Na 14. Međunarodnom festivalu vina i kulinarstva VINOcom nastupilo 300 izlagača

In Sajmovi i izložbe
Vinocom

Na 3000 četvornih metara, 22. i 23. studenog 2019. u Zagrebu u hotelu Esplanade na 14. Međunarodnom festivalu vina i kulinarstva VINOcom nastupilo je 300 izlagača vina, pršuta, sira, ulja, kulena i slatkih delicija iz Francuske, Austrije, Italije, Bugarske, Slovenije, BiH, Srbije i Makedonije a druge zemlje svijeta bile su zastupljene posredstvom uvoznika. Zemlja partner bila je Slovačka čiji su vinari također nastupili.

Dio festivala bile su i radionice koje su bile rasprodane iako je za mjesto na njima trebalo izdvojiti od 250 do 2250 kuna.

Festival se održavao u svim prostorima Esplanade i pod šatorom na Oleander terasi a ove godine prvi put i u Casinu gdje je priređena rapsodija okusa pršuta od crne slavonske svinje, mangulice, pata negre, dalmatinskog, istarskog i parma pršuta.

Kao i svake godine festival je imao humanitarnu komponentu pa je u prostoru Oleander terase ekipa kuhara i food blogera pod vodstvom Domagoja Jakopovića Ribafisha pripremala zanimljiva jela za goste. Prikupljena sredstva od prodaje specijaliteta išla su na račun udruge RokOtok.

VinoCom je jedini festival na svijetu koji kada završi već je rasprodan za sljedeću godinu. Iako je ulaznica bila 200 kuna došlo je kušati vina osam tisuća posjetitelja među kojima su bili trgovci, sommelieri, ugostitelji, ljudi iz javnog života, novinari ali i mnogi drugi ljubitelji vina i hrane.

Pripremio: Tomislav Radić
Snimke: Marko Čolić, Julio Frangen

You may also read!

Poduzetnicima dodijeljeno 54 milijuna kuna u sklopu poziva IKT – faza II

Poduzetnicima dodijeljeno 54 milijuna kuna u sklopu poziva IKT – faza II

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat dodijelio je danas 168 Odluka o financiranju u sklopu Poziva „Poboljšanje konkurentnosti

Read More...
igre

Više od 50% prodaje igračaka odvija se u studenom i prosincu

Rezultati poslovanja poduzetnika u djelatnosti trgovine na malo igrama i igračkama u razdoblju od 2008. do 2018. godine. Više od

Read More...
Pevec

Isplata božićnice za sve Pevecove zaposlenike

Pevec, prvi hrvatski trgovački lanac, nakon jedne od najuspješnijih godina svojim će zaposlenicima osim već isplaćenih regresa i uskrsnice,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.