Na sajmu Priroda, lov, ribolov i turizam oko sto izlagača

In Sajmovi i izložbe
lov

Na 23. međunarodnom sajmu Priroda, lov, ribolov i turizam u varaždinskoj se Areni od petka do nedjelje predstavlja oko sto izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Njemačke, Češke i Slovačke.

Stotinjak izlagača svojim prezentacijama proizvoda i edukacijskim programima ovaj specijalizirani sajam čine središnjim hrvatskim događanjem takve vrste, istaknuto je u petak na otvorenju sajma.

Direktorica sajma Maja Šimenc je, uz godišnji susret lovaca, ribolovaca, proizvođača i trgovaca, posebno istaknula edukativni dimenziju sajma. “Zadnjih godina na sajmu smo se okrenuli edukaciji i razvoju svijesti o važnosti prirode i njezine zaštite. Vrtići i škole dolaze u sve većem broju, stoga se želimo dodatno razvijati i u tom smjeru”, rekla je.

Predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak najavio je da će i dalje podržavati organizaciju ovog okupljanja i lovaca u Varaždinu te poduzimati sve da se sajam omasovi.

No, spomenuo je da sajam sada dobiva konkurenciju u sajmu lova i ribolova koja će idući četvrtak biti otvoren na Zagrebačkom velesajmu. “Ne bih volio da vas zasjeni nakon vaše 23 godine tradicije u kojima su i izlagači izdržali recesiju i bili redoviti na sajmu u Varaždinu”, poručio je Dečak.

Varaždinski župan Radimir Čačić istaknuo je kako se čini sve kako bi se u ovaj kraj vratile vrijednosti i potencijali lovstva i ribolovstva kao što je bilo na vrhuncu prije 120 godina.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok je otvarajući sajam poručio da se i njime želi pokazati da kontinentalna Hrvatska “može ponuditi suživota čovjeka i prirode, uz svoje turističke adute”.

Osim izlagačke ponude, posjetitelji sajma će moći razgledati nekoliko izložbi, a prati ga i niz popratnih programa.

Tako će moći pogledati izložbu prepariranih životinja Hrvatskog lovačkog saveza, prepariranih slatkovodnih riba te izložbu zmija Zoološkog vrta grada Zagreba.

Gljivarsko društvo Smrčak iz Čakovca izložilo je oko 150 vrsta gljiva ubranih u šumama sjeverne Hrvatske, a Hrvatski sokolarski klub predstavlja ptice grabljivice poput jastreba, sokola i sove.

Održat će se i više prezentacija i okruglih stolova pa će tako biti predstavljene mjere za ulaganja u ruralna i šumska područja, govorit će se o natjecateljskom ribolovu udicom na plovak, a već tradicionalno bit će održan i sajamski kup u gađanju letećih meta u Ljubešćici, itd. (H)

You may also read!

ICEL8

Održana 8. Međunarodna konferencija o učenju za poduzetništvo – ICEL8

U petak, 16. studenog u Zagrebu održana je 8. Međunarodna konferencija o učenju za poduzetništvo – ICEL8 u organizaciji

Read More...
1-Predstavljanje - Varaždin

Predstavljen studij Poduzetništvo i EU fondovi

U organizaciji Sveučilišta Sjever i Hrvatske gospodarske komore danas je u Varaždinu održano predstavljanje specijalističkoga poslijediplomskog studija „Poduzetništvo i

Read More...
plastika

Industrija plastike nije neprijatelj okoliša

Održana konferencija Europska strategija za plastiku – kako vratiti otpad natrag u proizvodnju? „Ovih dana uglavnom slušamo o negativnim posljedicama

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.