Na Jadranskom sajmu u Budvi od 21. do 23. ožujka održat će se 45. Sajam hraneufi, 28. Međunarodni sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo – METUBES i 24. Sajam ekologije

In Sajmovi i izložbe
budva

Sajamske manifestacije već godinama čine jedinstvenu sajamsku platformu za plasman roba, usluga i znanja na regionalnom tržištu. Na Sajmu nastupa 86 direktnih i indirektnih izlagača, a dolaze iz 9 zemalja.

Više od četvrtine su novi izlagači, koji se sajamskim nastupom našem tržištu predstavljaju prvi put. 22 direktna izlagača iz inozemstva potvrđuju internacionalni karakter sajamske manifestacije, koja pod znakom Globalne sajamske asocijacije UFI, već desetljećima predstavlja međunarodnu poslovnu platformu.

Na Sajmu hrane prisutne su kompanije iz različitih sektora: industrija mesa i mesnih prerađevina, mediteranska prehrana, organska hrana, destilerije i vinarije… Posebno mjesto na Sajmu hrane ove godine imaju proizvođači tradicionalne i eko hrane.

Na Sajmu ekologije ove godine prisutne su kompanije i NVO sektor koji se bave pitanjem reciklaže, tretmana otpada i edukacijom. Sajam ekologije zajedno sa Sajmom hrane čini jedinstvenu sajamsku platformu posvećenu prije svega očuvanju životne sredine kao preduvjeta i resursa za uzgoj zdrave hrane.

Na Sajmu će premijerno biti predstavljena inicijativa “Budva Zero Waste City”, koju realiziraju NVO Eko centar Budva i Coca-Cola Sistem. Svi posjetitelji Sajma moći će saznati kako će Budva postati grad u kojem se povećava postotak reciklaže i upoznati se sa aktivnostima u sklopu ovog projekta. KEXPORT klaster iz Mađarske, koji okuplja 26 kompanija iz oblasti očuvanja životne sredine prisutan je na sajmu.

Raznovrsne segmente Sajma turizma upotpunjuju proizvođači, prodavači i distributeri opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo, kao i ponuda pratećih djelatnosti u funkciji turizma poput obrazovnih insititucija, softverskih agencija, medijskih kuća, agencija za zapošljavanje itd. Drago nam je istaknuti promocije festivala na sajmu kao promotora turističkih destinacija, kao i visoko obrazovnih institucija iz oblasti turizma.

Svečano otvaranje je u četvrtak, 21. ožujka s početkom u 11 sati na Jadranskom sajmu. Sajam će svečano otvoriti predsjednik Općine Budva, Marko Bato Carević.

Posjetitelji sajamskih manifestacija imaju priliku učestvovati u nagradnoj igri koju Jadranski sajam priređuje u suradnji s izlagačima.

Dodjelom tradicionalnih priznanja EXPO TROPHY po izboru stručnog žirija, Jadranski sajam će odati priznanje najuspješnijim izlagačima.

Radno vrijeme za posjetitelje je od 21. do 23. ožujka od 10 do 18 sati. Dobrodošli!

dr. Rajko Bujković, Izvršni direktor

You may also read!

Suradnja Hrvatske i Kine

Suradnja Hrvatske i Kine doživljava renesansu

„Odnosi Hrvatske i Kine u zadnjih nekoliko godina doživljavaju pravu renesansu. Prošlogodišnja trgovinska razmjena premašila je milijardu dolara, a

Read More...
Valamar će svake godine zasaditi 1,000 novih stabala

Valamar će svake godine zasaditi 1,000 novih stabala

Valamar Riviera pokreće inicijativu „1,000 stabala Valamara“, najveću zelenu inicijativu ovakvog tipa u hrvatskom turizmu. U sklopu inicijative Valamar

Read More...
Verso Altima grupa potpisala partnerski ugovor sa austrijskom tvrtkom Radar Cyber Security

Verso Altima grupa potpisala partnerski ugovor sa austrijskom tvrtkom Radar Cyber Security

Tvrtke Verso Altima grupa i Radar Cyber Security potpisale su u Zagrebu partnerski ugovor za područje informacijske i kibernetičke

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.