Neto dobit PBZ-a u prvom kvartalu 285,4 milijuna kuna

In Bankarstvo
-pbz-zagreb

Neto dobit Privredne banke Zagreb (PBZ) u prvom tromjesečju ove godine iznosila je 285,4 milijuna kuna, što je 5,2 posto više u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, pokazuju podaci iz PBZ-ova financijskog izvješća objavljenog u petak.

U redovnom dijelu poslovanja, tijekom prvoga kvartala PBZ je ostvario kamatni prihod od 621,4 milijuna kuna, dok kamatni troškovi iznose 80,4 milijuna kuna. Tako je neto kamatni prihod PBZ-a u prvom tromjesečju iznosio 541 milijun kuna, dok je u istom razdoblju lani iznosio 586 milijuna kuna.

“Trend smanjenja prosječnih aktivnih i pasivnih kamatnih stopa nastavlja se i dalje, što je utjecalo na kamatne rezultate tijekom protekle godine”, kaže se u izvješću.

PBZ je u prvom tromjesečju ostvario 162,3 milijuna kuna neto prihoda od provizija i naknada.

U segmentu poslovanja vrijednosnim papirima i ostalim financijskim instrumentima, uključujući i dobitke/gubitke od obračunatih tečajnih razlika, PBZ je ostvario neto pozitivan rezultat od 56 milijuna kuna.

Po podacima iz izvješća, opći administrativni troškovi s ostalim troškovima iznosili su u prvom kvartalu 397,7 milijuna kuna.

“Omjer troškova poslovanja u prihodima iz poslovanja iznosi 43,5 posto što ukazuje na kontinuirano efikasno poslovanje banke”, kažu u PBZ-u.

Konsolidirani podaci na razini grupe pokazuju neto dobit u prvom tromjesečju od 392,8 milijuna kuna, što je 5,5 posto više nego prije godinu dana.

Po podacima iz izvješća, PBZ grupa je u prvom kvartalu izdvojila 49 milijuna kuna za troškove vrijednosnih usklađivanja i rezerviranja za gubitke.

Sve članice PBZ grupe u potpunom odnosno većinskom vlasništvu PBZ-a u prvom su tromjesečju ostvarile uspješne financijske rezultate, ocjenjuje se u izvješću. (H)

You may also read!

Kongres poduzetnica 2019

Četvrti po redu Kongres poduzetnica Hrvatske i regije okupit će više od 500 vlasnica tvrtki i obrta u hrvatskom glavnom gradu 08. 03. 2019.

Pripreme za četvrti po redu Kongres poduzetnica, koji će se kao najveće okupljanje žena u biznisu jugoistočne Europe održati

Read More...
perutnina-ptuj

Ukrajinskom MHP-u odobreno preuzimanje Perutnine Ptuj

Slovenska agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AVK) dala je suglasnost ukrajinskom holdingu MHP za preuzimanje Perutnine Ptuj te više

Read More...
konferencija hub

– Održana konferencija o poticanju suradnje između poslovnog i znanstvenog sektora

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore i njemačkog partnera Steinbeis 2i GmbH, jučer je u Zagrebu, održana konferencija i radionica

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.