija za poduzetnice i poduzetnike, kao i sve one koji to žele biti.

Edukacije je u protekla četiri tjedna u Osijeku, Sisku, Zaprešiću i Novoj Gradiški poslušalo više od 300 polaznika te aktivno sudjelovalo u njima. Sve edukacije su u cijelosti besplatne za polaznike, a financiraju se iz proračuna jedinica lokalne vlasti ili fondova EU-a.

edukacija osijekVođeni idejom i vjerovanjem kako žene mogu biti uspješne poduzetnice, Virtualni ženski poduzetnički centar kroz svoje edukacije polaznicima pokazuje koliko je teško ili lagano zarađivati poduzetnički kruh, koliko je lijepo biti sam sebi šef, imati fleksibilno radno vrijeme, odgovarati za učinak vlastitih projekata, te motivirati buduće poduzetnice, ali i kolege poduzetnike da se sa što manje straha i neizvjesnosti, a što više informacija, poznavanja realnog tržišta, te pozitivne poslovne perspektive otisnu u vlastiti biznis i snađu u njemu.

Slavonija iznimno pati i osjeti se manjak gospodarskih aktivnosti u ovom dijelu Hrvatske. No, korak naprijed uvijek su držali poduzetnici, što sam i sam cijeli niz godina. Znam koliko je teško, ali zajedno je lakše, posebice uz kvalitetne edukacije i znanja kako doći do kupaca, opstati na tržištu, kvalitetno lansirati u prodaju svoj proizvod i uslugu. U tom pravcu Nova Gradiška će podupirati inicijative edukacija i u svom proračunu osiguravati sredstva da se one nastave“ ocijenio je suradnju s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom na provedbi edukacija Vinko Grgić, gradonačelnik Nove Gradiške. Gradonačelnik Grgić i osobno je nazočio prvoj edukaciji u ovom slavonskom gradu.

Edukacija u Novoj Gradiški je ugostila mnoge iskusne poduzetnike, ali i one koji tek razmišljaju sami sebi biti šef. Marijana Bošnjak, vlasnica i direktorica Bošnjak company d.o.o. iz Nove Gradiške, koja je usmjerena proizvodnji domaćeg piva, te je već deset godina poduzetnica. No, kako sama ističe – znanja nikada nije dovoljno, pa je puna znatiželje, ali i želje za novim informacijama i motivaciju stigla na edukaciju.
Lijepo je da je grad nešto ovako korisno organizirao. Bez obzira na moje iskustvo, uvijek ću se edukacijama odazvati, a dovoljno je i da čujem samo jednu korisnu rečenicu, ja sam motivirana za daljnje poduzetništvo“ komentirala je Marijana Bošnjak, poduzetnica koja stoji iza proizvodnje najpopularnijeg domaćeg piva kontinentalnog dijela Hrvatske.

Uz nju je na edukaciji bila i mlada 19-godišnja Josipa Marjanović koja je početkom ove godine otvorila tvrtku uz pomoć oca. Bavi se sjetvom i preradom žitarica, a usmjereni su na eko proizvodnju.

Iz srednjoškolskih klupa sam ušla u poduzetničke, ne bojim se izazova, imam potporu dragih i pozitivnih ljudi oko sebe i to je najvažnije. Želim biti sama svoja šefica i želim se time baviti, a drago mi je da sam na edukaciji naučila i kako to postići“ ustvrdila je mlada poduzetnica Josipa Marjanović.

Pozitivne dojmove edukacijama za poduzetnice i poduzetnike u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra ne kriju niti u Zaprešiću. Planovi za novi niz edukacija već se kroje za 2017., a poticaj će dati i uprava grada kroz cijeli niz ideja, najavio je na posljednjoj edukaciji u ovom gradu Damir Benčević, zamjenik gradonačelnika. Poduzetnicama i poduzetnicima Zaprešića edukacije su dobro došle i poželjne, pa nisu skrivali svoj želju da budu i brojnije. Među njima posebno ih očekuje “novopečena” zaprešićka poduzetnica Vlasta Pastuović Aleksić.

