Na 14. Međunarodnom festivalu vina i kulinarstva VINOcom nastupilo 300 izlagača

In Sajmovi i izložbe
Vinocom

Na 3000 četvornih metara, 22. i 23. studenog 2019. u Zagrebu u hotelu Esplanade na 14. Međunarodnom festivalu vina i kulinarstva VINOcom nastupilo je 300 izlagača vina, pršuta, sira, ulja, kulena i slatkih delicija iz Francuske, Austrije, Italije, Bugarske, Slovenije, BiH, Srbije i Makedonije a druge zemlje svijeta bile su zastupljene posredstvom uvoznika. Zemlja partner bila je Slovačka čiji su vinari također nastupili.

Dio festivala bile su i radionice koje su bile rasprodane iako je za mjesto na njima trebalo izdvojiti od 250 do 2250 kuna.

Festival se održavao u svim prostorima Esplanade i pod šatorom na Oleander terasi a ove godine prvi put i u Casinu gdje je priređena rapsodija okusa pršuta od crne slavonske svinje, mangulice, pata negre, dalmatinskog, istarskog i parma pršuta.

Kao i svake godine festival je imao humanitarnu komponentu pa je u prostoru Oleander terase ekipa kuhara i food blogera pod vodstvom Domagoja Jakopovića Ribafisha pripremala zanimljiva jela za goste. Prikupljena sredstva od prodaje specijaliteta išla su na račun udruge RokOtok.

VinoCom je jedini festival na svijetu koji kada završi već je rasprodan za sljedeću godinu. Iako je ulaznica bila 200 kuna došlo je kušati vina osam tisuća posjetitelja među kojima su bili trgovci, sommelieri, ugostitelji, ljudi iz javnog života, novinari ali i mnogi drugi ljubitelji vina i hrane.

Pripremio: Tomislav Radić
Snimke: Marko Čolić, Julio Frangen

You may also read!

lopar

Rajska plaža u Loparu domaćin devetog Festivala skulptura u pijesku

Na Rajskoj plaži u Loparu na otoku Rabu od 11. do 14. kolovoza 2020. godine održat će se Festival

Read More...
Erste

EBRD dodijelio Erste banci TFP nagradu za najuspješniju banku partnera u Hrvatskoj treću godinu zaredom

U sklopu dodjele priznanja najuspješnijim bankama partnerima za 2019. godinu, u okviru programa TFP (Trade Facilitation Programme), EBRD je

Read More...
pevex

Kako će raditi Pevex tijekom blagdana Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Odlukom Uprave tijekom blagdana 'Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja' radit će svih 25 prodajnih centara,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.