Nakon specijalnih zaštitnih mjera za kupce i zaposlenike u prodajnim centrima Pevex ih uveo i u prostore Uprave

In Zdravlje
Nakon specijalnih zaštitnih mjera za kupce i zaposlenike u prodajnim centrima Pevex ih uveo i u prostore Uprave

Zbog pandemije koja i dalje traje PEVEX d.d. je nakon 25 prodajnih centara uveo specijalne, visokotehnološke mjere zaštite i u dvije zgrade Uprave, u Bjelovaru i Sesvetama.

Prvi hrvatski trgovački lanac uveo je prvi na prostoru Europske unije visokotehnološki sustav termalnih kamera u prodajne centre, a ovaj tjedan i u dvije zgrade u kojima su smješteni djelatnici Uprave.

“Radimo sve moguće na povećanju sigurnosnih mjera kako bi se što više zaštitili od virusa COVID-19. Nakon što smo se potrudili maksimalno zaštititi kupce i zaposlenike u prodajnim centrima, dodatnu zaštitu smo proširili na sve segmente tvrtke kako bi olakšali sigurnosne uvjete rada i djelatnicima Uprave, koji su si do sada sami morali mjeriti temperaturu prije dolaska na posao ili im se ona mjerila ručno pri dolasku u tvrtku. Sada i u zgradama Uprave imamo sustav koji su uvele tek neke bolnice, a koji djelatnicima pruža dodatan osjećaj sigurnosti. Raditi se mora, a mi ćemo poduzeti sve što možemo kako bi se svi naši kupci i djelatnici osjećali što sigurnije u ovo vrijeme.”, izjavio je povodom dodatnog uvođenja termalnih kamera predsjednik Uprave Jurica Lovrinčević.

Diskretno upozorenje
Termalne kamere su postavljene na ulaz u tvrtku, a na laptopu koji je na njih spojen može se vidjeti temperature snimljene osobe. Snimka se ne pohranjuje (radi na principu „live streaming-a“), a zaposlenika se diskretno obavijesti ukoliko mu je temperatura povišena, što je jedan od glavnih simptoma zaraze te ga se upućuje na daljnju provjeru.

Kamere rade na način da u realnom vremenu uspoređuju temperaturu ljudi bez kontakta s predmetima oko njih, na udaljenosti od dva metra. Ako kamera snimi povišenu temperaturu, aktivira se tihi alarm.

Mogućnost termalnog snimanja je dobrovoljna za kupce i ako ga ne žele, slobodno se mogu obratiti zaposlenicima PEVEXA na ulazu u prodajni centar.

Kupac neće biti spriječen obaviti kupnju niti ako se alarm aktivira. Na diskretan način će biti informiran o povišenoj tjelesnoj temperaturi kao jednom od mogućih simptoma bolesti COVID-19, sve u svrhu poduzimanja dodatnih mjera kako bi zaštitio svoje zdravlje i zdravlje drugih, jer će mu PEVEX za obavljanje kupnje, uz dezinficijens, osigurati i zaštitnu masku te rukavice.

PEVEX naravno osigurava i ostale, osnovne zaštitne mjere. Za sve kupce i zaposlenike obavezno je nošenje zaštitnih maski, na ulazu u poslovne prostore na raspolaganju su beskontaktni uređaji za dezinfekciju ruku, kao i jednokratne zaštitne rukavice. Također se svakodnevno dezinficiraju prodajni centri.

Do sada je uloženo u zaštitne mjere preko 2 milijuna kuna, priopćeno je iz tvrtke.

Termalne kamere za mjerenje temperature kupaca i zaposlenika PEVEXA ugradit će se i u novi prodajni centar u Vinkovcima, 26. po redu, a čije se otvaranje planira početkom 9. mjeseca.

Također, već početkom listopada, PEVEX seli prodajni centar Slavonski Brod na novu i atraktivniju lokaciju (Naselje Slavonija II br.4 35000 Slavonski Brod), a u kojem će se također uvesti spomenuti visokotehnološki sustav zaštite.

You may also read!

rimac

Sveta Nedelja i Rimac Automobili potpisali ugovor o pravu građenja kampusa

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec i direktor Rimac Automobila Mate Rimac potpisali su u petak ugovor o osnivanju prava

Read More...
Jana_Znak paznje

Jana za male pacijente specijalne bolnice Gornja Bistra

Kupnjom negazirane prirodne mineralne vode Jana u Konzumu pomažete u prikupljanju novčanih sredstava potrebnih za kupnju medicinskih kreveta za

Read More...
Konzumova inovativna izložba „Poruke iz šume“ naglasak stavlja na važnost smanjenja količine plastičnog otpada

Konzumova inovativna izložba „Poruke iz šume“ naglasak stavlja na važnost smanjenja količine plastičnog otpada

Ella Dvornik, Nevena Rendeli i Saša Lozar prošetali neobičnom šumom u Super Konzumu Radnička Konzumova inovativna izložba „Poruke iz šume“

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.