Uzela sam poticaje za samozapošljavanje i krenula u akciju, otvorila svoj obrt nakon što je tvrtka u kojoj sam radila otišla u stečaj. Edukacije koje sam poslušala su mi dale vjetar u jedra. Uvijek nešto novo naučim, znam da moram znati sve o svemu i rado ću uvijek doći na ovakve edukacije“ ocijenila je Vlasta Pastuović Aleksić, od prije nekoliko dana vlasnica obrta Vlastaart iz Zaprešića.

U Osijeku se više od stotinu poduzetnica i poduzetnika odazvalo edukaciji, a Sisak je čak četiri edukacije, uz Virtualni ženski poduzetnički centar, organizirao u mjesec i pol dana provedbe.

S razlogom – jer svi žele, nakon što poslušaju motivacijske edukacije, iskusiti draž poduzetništva, ma koliko se to na prvi pogled činilo punim izazova.

Na edukaciju sam došla puna očekivanja saznati što i kako trebam raditi i napraviti da bi mogla biti poduzetnica, posebice za nas mlade koji smo završili školovanje. Želja mi je kroz ovakve edukacije znati bolje snaći se na tržištu, doći do kupaca, prevladati birokratske prepreke. Bavim se iz hobija jednom potencijalnom poduzetničkom aktivnosti, a želja mi je da nakon što se dobro informiram o svemu, krenuti u otvaranje tvrtke ili obrta“ kazala je mlada buduća poduzetnica Marina Sorić iz Siska.

U Sisku se moglo naučiti koji su to trendovi budućnosti na tržištu, kakve kupce možemo očekivati, kako uopće doći do kupca. Polaznike besplatnih radionica je najviše zanimalo kako osigurati potražnju za poduzetničkim proizvodom ili uslugom, te kako osvojiti tržište u Hrvatskoj ili izvan nje. Sve te odgovore dobili su kroz četiri edukacijska ciklusa organiziranih s upravom Grada Siska te gradskom tvrtkom Sisak projekti.

S edukacija je zadovoljan otišao i Goran Brajdić
Otac mi se bavi poduzetništvom, a kroz ovakvu edukaciju produbit ću svoja znanja o svemu što me u ovom vrlo odgovornom profesionalnom izboru čeka. Uvijek su dobro došle informacije kako biti kvalitetan šef, upravljati svojom tvrtkom, koje su moje obaveze prema birokraciji i slično“ analizirao je polaznik besplatne edukacije u Sisku Goran Brajdić.

Virtualni ženski poduzetnički centar planira u 2017. što više poduzetnica i poduzetnika diljem Hrvatske uključiti u program besplatnih edukacija, potpomognutih kroz suradnju s jedinicama lokalne uprave i samouprave.

Stoga ostaje vjera da će mnogi gradovi i općine slijediti primjere gradova Splita, Zagreba, Osijeka, Siska, Nove Gradiške i Zaprešića gdje su uspješno organizirane besplatne edukacije s velikim brojem zainteresiranih polaznika.

You may also read!

Zdravko Marić i Luka Burilović

Marić: Naše glavne poruke su porezno rasterećenje i pogled prema naprijed

Na sastanku gospodarstvenika s ministrom financija Zdravkom Marićem održanom u Hrvatskoj gospodarskoj komori raspravljalo se o petom krugu porezne

Read More...
Lesnina

Kako odabrati idealni tepih

Ako unutar svoja četiri zida želimo uživati i osjećati se opušteno, bitno je da ambijent odgovara našim željama i

Read More...
Konzum

Preuređeni Super Konzum u Ivanić Gradu kupcima je otvorio svoja vrata

U novoobnovljenoj zgradi u centru grada uz Super Konzum nalazit će se i nekoliko međunarodnih brendova. Nedugo nakon otvorenja Konzuma

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.