Neto dobit Dukata 11,5 milijuna kuna

In Tvrtke i tržišta
dukat

Neto dobit Dukata u prvom polugodištu ove godine iznosila je 11,5 milijuna kuna i bila je 44,4 posto viša nego u istom razdoblju prošle godine, pokazuje financijsko izvješće Dukata objavljeno u ponedjeljak.

Tijekom prvih šest mjeseci ostvareni su poslovni prihodi od 932,2 milijuna kuna, što je rast od 6,7 posto prema istom razdoblju lani.

“Tijekom prvih šest mjeseci 2019. godine nastavljaju se pozitivni gospodarski trendovi u Hrvatskoj. Najjači pokretač gospodarstva i rasta BDP-a jačanje osobne potrošnje utječe na rast ukupnih prihoda od prodaje”, ističe poslovodstvo Dukata u komentaru izvješća.

Prihodi od prodaje Dukata u prvih su šest mjeseci ove u odnosu na isto razdoblje prošle godine povećani 7,6 posto, na 929,3 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje na domaćem tržištu, koji čine 84,3 posto ukupnih prihoda od prodaje, iznose 783,1 milijun kuna te su u odnosu na prvih šest lanjskih mjeseci veći za 7,8 posto.

Na međunarodnim tržištima prihodi od prodaje povećani su za 6,4 posto, na 146,2 milijuna kuna, i čine 15,7 posto ukupnih prihoda od prodaje.

Poslovni rashodi Dukata u prvom su polugodištu iznosili 919,3 milijuna kuna, što je 6,4 posto više nego u istom razdoblju godinu ranije.

“U prva dva kvartala ove godine nastvaljaju se negativni sektorski trendovi iz prethodnih razdoblja. Razdoblje je obilježeno nastavkom pada proizvodnje mlijeka u Hrvatskoj kao i broja proizvođača mlijeka te sve većom nedostatnošću Hrvatske u vlastitoj proizvodnji mlijeka. Također, nastavlja se ulazak tržišnih viškova izrazito niskih cijena, ponajviše trajnog mlijeka i polutvrdih sireva s non-EU tržišta i EU zemalja u Hrvatsku”, kaže se u izvješću.

Po podacima iz konsolidiranog izvješća, Dukat grupa je u prvom polugodištu ostvarila neto dobit od 81,8 milijuna kuna, što je rast od 7,7 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Konsolidirani poslovni prihodi grupe su iznosili 1,9 milijardi kuna i veći su za 6,5 posto, dok su poslovni rashodi porasli također za 6,5 posto, na 1,8 milijardi kuna.

Dukat grupu čine matično društvo Dukat d.d. i 13 povezanih društava sa sjedištima u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Kosovu i Bugarskoj. (H)

You may also read!

Samsung

Samsung Galaxy Note10 i Note10+ predstavljeni u Zagrebu

Nakon službenog predstavljanja u New Yorku, Samsung Galaxy Note10 i Note10+ pametni uređaji predstavljeni su premijerno i u Hrvatskoj.

Read More...
cro

Dubrovnik – tri milijuna noćenja sedam dana ranije nego 2018.

Dubrovnik je ovogodišnje tromilijunto noćenje ostvario 21. kolovoza, što je sedam dana ranije nego 2018. godine, objavila je u

Read More...
london

Velika Britanija i Južna Koreja potpisale trgovinski sporazum

Velika Britanija potpisala je u četvrtak bilateralni trgovinski sporazum s Južnom Korejom, kojim se produljuje dosadašnji režim slobodne trgovine

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.