Na Kvarneru nastavljen trend povećanja turističkog prometa u najvišim kategorijama smještaja

In Iz zemlje
rab

U Primorsko-goranskoj županiji je nastavljen je trend povećanja turističkog prometa u najvišim kategorijama smještaja, u prvih osam mjeseci ostvaren je turistički promet na razini prethodne godine, dok se samo u kolovozu bilježi rast dolazaka za osma posto, a noćenja za dva posto u odnosu na isti mjesec lani.

O ovogodišnjim turističkim rezutatima na Kvarneru, na konferenciji za novinare govorili su predsjednik Turističke zajednice Kvarnera i župan Zlatko Komadina i direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Kako je rečeno, obiteljski smještaj s 5 zvjezdica od siječnja do kolovoza imao je 38 posto više noćenja, a u kolovozu 40 posto više. Kampovi najviše kategorije u prvih osam mjeseci i u kolovozu ostvarili su 22 posto više noćenja, a hoteli s 5 zvjezdica su u prvih osam mjeseci imali četiri posto više noćenja.

Komadina je kazao da je za daljnji rast potrebno mijenjati strukturu i povećavati kvalitetu smještaja, jer podaci pokazuju da je kvalitetniji smještaj bio bolje i dulje popunjen.

“Želimo ostvariti veće prihode, širiti ponudu i stoga će se morati i dalje ulagati u kvalitetu i kapacitete jer bez toga novi pokazatelji dolazaka i noćenja neće više biti spektakularni”, rekao je.

Irena Peršić Živadinov potvrdila je da je Kvarner s istim brojem noćenja ostvario veće prihode. Cilj je da se s manjim brojem dolazaka i podizanjem kvalitete ostvaruju bolji financijski rezultati i očuva okoliš, poručila je.

Prema predstavljenim podacima, nastavlja se pozitivni trend sustavnog porasta turističkih rezultata na Kvarneru u posljednjih 10 godina pa je tako u osam mjeseci ove godine u odnosu isto razdoblje 2010. godine ostvareno 45 posto više noćenja.

Uoči konferencije za novinare, župan Komadina čestitao je trećemajcima “na ponovnom rođenju”, kazavši i da mu je žao što se to nije dogodilo ranije. “Mi smo predlagali ovaj isti model unazad gotovo dvije godine, još od vremena kada je ministrica gospodarstva bila Martina Dalić, ali bolje ikad nego nikad. S obzirom na vlasničku i upravljačku strukturu, taj model do sada očito nije imao tko provesti”, ocijenio je.

Zahvalio je direktoru Brodogradilišta 3. maj Ediju Kučanu i suradnicima što su uspješno razradili model koji dokazuje poslovnu i financijsku održivost.

“Radujem se zajedno s radnicima 3. maja, s kojima smo bili zajedno svo vrijeme. Vjerujem da će uspješno dovršiti brodove u dvije godine i da će doći do faze preuzimanja od strane strateškog partnera i sigurnije budućnosti brodogradilišta”, zaključio je Komadina. (H)

You may also read!

Supernova

SUPERNOVA GRUPA preuzima još deset trgovačkih centara u Sloveniji

Supernova Grupa iz Graza nastavlja svoju uspješnu ekspanziju u Sloveniji i kupuje deset trgovačkih centara društva Centrice Real Estate

Read More...
DotMetrics

Veliki posao hrvatskog startupa DotMetrics – od 2021. će mjeriti posjećenost britanskih internetskih stranica

Hrvatski startup DotMetrics postao je službeni analitički sustav za mjerenje posjećenosti britanskih internetskih stranica, a taj je posao dobio

Read More...
boot

Hrvatski izlagači na najvećem nautičkom sajmu u Europi – BOOT

Na najvećem nautičkom sajmu u Europi BOOT, koji se održava od 18. do 26. siječnja u njemačkom Düsseldorfu, predstavlja

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.