Nestlé objavio rezultate prodaje za prvih 9 mjeseci 2019. godine

In Tvrtke i tržišta
Nestle

Najveća svjetska prehrambena kompanija u svom sjedištu u Švicarskoj objavila je rezultate prodaje za prvih devet mjeseci ove godine:

  • Organski rast od 3,7 %, uz stvarni unutarnji rast (RIG) od 3,0 % i upravljanje cijenama od 0,7 %. Rastu je doprinio snažni zamah u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i zamah brenda Purina PetCare.
  • Zabilježen je porast ukupne prodaje od 2,9 % koja je ostvarena u iznosu od 68,4 milijarde švicarskih franaka (u odnosu na razdoblje od prvih devet mjeseci 2018. kada je ona iznosila 66,4 milijarde švicarskih franaka). Neto akvizicije imale su pozitivan učinak od 0,7 %, dok je devizno poslovanje smanjilo prodaju za 1,5 %.
  • Upravljanje portfeljem u potpunosti se odvija po planu. Prodaja Nestlé segmenta Skin Health za 10,2 milijarde švicarskih franaka dovršena je 1. listopada 2019. godine. U tijeku je strateška analiza poslovanja vezanog uz suhomesnate proizvode Herta za koju se očekuje da će završiti do kraja 2019. godine.
  • Nestlé Upravni odbor odlučio je raspodijeliti iznos od čak 20 milijardi švicarskih franaka dioničarima kompanije tijekom razdoblja od 2020. do 2022.godine, uglavnom u obliku otkupa dionica.
  • Potvrđene su smjernice za cijelu 2019. godinu. Očekujemo rast organske prodaje od oko 3,5 % te osnovnu profitnu maržu od trgovanja i poslovanja na razini jednakoj ili većoj od 17,5 % tijekom cijele godine. Očekuje se porast osnovne zarade po dionici kod nepromijenjene valute i učinkovitosti kapitala.

Mark Schneider, glavni izvršni direktor kompanije Nestlé tom je prilikom izjavio:
„Zadovoljni smo rezultatima koje smo ostvarili u prvih devet mjeseci, kao i daljnjim napretkom koji smo postigli u ostvarivanju naših financijskih ciljeva za 2020. godinu. I dalje vidimo dobar zamah u Sjedinjenim Američkim Državama kao našem najvećem tržištu te vrlo snažan rast brenda Purina PetCare širom svijeta. Rastu kompanije pridonijela su ulaganja iza naših brendova, brze inovacije i disciplinirana provedba. Tijekom trećeg tromjesečja nastavilo se uvođenje proizvoda Starbucks koji su sada dostupni u 34 zemlje. Preobrazba našeg portfelja u cijelosti se odvija po planu, što dokazuje i pravovremeni završetak prodaje segmenta Skin Health. Razboritim ulaganjima i discipliniranim pristupom akvizicijama, naš model stvaranja vrijednosti ostvaruje profitabilni rast i privlačne povrate novca na ulaganja za naše dioničare.“

You may also read!

okus

Dani tradicionalnih okusa u sedam mjesta Zagrebačke županije

U deset županija od 15. do 25. studenoga održavaju se Dani okusa hrvatske tradicije, u kojima sudjeluje više od

Read More...
nafta

Cijene nafte stabilne iznad 62 dolara zbog zabrinutosti za opskrbu u 2020.

Cijene nafte zadržale su se u petak na međunarodnim tržištima iznad razine od 62 dolara, balansirajući između strahovanja od

Read More...
zv

Zagrebački velesajam obilježio 110 godina svog postojanja

Svečanom akademijom Zagrebački je velesajam u četvrtak obilježio velikih 110 godina svog postojanja i predanog rada u razvoju gospodarstva,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.