Neto dobit PBZ-a u prvom kvartalu 285,4 milijuna kuna

In Bankarstvo
-pbz-zagreb

Neto dobit Privredne banke Zagreb (PBZ) u prvom tromjesečju ove godine iznosila je 285,4 milijuna kuna, što je 5,2 posto više u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, pokazuju podaci iz PBZ-ova financijskog izvješća objavljenog u petak.

U redovnom dijelu poslovanja, tijekom prvoga kvartala PBZ je ostvario kamatni prihod od 621,4 milijuna kuna, dok kamatni troškovi iznose 80,4 milijuna kuna. Tako je neto kamatni prihod PBZ-a u prvom tromjesečju iznosio 541 milijun kuna, dok je u istom razdoblju lani iznosio 586 milijuna kuna.

“Trend smanjenja prosječnih aktivnih i pasivnih kamatnih stopa nastavlja se i dalje, što je utjecalo na kamatne rezultate tijekom protekle godine”, kaže se u izvješću.

PBZ je u prvom tromjesečju ostvario 162,3 milijuna kuna neto prihoda od provizija i naknada.

U segmentu poslovanja vrijednosnim papirima i ostalim financijskim instrumentima, uključujući i dobitke/gubitke od obračunatih tečajnih razlika, PBZ je ostvario neto pozitivan rezultat od 56 milijuna kuna.

Po podacima iz izvješća, opći administrativni troškovi s ostalim troškovima iznosili su u prvom kvartalu 397,7 milijuna kuna.

“Omjer troškova poslovanja u prihodima iz poslovanja iznosi 43,5 posto što ukazuje na kontinuirano efikasno poslovanje banke”, kažu u PBZ-u.

Konsolidirani podaci na razini grupe pokazuju neto dobit u prvom tromjesečju od 392,8 milijuna kuna, što je 5,5 posto više nego prije godinu dana.

Po podacima iz izvješća, PBZ grupa je u prvom kvartalu izdvojila 49 milijuna kuna za troškove vrijednosnih usklađivanja i rezerviranja za gubitke.

Sve članice PBZ grupe u potpunom odnosno većinskom vlasništvu PBZ-a u prvom su tromjesečju ostvarile uspješne financijske rezultate, ocjenjuje se u izvješću. (H)

You may also read!

izvoz

Fondove Europske unije usmjeriti u projekte za brži rast

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u utorak da je jedan od ključnih izazova u budućnosti povećanje stopa rasta

Read More...
Podravka

Rast prometa, u fokusu Valamar i Podravka

Dionički indeksi Zagrebačke burze (ZSE) u utorak su pali, a promet je povećan pri čemu se najviše trgovalo dionicama

Read More...
dop

Dodijeljene nagrade Indeks DOP-a

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj održana je jedanaesta dodjela nagrade Indeks DOP-a

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.