Nekretninski ulagači zainteresirani za naše udaljene otoke

In Sajmovi i izložbe
Nekretninski ulagači zainteresirani za naše udaljene otoke

Šest hrvatskih tvrtki, članica Udruženja poslovanja nekretninama HGK, izlaže na MIPIM-u, najvećem sajmu nekretninskih investicija koji se od 12. do 15. ožujka održava u Cannesu, u Francuskoj.

Alma dom iz Pule, Broker grupa, 21. Real estate & tourism century i Cio nekretnine iz Splita te Renova nekretnine i Spiller Farmer iz Zagreba predstavile su svoje projekte pred više od 5.400 investitora i 26.000 posjetitelja iz 100 zemalja svijeta.

“HGK četiri godine za redom omogućuje posrednicima u prometu nekretninama da prikazuju investicijske projekte iz Hrvatske na ovom najvećem sajmu nekretnina. Velik je interes za turističke projekte, ali i infrastrukturne logističke projekte”, istaknuo je dopredsjednik Udruženja poslovanja nekretninama pri HGK Vlatko Mrvoš.

Srđan Javorčić iz tvrtke Cio nekretnine kazao je da će brojni kontakti ostvareni na sajmu dodatno oživjeti ulaganje u domaći nekretninski sektor. „Ono sto bi još pojačalo investicijske aktivnosti je uvođenje tzv. ‘Zlatne vize’ koja je već poznata u zemljama u EU, a koja bi omogućila investitorima lakše poslovanje u Hrvatskoj”, naglasio je Javorčić.

”Vidljiv je interes za razvojem visokog turizma na našim udaljenim otocima, što do sada nije bila praksa”, kazala je Meri Vulić iz tvrtke Broker grupa.

“Kvalitetni projekti predstavljeni na ovom tržištu koje može ostvariti značajna financijska ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta u interesu su svih nas”, izjavio je Hrvoje Paver, pomoćnik direktora Sektora za trgovina HGK, dodavši da su u tijeku konkretni pregovori oko logističkog centra za distribuciju poznatog europskog proizvođača osobnih vozila.

Pošto je ovo jubilarni 30. MIPIM, Ban Ki-moon, bivši glavni tajnik UN-a, održao je pozdravni govor prilikom svečanosti otvorenja napomenuvši važnost očuvanja okoliša i sredine u kojoj živimo: “Za život čovjeka i očuvanje okoline nema Plana B jer ne postoji Planet B. Moramo poštivati sredinu i okoliš u kojem živimo”, poručio je Ban Ki-moon.

You may also read!

SEECEL

SEECEL postaje Centar za razvoj novih tehnologija

Nakon uspješno dovršenog postupka javne nabave, u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta danas je potpisan ugovor o dovršetku izgradnje

Read More...
Jadran

U crikveničkom Jadranu d.d. svakom zaposleniku isplaćen stimulativni dodatak na plaću

U crikveničkom Jadranu d.d. svakom zaposleniku isplaćen je stimulativni dodatak na plaću po tisuću kuna neto za lipanj i

Read More...
porez

Dvostruko oporezivanje trn u oku hrvatske gaming industrije

HGK šestu godinu zaredom organizira nastup hrvatske industrije računalnih igara na sajmu Gamescom, najvećem svjetskom sajmu digitalne zabave, koji

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.