Nestlé testira pakiranja za višekratnu uporabu i naknadno punjenje

In Ekologija
nestle

Nestlé uvodi probne dozatore za višekratnu uporabu i naknadno punjenje za nekoliko vrsta Purina hrane za mačke i Nescafé kavu. Nova vrsta pakiranja, uz ekološku komponentu, potrošačima donosi fleksibilnost pri izboru proizvoda za ponovno punjenje, dok su informacije o sastojcima, prehrambenim vrijednostima i roku trajanja proizvoda dostupne digitalnim putem.

Proteklih je mjeseci kompanija nove dozatore testirala u tri Nestlé trgovine u Švicarskoj, a nakon brojnih pozitivnih reakcija od strane potrošača nova će pakiranja uskoro biti dostupna na većem broju lokacija u ovoj zemlji. Na ovaj će se način lakše procjenjivati i učinak dozatora na smanjenje ambalažnog otpada u opskrbnom lancu.

“Ovakvi inovativni sustavi dio su šireg paketa aktivnosti kojima želimo potaknuti potrošače na što manje korištenje jednokratne ambalaže. Na temelju preuzete obveze o uvođenju 100% ambalaže koja se može reciklirati ili ponovno upotrijebiti do 2025. godine te planova za smanjenje uporabe djevičanske plastike za jednu trećinu u istom vremenskom razdoblju, testiranje novih dozatora novi je dokaz da marljivo radimo na ispunjavanju zadanih ciljeva” – izjavila je Irena Kurtanjek, voditeljica korporativnih komunikacija, Nestlé Adriatic.

Uz inovacija u ambalaži, najveća prehrambena kompanija na svijetu napravila je novi korak u smjeru očuvanja okoliša priključivši se inicijativi više od 150 multinacionalnih kompanija za oporavak nacionalnih gospodarstava uz maksimalno poštivanje klimatoloških i ekoloških načela. Članice inicijative pozvale su vlade diljem svijeta da svoje napore u gospodarskom oporavku od pandemije COVID-19 s usklade s najnovijim znanstvenim spoznajama u klimatologiji, kao i da ubrzaju prijelaz sa sive na zelenu ekonomiju.

Ova inicijativa dolazi u jeku priprema za predstavljanje novih nacionalnih klimatskih planova sukladno Pariškom sporazumu. Svoj plan aktivnosti najavio je i Nestlé, koji se obvezao na postizanje nulte stope emisije stakleničkih plinova do 2050. godine čime je preuzet najambiciozniji cilj Pariškog sporazuma – zadržavanje rasta globalne prosječne temperature ispod 1,5 °C.

You may also read!

industry

Oporavak europske industrijske proizvodnje u svibnju – u Hrvatskoj blaži pad

Europska industrijska proizvodnja oporavila se u svibnju u odnosu na travanj zahvaljujući ublažavanju mjera suzbijanja pandemije koronavirusa dok je

Read More...
otp_banka

OTP banka snižava kamatne stope za kredite vezane uz NRS

OTP banka je u utorak najavila da od početka kolovoza snižava kamatne stope na kredite građana u eurima i

Read More...
Huawei

Dvoznamenkasti rast Huaweija u prvoj polovici 2020.

Huawei je objavio poslovne rezultate za prvu polovicu 2020. koji pokazuju kako je kompanija u tom razdoblju ostvarila prihod

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.