Neto dobit Triglav Grupe u prvom polugodištu 34,2 milijuna eura

In Osiguranja
Triglav osiguranje

Slovenska Triglav Grupa prvu je polovicu godine završila s neto dobiti u visini od 34,2 milijuna eura, dok je Triglav osiguranje Zagreb u istom razdoblju povećalo premiju za 12 posto, izvijestili su u petak iz te grupe.

Triglav Grupa u prvom je polugodištu ove godine fakturirala približno isti iznos konsolidirane bruto premije osiguranja i suosiguranja kao u istom razdoblju prošle godine, 507 milijuna eura.

Uzimajući u obzir prošlogodišnju prodaju češkog osiguranja, Grupa je u prvoj polovini godine ostvarila rast premije od 2 posto. Premija neživotnih osiguranja, koja predstavlja 68-postotni udio konsolidirane premije osiguranja, ostala je otprilike na istoj razini kao i lani, premija životnih osiguranja je pala za 3 posto, dok je premija zdravstvenih osiguranja porasla za isti postotak.

U pet država regije Adria sva su osiguranja kćeri te grupe ostvarila rast premije, a najveći rast, od 20 posto, ostvaren je na srpskom tržištu. U Crnoj Gori ostvaren je rast od 6 posto, Makedoniji 5 posto, na tržištu Bosne i Hercegovine 12 posto, a osiguranje u Banja Luci 3 posto.

Tijekom prvog polugodišta 2016. godine Triglav osiguranje Zagreb nastavilo je premijski rast te je ukupna premija povećana za 12 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na 28,8 milijuna eura.

Uspjeh je, navodi se, posebno naglašen kod automobilskih osiguranja – u segmentu osiguranja automobilskog kaska, to je društvo postiglo najveći rast premije među svim osiguravajućim društvima unutar Triglav Grupe, 49 posto.

Istovremeno je premija osiguranja od automobilske odgovornosti porasla za 25 posto. U segmentu životnih osiguranja zabilježili su rast premije od 3 posto. Prodajni rezultati odrazili su se i na tržišni udio, koji je u drugom kvartalu 2016. godine porastao za pola postotnog boda, na 4,5 posto.

„Unatoč katastrofalnim štetama koje su isplaćene po policama poljoprivrednih osiguranja, uslijed mraza koji ove godine pogodio hrvatske poljoprivrednike, rezultat poslovanja Triglav osiguranja u prvom polugodištu bolji je od planiranog”, poručio je u priopćenju predsjednik Uprave Triglav osiguranja Zagreb Marin Matijaca. (H)

You may also read!

ged

Zagrebačkom velesajmu dodijeljena prestižna nagrada globalnog udruženja sajmova za izniman doprinos razvoju sajamske industrije

Zagrebački velesajam dobitnik je nagrade 2019. Exhibition World/UFI GED Award, koju mu je dodijelilo Međunarodno udruženje sajmova (UFI -

Read More...
turizam

Nerealno visoke stope rasta turizma su stvar prošlosti

Nerealno visoke stope rasta turizma su stvar prošlosti, a slijedi borba za svakog gosta s mediteranskom konkurencijom, ocijenjeno je

Read More...
proizvod

Eurostat: Hrvatska u svibnju među zemljama s najvećim padom industrijske proizvodnje

Hrvatska je u svibnju bila među zemljama Europske unije s najvećim padom industrijske proizvodnje na mjesečnoj razini, dok procjene

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.