Neto dobit Dukata 28,4 milijuna kuna

In Tvrtke i tržišta
dukat

Neto dobit Dukata u 2019. iznosila je 28,4 milijuna kuna i bila je 22,7 posto manja nego u godini ranije, pokazuje financijsko izvješće Dukata objavljeno u petak.

Tijekom prošle godine ostvareni su poslovni prihodi od 1,85 milijardi kuna, što je pad od 0,2 posto prema godini ranije.

“U 2019. godine nastavljaju se negativni sektorski trendovi iz prethodnih razdoblja – pad proizvodnje mlijeka u Hrvatskoj kao i pad broja proizvođača. Nadalje, nastavlja se ulazak tržišnih viškova izrazito niskih cijena, ponajviše trajnog mlijeka i polutvrdih sireva s non-EU i EU zemalja u Hrvatsku”, ističe poslovodstvo Dukata u komentaru izvješća.

Navode i kako je pad profitabilnosti poslovanja rezultat rasta cijena sirovina, repromaterijala i energenata te promjena u strukturi prodaje.

Dukatovi prihodi od prodaje u prošloj su godini prema godini ranije povećani 1,9 posto, na 1,83 milijarde kuna. Prihodi od prodaje na domaćem tržištu, koji čine 84,7 posto ukupnih prihoda od prodaje, iznose 1,55 milijardi kuna te su u odnosu na 2018. veći za 2,6 posto.

Na međunarodnim tržištima prihodi od prodaje smanjeni su za 1,7 posto, na 280,2 milijuna kuna, i čine 15,3 posto ukupnih prihoda od prodaje. Poslovni rashodi Dukata u 2019. su iznosili 1,82 milijarde kuna, što je 0,3 posto više nego godinu ranije.

U izvješću se navodi i kako je vrijednost ulaganja u dugotrajnu imovinu u 2019. iznosila 51,9 milijuna kuna, a najvećim je dijelom ulagano u proizvodnu opremu te skladišne kapacitete bjelovarske Sirele.

Po podacima iz konsolidiranog izvješća, Dukat grupa je u 2019. godini ostvarila neto dobit od 157,2 milijuna kuna, što je rast od 1,2 posto u odnosu na godinu ranije.

Konsolidirani poslovni prihodi grupe su iznosili 3,9 milijardi kuna i veći su za 3,4 posto, dok su poslovni rashodi porasli za 3,6 posto, na 3,7 milijardi kuna.

Dukat grupu čine matično društvo Dukat d.d. i 13 povezanih društava sa sjedištima u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Kosovu i Bugarskoj. (H)

You may also read!

trgovina

U veljači zabilježen rast maloprodajnoga prometa

U veljači 2020. godine realan je promet u trgovini na malo bio, prema kalendarski prilagođenim podacima, 4,9% veći u

Read More...
fortenova

PIK Vinkovci pozvali male poljoprivredne proizvođače iz Hrvatske da se prijave za otkup proizvoda koji će se plasirati u Konzumu

PIK Vinkovci pozivaju sve zainteresirane male poljoprivredne proizvođače i OPG-ove u Hrvatskoj koji žele plasirati svoju proizvodnju Konzumu, da

Read More...
Gospodarska klinika nudi rješenja za poslovanje u krizi COVID-19

Gospodarska klinika nudi rješenja za poslovanje u krizi COVID-19

Ovih dana čuje se mnogo pretpostavki i projekcija koliko će COVID-19 kriza trajati te kakve će sve posljedice biti

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.