Na dm ženskoj utrci prikupljeno više od 220 tisuća kuna za udrugu Europa Donna Hrvatska

In DOP
Europa Donna Hrvatska

U srijedu, 17. srpnja dm je Hrvatskom forumu protiv raka dojke Europa Donna uručio donaciju u vrijednosti od 223.568,16 kuna. Ovu je donaciju uplatama kotizacija osiguralo 15.000 trkačica i malih trkača dm ženske utrke održane u lipnju ove godine.

Prikupljena sredstva omogućit će daljnji rad udruge Europa Donna Hrvatska koja podiže svijest žena o raku dojke, i to za jedan od programa koji provodi – besplatnu psihološku pomoć za osobe oboljele od raka dojke i članove njihovih obitelji.

„dm ženska utrka više je od same utrke, ona pokazuje trajnu opredijeljenost dm-a na brigu o zdravlju, aktivnom načinu života, ali i društveno odgovornom djelovanju. Raduje nas što su naši kupci prepoznali važnost ovog događanja i zato im 15.000 puta hvala što su se pridružili dm ženskoj utrci te uplatom kotizacija podržali rad Europa Donne Hrvatska. Ovom suradnjom dm želi podsjetiti kako je važno voditi računa o sebi i svom zdravstvenom stanju“, istaknula je članica Uprave dm-a Gordana Picek.

Suradnja Europa Donne Hrvatska i dm-a započela je u lipnju 2017. godine u sklopu šeste dm ženske utrke, a od tada do danas dm je uz pomoć građana prikupio više od 635.000 kuna za udrugu Europa Donna Hrvatska kako bi i dalje mogla pružati podršku našim sugrađanima.

„Od srca zahvaljujemo dm-u koji već treću godinu pruža značajnu podršku u našem djelovanju i pomaže našim sugrađanima. Do sada smo sredstva koja smo prikupili uz pomoć dm-a namijenili kupovini aparata za intraoperativno zračenje koji olakšava tijek liječenja oboljelima jer pacijent već nakon nekoliko dana može biti u krugu obitelji i na radnome mjestu. Ove ćemo godine prikupljena sredstva uložiti u daljnje pružanje psihološke podrške oboljelima i njihovim najbližima, i to putem individualne podrške psihologa, ali i grupama podrške za žene oboljele od raka dojke“, istaknula je predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska, doc. dr. sc. Vesna Ramljak, prim. dr. med.

You may also read!

1petrol

Petrol ostaje zainteresiran za širenje na hrvatsko tržište

Slovenski energetski koncern Petrol ostaje zainteresiran za investicije i širenje na tržišta jugoistočne Europe među kojima je i hrvatsko,

Read More...
wallstreet

Oprez na Wall Streetu, u fokusu poslovni rezultati

Na Wall Streetu se u srijedu trgovalo oprezno jer nije bilo vijesti koje bi mogle značajnije pokrenuti tržište u

Read More...
badel

Badel 1862 preuzima jaka alkoholna pića od Dalmacijavina

Tvrtka Badel 1862 preuzima jaka alkoholna pića od Dalmacijavina, čije će brendove proizvoditi u svojim pogonima u tvornici Vinoploda

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.