Na Proljetnom međunarodnom sajmu u Bjelovaru više od 400 izlagača

In Sajmovi i izložbe
sajam

Proljetni međunarodni bjelovarski sajam, koji se ovog vikenda održava po 24. put u Gudovcu pored Bjelovara, bit će najveći dosad, budući da su izlagači zakupili sav raspoloživi izložbeni prostor, koji se prostire na više od stotinu tisuća četvornih metara.

Po riječima direktora Bjelovarskog sajma Zlatka Salaja, interes je bio toliko velik da su pojedine izlagače zbog nedostatka sajamskog prostora morali i odbiti.

“Proljetni sajam prvenstveno je sajam poljoprivredne mehanizacije i zbog toga su izlagači zainteresirani za zakup većih površina nego što je to recimo običaj kod Jesenskog sajma. Međutim, u zadnje vrijeme imamo problema s nedovoljnim količinama izložbenog prostora, stoga ćemo u dogovoru s vlasnicima, Gradom Bjelovarom i Bjelovarsko-bilogorskom županijom, vrlo vjerojatno donijeti odluku o kupnji dodatnog zemljišta, prvi puta u povijesti Sajma”, istaknuo je Salaj u utorak na tiskovnoj konferenciji.

Na Proljetnom sajmu bit će više od 400 izlagača, a kako bi došli do dodatnog prostora, u Upravi su odlučili jednu halu koja je prije koristila za ugostiteljske svrhe, sada prenamijeniti u dodatni izložbeni prostor.

Salaj je istaknuo da će ovog vikenda u Gudovcu biti predstavljeno sve ono najbolje od poljoprivrede unutar i izvan hrvatskih granica, s obzirom da izlagači dolaze iz Hrvatske i desetak stranih zemalja. Najviše ih je iz Europske unije, a ima i onih iz Srbije i Sjeverne Makedonije, koja će ove godine ujedno biti i zemlja partner.

“Sjeverna Makedonija predstavit će se prvenstveno u prehrambenoj industriji, ali bit će tu naravno i predstavljanja makedonske kulture i običaja, što nas posebno veseli”, najavio je Salaj.

Cijena ulaznice bit će pet eura za odrasle osobe i četiri eura za djecu i umirovljenike. Parking će, kao i za prethodnih sajamskih manifestacija, biti besplatan, a zbog velikih prometnih gužvi koje prate sajamske manifestacije u Gudovcu, uvodi se nova prometna regulacija u subotu i nedjelju.

Dobrodošlicu izlagačima i posjetiteljima poželjeli su u ime vlasnika Bjelovarskog sajma zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić. Proljetni sajam tradicionalno će otvoriti ministrica poljoprivrede Marija Vučković. (H)

You may also read!

Donacijom PBZ Grupe Dječji dom Zagreb izgradio i opremio dječje igralište i vanjsko vježbalište

Donacijom PBZ Grupe Dječji dom Zagreb izgradio i opremio dječje igralište i vanjsko vježbalište

PBZ Grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, nastavlja pomagati projekte za dobrobit djece i mladih diljem zemlje u sklopu svog

Read More...
PBZ i Generali predstavili Nogometni kamp za djecu u Hrvatskoj

PBZ i Generali predstavili Nogometni kamp za djecu u Hrvatskoj

Legendarni talijanski nogometni trener Arrigo Sacchi najavio Italia Soccer Camp 2023. Veliko nam je zadovoljstvo najaviti Italia Soccer Camp 2023.

Read More...
cagalj-gruden-krajcic

Europske igre i Europski olimpijski festival mladih – velike prilike za gospodarstvo

"Infrastruktura – trošak ili ulaganje u sportsku zajednicu" tema je o kojoj se danas govorilo na sjednici saborskog Odbora

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design