Nastavlja se pad proizvodnje mlijeka

In Statistika
Mlijeko

U Hrvatskoj je 2018. godine pala proizvodnja goveda, ovaca, koza, peradi, kravljeg, ovčjeg i kozjeg mlijeka te jaja, dok je povećan prirast svinja i proizvodnja vune, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Privremeni podaci DZS-a o stočnoj proizvodnji u 2018. u usporedbi s konačnim podacima za 2017. pokazuju da je proizvodnja kravljeg mlijeka lani iznosila 519,9 milijuna litara i smanjena je prema godini ranije za 17,4 posto.

“Time se nastavlja pad proizvodnje kravljeg mlijeka od 2012. godine”, ističu statističari.

Proizvodnja ovčjeg mlijeka je smanjena za 12,2 posto, na 7,76 milijuna litara, a kozjeg mlijeka za 7,8 posto, na 9,6 milijuna litara.

Podaci DZS-a pokazuju i da je prirast goveda lani smanjen za 8,4 posto, na 61.081 tonu.

Prirast ovaca u prošloj je godini smanjen za 3,5 posto, na 9.317 tona, koza za 0,5 posto, na 1.180 tona i peradi za 0,6 posto, na 116.518 tona.

Statistika bilježi i pad proizvodnje kokošjih jaja za 9,9 posto, na 589 milijuna komada.

Rast proizvodnje prošle je godine zabilježen kod svinja, za 5,8 posto, na 158,6 tisuća tona te vune koje je proizvedeno 1,1 tisuću tona ili 3,2 posto više. (H)

You may also read!

Burilović

Burilović: Nedostatak radne snage je pitanje svih pitanja

Održana 2. sjednica Skupštine HGK „Gospodarski rast od gotovo 4 posto se konačno bliži stopama koje smo priželjkivali i očekivali,

Read More...
Gen-D launch

Gen-D – Platforma koja će ubrzati reforme digitalnog obrazovanja diljem regije

Program „Gen-D – Nurturing a Digital Future“ pokrenut je s ciljem doprinosa digitalnoj transformaciji u obrazovanju u Hrvatskoj i

Read More...
Doritos

DORITOS – vodeće svjetske kukuruzne tortilje u Konzumu

Na nezaboravnom večernjem događanju održanom na Europskom trgu brojni su uzvanici i posjetitelji uživali u uzbudljivom programu kojim su

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.