MOL grupa i APK dogovorili strateško partnerstvo za recikliranje plastike

In Strateški savezi
apk

Mađarska naftna kompanija MOL u četvrtak je objavila da je s njemačkom tvrtkom APK potpisala sporazum o strateškoj suradnji, a prvi korak u toj suradnji bit će MOL-ova podrška završetku APK-ovog postrojenja za recikliranje plastike.

Inače, njemačka kompanija APK razvija tehnologiju za recikliranje te je razvila Newcycling, inovativnu tehnologiju za recikliranje koja se može primijeniti na široku paletu mješovitih vrsta plastike i obraditi ih u visoko kvalitetne sirovine, navodi se u priopćenju o sporazumu o strateškoj suradnji koje su dvije kompanije potpisale jučer u Merseburgu.

“Kao prvi korak u suradnji, MOL će podržati završetak APK-ovog postrojenja u Merseburgu. Postrojenje će poslužiti kao pilot projekt za inovativni proces na bazi otapala nazvan Newcycling, a koji omogućuje oporabu visoko kvalitetnih materijala iz složenih višeslojnih pakiranja”, ističu iz MOL-a.

Izvršni potpredsjednik MOL grupe za downstream Ferenc Horvath u priopćenju ističe kako u skladu sa strategijom MOL 2030 kompanija “poduzima korake koji će rezultirati rastom poslovanja petrokemijskih proizvoda i ulazi u intenzivnu industriju znanja zajedno sa strateškim partnerima”.

“Uočavamo rastuću potražnju naših kupaca za recikliranom plastikom, a istovremeno smo posvećeni ideji kružne ekonomije i održivosti”, kaže Horvath, poručujući da im je žela postati lider u recikliranju u srednjoj i istočnoj Europi.

Najavljuje i da će s njemačkom kompanijom APK raditi na daljnjem razvoju tehnologije Newcycling i njezinom korištenju u MOL-ovoj ključnoj regiji gdje postoji značajna potreba i potencijal za recikliranjem plastičnog otpada.

Prvo Newcycling postrojenje koje će koristiti APK-ovu glavnu tehnologiju trenutno se postavlja u sjedištu kompanije u Merseburgu.

Glasnogovornik Uprave APK-a Klaus Wohnig ističe kako je kompanija u proteklih nekoliko godina, zahvaljujući sredstvima financijskih investitora MIG Fondsa i AT Newteca, značajno razvio novu tehnologiju Newcycling i sada se ona pozicionirala na tržištu, što su dokazali zajedničkim projektima s vodećim igračima u ambalaži, robi široke potrošnje i industriji plastike.

“Ponosni smo na strateško partnerstvo s MOL-om (…) kako bismo dovršili naše novo postrojenje u Merseburgu i zajedno ušli na tržište srednje i istočne Europu za koje smo procijenili da će biti vrlo zanimljivo u budućnosti jer se očekuje snažan trend prelaska s odlaganja i spaljivanja na recikliranje i doista kružnu ekonomiju plastike”, kaže Wohnig.

Iz MOL-a su kao jedan od temeljnih ciljeva strategije MOL Grupe 2030 istaknuli proširenje vrijednosti petrokemijskog lanca kompanije, a planiraju uložiti oko 4,5 milijardi dolara do kraja sljedećeg desetljeća u petrokemijske i kemijske razvojne projekte. (H)

You may also read!

1-Valamar Collection Isabella Resort

Valamar Riviera lansirala novu web stranicu dobarposaouvalamaru.com

Na novoj web stranici dostupne su sve informacije o Valamaru kao TOP Poslodavcu, otvorenim radnim mjestima, uvjetima rada, napredovanju,

Read More...
Franck

Na 30. Plava Laguna Croatia Openu Umag održane kvalifikacije za Franck regionalno barističko natjecanje

Deset najboljih barista iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine dobit će priliku pokazati svoje vještine na natjecanju za

Read More...
jump

Nastavlja se humanitarna priča milenijskog skoka dm-a: tri skoka sa zadarske rive za djecu s poteškoćama u razvoju

Trinaesti dm millennium jump održat će se u subotu, 27. srpnja, na zadarskoj rivi, najavili su organizatori na konferenciji

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.