Newsletter – moćan alat marketinga

In Konferencije / savjetovanja
Željko Radin

U svakom newsletteru koji sadrži proizvode, postoje i linkovi koji vode na webshop kao najjednostavniji oblik kupovine.

Komunikacija putem newslettera vrlo je efikasan i moćan alat kojima se tvrtke obraćaju svojim kupcima i s njima stvaraju dobar i personaliziran odnos.

Željko Radin, voditelj službe direktnog marketinga u PEVEXU sudjelovao je u panel diskusiji ‘In love with e-mail marketing’ u organizaciji Webpower Adria, 12.02. ove godine u Zagrebu te pojasnio kako tvrtka u kojoj radi koristi taj kanal komunikacije prema kupcima.

Služba direktnog marketinga u PEVEXU šalje newslettere na cijelu svoju bazu, odnosno na cijeli PEVEX KLUB vjernosti koji broji gotovo 650.000 članova. Godišnji prosjek je jedan newsletter u dva dana što je dosta učestalo, no određeni se šalju na cijelu bazu, a neki ciljano, ovisno o prodajnim akcijama. Osim prodajnih newslettera, u PEVEXU šalju i one informativne s obzirom na prirodu poslovanja. Kao DIY (uradi sam) destinacija pokrenuli su „how to“ newslettere koji vode na PEVEXOV blog gdje se kupci mogu informirati kako nešto napraviti svojim rukama, a uz pomoć materijala i alata iz PEVEXA. Pomoću takvih personaliziranih newslettera rade testiranje subject-a newslettera i segmentiraju ih prema kupovnim navikama svojih kupaca.

Da su newsletteri moćan i neophodan alat marketinga pokazuje i broj konverzija koje PEVEX bilježi zahvaljujuću upravo tom alatu. „Bilježimo trend porasta prodaje nakon poslanih newslettera i u trgovinama, ali i putem našeg webshopa. U svakom newsletteru koji sadrži proizvode, postoje i linkovi koji vode na webshop kao najjednostavniji oblik kupovine.“, rekao je Željko Radin, voditelj službe direktnog marketinga u PEVEXU.

PEVEX KLUB vjernosti – Loyalty program za maloprodajne kupce i PEVEX PARTNER program za pravne subjekte (poduzetnike i obrtnike) su dva odvojena kanala kojima se, kroz Loyalty program, PEVEX obraća svojim kupcima.

Brojka od 15-20 newslettera mjesečno je zapravo ukupan broj e-mailova koje šalju, no 50% od toga je za cijelu bazu, a 50% te brojke je segmentirano ili po lokaciji, akciji, interesima i prijašnjim kupovinama. „Eksperimentiramo i sa slanjem informativnih newslettera, primjerice o image kampanji PEVEXA „Majstor među prijateljima“ gdje se komunicira snaga branda. Aktivno radimo testiranja različitih verzija newslettera, prvo na manjem uzorku primatelja PEVEXOVOG newslettera, a potom na ostatku baze.“, zaključio je Radin.

You may also read!

facebook

Facebookova akvizicija pod povećalom u Njemačkoj zbog moguće tržišne koncentracije

Njemački regulator tržišnog natjecanja objavio je u petak da provjerava podliježe li Facebookovo planirano preuzimanje inovativne tvrtke Kustomer kontroli

Read More...
wallstreet

Dobri poslovni rezultati kompanija podržali svjetske burze

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle, pri čemu su na Wall Streetu dosegnule rekordne razine, što

Read More...
turizam

Izvršni odbor Kamping udruženja Hrvatske: Za spas sezone važno je poštivanje svih mjera. U suprotnom nam prijeti lanjski pogubni scenarij!

Na Izvršnom odboru Kamping udruženja Hrvatske (KUH) predstavnici kamping sektora i članovi odbora složili su se u ocjeni da

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | Đina usluge d.o.o.