Neto dobit Triglav Grupe u prvom polugodištu 34,2 milijuna eura

In Osiguranja
Triglav osiguranje

Slovenska Triglav Grupa prvu je polovicu godine završila s neto dobiti u visini od 34,2 milijuna eura, dok je Triglav osiguranje Zagreb u istom razdoblju povećalo premiju za 12 posto, izvijestili su u petak iz te grupe.

Triglav Grupa u prvom je polugodištu ove godine fakturirala približno isti iznos konsolidirane bruto premije osiguranja i suosiguranja kao u istom razdoblju prošle godine, 507 milijuna eura.

Uzimajući u obzir prošlogodišnju prodaju češkog osiguranja, Grupa je u prvoj polovini godine ostvarila rast premije od 2 posto. Premija neživotnih osiguranja, koja predstavlja 68-postotni udio konsolidirane premije osiguranja, ostala je otprilike na istoj razini kao i lani, premija životnih osiguranja je pala za 3 posto, dok je premija zdravstvenih osiguranja porasla za isti postotak.

U pet država regije Adria sva su osiguranja kćeri te grupe ostvarila rast premije, a najveći rast, od 20 posto, ostvaren je na srpskom tržištu. U Crnoj Gori ostvaren je rast od 6 posto, Makedoniji 5 posto, na tržištu Bosne i Hercegovine 12 posto, a osiguranje u Banja Luci 3 posto.

Tijekom prvog polugodišta 2016. godine Triglav osiguranje Zagreb nastavilo je premijski rast te je ukupna premija povećana za 12 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na 28,8 milijuna eura.

Uspjeh je, navodi se, posebno naglašen kod automobilskih osiguranja – u segmentu osiguranja automobilskog kaska, to je društvo postiglo najveći rast premije među svim osiguravajućim društvima unutar Triglav Grupe, 49 posto.

Istovremeno je premija osiguranja od automobilske odgovornosti porasla za 25 posto. U segmentu životnih osiguranja zabilježili su rast premije od 3 posto. Prodajni rezultati odrazili su se i na tržišni udio, koji je u drugom kvartalu 2016. godine porastao za pola postotnog boda, na 4,5 posto.

„Unatoč katastrofalnim štetama koje su isplaćene po policama poljoprivrednih osiguranja, uslijed mraza koji ove godine pogodio hrvatske poljoprivrednike, rezultat poslovanja Triglav osiguranja u prvom polugodištu bolji je od planiranog”, poručio je u priopćenju predsjednik Uprave Triglav osiguranja Zagreb Marin Matijaca. (H)

You may also read!

kaufland

Kaufland svečano otvorio prvi Solar Carport – nadstrešnice za automobile s ugrađenim solarnim panelima

Kaufland je na lokaciji svoje poslovnice Blato u Zagrebu službeno obilježio puštanje solarnih panela u pogon. Ovaj projekt pametnih

Read More...
nekretnine

Zagreb privlači pažnju svih sudionika na tržištu nekretnina

Cushman & Wakefield, vodeća svjetska tvrtka za pružanje usluga na tržištu nekretnina koja je prošli tjedan priopćila da je

Read More...
jagode

Vrgorac počastio Zagrepčane jagodama

Na zagrebačkom Cvjetnom trgu protekle je subote mirisalo po jagodama, pršutu i vinu, prepoznatljivim aromama i mirisima vrgorskog kraja

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.