Neto dobit Dukata 11,5 milijuna kuna

In Tvrtke i tržišta
dukat

Neto dobit Dukata u prvom polugodištu ove godine iznosila je 11,5 milijuna kuna i bila je 44,4 posto viša nego u istom razdoblju prošle godine, pokazuje financijsko izvješće Dukata objavljeno u ponedjeljak.

Tijekom prvih šest mjeseci ostvareni su poslovni prihodi od 932,2 milijuna kuna, što je rast od 6,7 posto prema istom razdoblju lani.

“Tijekom prvih šest mjeseci 2019. godine nastavljaju se pozitivni gospodarski trendovi u Hrvatskoj. Najjači pokretač gospodarstva i rasta BDP-a jačanje osobne potrošnje utječe na rast ukupnih prihoda od prodaje”, ističe poslovodstvo Dukata u komentaru izvješća.

Prihodi od prodaje Dukata u prvih su šest mjeseci ove u odnosu na isto razdoblje prošle godine povećani 7,6 posto, na 929,3 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje na domaćem tržištu, koji čine 84,3 posto ukupnih prihoda od prodaje, iznose 783,1 milijun kuna te su u odnosu na prvih šest lanjskih mjeseci veći za 7,8 posto.

Na međunarodnim tržištima prihodi od prodaje povećani su za 6,4 posto, na 146,2 milijuna kuna, i čine 15,7 posto ukupnih prihoda od prodaje.

Poslovni rashodi Dukata u prvom su polugodištu iznosili 919,3 milijuna kuna, što je 6,4 posto više nego u istom razdoblju godinu ranije.

“U prva dva kvartala ove godine nastvaljaju se negativni sektorski trendovi iz prethodnih razdoblja. Razdoblje je obilježeno nastavkom pada proizvodnje mlijeka u Hrvatskoj kao i broja proizvođača mlijeka te sve većom nedostatnošću Hrvatske u vlastitoj proizvodnji mlijeka. Također, nastavlja se ulazak tržišnih viškova izrazito niskih cijena, ponajviše trajnog mlijeka i polutvrdih sireva s non-EU tržišta i EU zemalja u Hrvatsku”, kaže se u izvješću.

Po podacima iz konsolidiranog izvješća, Dukat grupa je u prvom polugodištu ostvarila neto dobit od 81,8 milijuna kuna, što je rast od 7,7 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Konsolidirani poslovni prihodi grupe su iznosili 1,9 milijardi kuna i veći su za 6,5 posto, dok su poslovni rashodi porasli također za 6,5 posto, na 1,8 milijardi kuna.

Dukat grupu čine matično društvo Dukat d.d. i 13 povezanih društava sa sjedištima u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Kosovu i Bugarskoj. (H)

You may also read!

hrv

Hrvatska u New Yorku među najtraženijim turističkim destinacijama

Hrvatska turistička zajednica (HTZ), koja sudjeluje na sajmu turizma New York Times Travel Show u New Yorku od 24.

Read More...
cikloturizam

Eurostat: broj noćenja turista u EU i Hrvatskoj porastao u 2019.

Ukupni broj turističkih noćenja u Europskoj uniji ponovo je porastao u 2019. a Hrvatska je zadržala poziciju među zemljama

Read More...
wall

Svjetske burze pale s rekordnih razina zbog koronavirusa

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna skliznule s rekordnih razina jer se ulagači plaše negativnih posljedica širenja

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.