Na jesenskom bjelovarskom sajmu više od 400 izlagača

In Sajmovi i izložbe
gudovec

Jesenski međunarodni bjelovarski sajam na kojemu se ove godine okupilo više od 400 izlagača iz Hrvatske i još deset zemalja, otvoren je u petak i traje do nedjelje.

Trodnevna sajamska manifestacija odvija se na stotinjak tisuća četvornih metara površine, za četvrtinu više od prethodnog jesenskog sajma, a zemlja-partner je Češka.

U sklopu sajma u Gudovcu pokraj Bjelovara održat će se sajam OPG-ova i Eko sajam, a zbog poskupljenja energenata očekuje se da će posebno atraktivan biti sajam grijanja i obnovljivih izvora energije. U svome šestom izdanju taj se sajam može pohvaliti titulom najvećeg u Hrvatskoj. Tu je i sajam Drvni svijet, kao i sajam opreme za stočarstvo.

Na Državnoj izložbi stoke koja se održava u organizaciji Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, bit će izloženo oko 400 grla od 180 hrvatskih izlagača uključujući komercijalne, te izvorne hrvatske pasmine čiju će kvalitetu ocjenjivati domaći i međunarodni suci.

Za razliku od prethodnog sajma, izlagači i posjetitelji sada mogu koristiti i natkrivene površine jer više nema epidemioloških preporuka koje su bitno utjecale na veličinu i posjećenost sajma, a sada su ukinute.

Sajam je otvorila ministrica poljoprivrede Marija Vučković, koja je rekla da se velik dio mjera iz paketa koji je vlada donijela u četvrtak odnosi na poljoprivredu i prehrambenu industriju. Izdvojila je i da je u programu ruralnog razvoja ugovoreno 1,2 milijarde kuna, a isplaćeno oko 80 posto ugovorenog iznosa, pri čemu se najveći dio odnosi na investicije.

“S nama su danas oni koji se trude više i, iako su ovo izazovna vremena, imamo se pravo nadati boljoj i jačoj hrvatskoj poljoprivredi”, rekla je ministrica Vučković. (H)

You may also read!

wallstreet

Svjetske burze porasle, Fed najavio usporavanje tempa povećanja kamata

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle, što se ponajviše zahvaljuje porukama iz američke središnje banke da

Read More...
pravo na isključenje

Ipak u zakon pravo na isključenje

Jednosmjesečno e-savjetovanje sa javnošću o Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu završilo je 11. kolovoza

Read More...
The Banker proglasio Erste banku najboljom bankom u Hrvatskoj

The Banker proglasio Erste banku najboljom bankom u Hrvatskoj

Na svečanoj dodjeli nagrada, koja se 1. prosinca 2022. održala u Londonu, ugledni međunarodni časopis iz grupe Financial Timesa

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design